Pitkäkestoinen ja suuri pääsotaharjoitus on peruttu – Korona

Niinhän siinä kävi – sain  juuri tiedon, että Viron tämänvuotinen pääsotaharjoitus Kevadtorm 20 on peruttu. Sen piti olla osaltani 9.-15.5., ja jo ennen sitä valmisteluja, vaan ei ole. Paska juttu. Viron Puolustusvoimain komentaja päätti, ettei harjoitusta järjestetä.

Viron Puolustusvoimat (Kaitsevägi) ja Suojeluskunta (Kaitseliit) ovat kuitenkin koko ajan valmiina puolustamaan Viroa tarvittaessa.

Saapas nähdä mitä kaikkea muuta perutaan koronan takia. Huhtikuun alun sissiharjoitus peruttiin jo aiemmin.

4 Replies to “Pitkäkestoinen ja suuri pääsotaharjoitus on peruttu – Korona”

    1. Kyuu, olet tietysti ihan oikeassa, mutta tässä pettyy moni muukin minun lisäkseni. Puolustusvoimain puolella sen piti olla mm. pataljoonan tason loppusota ennen varusmiesten kotiuttamista. Ihan oikeaa toimintaa viikkotolkulla: viivytystä, puolustusta, hyökkäystä – oikein hyviä harjoitusvastustajia vastaan. Varusmiehet ovat harjoitelleet tähän saakka lähinnä komppanian tasalla, nyt olisi ollut:

      Yhteistoimintaa jalkaväki, karanaatinheittimistö, tykistö, pioneerit, viesti, panssarintorjunta, ilmatorjunta, jne., jne. Se Kevadtorm on todella hyvä harjoitus – siihen piti taas osallistua myös suomalaisia sotilaita.

      Korkeammalla tasolla prikaati olisi toiminut kuten sodassa, jne. Suomessa ei ole ollenkaan tämän tasoisia harjoituksia.

  1. Saattaa olla niinkin, että pitkälti turismin varaan rakentuneella kansantaloudella on akuuteinpiakin ongelmia pohdittavana kuin sotaharjoitukset.

  2. Turismi on toki Tallinnassa näkyvää, mutta yleisesti Virossa ei. Viron kansantaloudesta turismin osuus ei ole merkittävä. Sillä on sen sijaan merkitystä, että koronan takia on kaikenlaisia rajoituksia normaalille elämälle.

Kommentoi