”Suojatut” sivustot? – http:// versus https://

Nykyiset selaimet näyttävät selaajille ”turvattomina” http:// alkuiset sivustot ja ”turvallisina” https:// sivustot.

Olisi hauska tietää onko ne vaikkapa http://jput.fi/ aikuisten oikeasti sen turvattomammat kuin https://jput.fi/ sivustot.

Vielä muutama päivä sitten sivustoni jput.fi oli ”turvatonta” tyyppiä http://jput.fi. Siitä uudemmat selaimet varoittivat. Vaihdoin sivustoni ”turvalliseen” tyyppiin https://jput.fi. Nyt selaimet näyttävät sivustoni turvalliseksi (lukonkuva tunnisteen edessä). Sisältö on kuitenkin täsmälleen sama, esimerkiksi:

https://jput.fi/Syvarin_kelirikkotaisteluissa_hu.htm

Ainoa ero on se s-kirjain linkin alussa.

Oliko se artikkelini ennen s-kirjainta turvaton ja nyt s-kirjaimen kanssa turvallinen?

6 vastausta artikkeliin “”Suojatut” sivustot? – http:// versus https://”

  1. Tiedän toki, että yhteys http:// alkuiseen sivustoon on salaamaton ja https:// alkuiseen sivustoon salattu – mutta onko sillä aikuisten oikeasti mitään merkitystä?

  2. Vaikuttaa kaavamaiselta. Minun käsittääkseni tuota https:ää tarvitaan suojatun yhteyden muodostamiseen jos annetaan salaista tietoa, esimerkiksi maksutietoja. Sillä, onko jonkun tavallinen nettisivu http vai https ei pitäisi olla mitään merkitystä.

    1. Niin, kotisivullahan on nimenomaan julkisia artikkeleita. Tarkoitus on, että Google löytää ne artikkelit ja sitten kuka hyvänsä tiedonjanoinen voi käydä lukemassa ne artikkelit.

  3. Jos sivuillasi myytäisiin jotain tai olisi kirjautuminen johonkin palveluun niin silloin tuo https -protokolla suojaisi salasanaa ja pankkitietoja kirjautuessa, mutta ei sillä kai muuten mitään merkitystä ole.

    1. Minäkin oletan selaimien ampuvan tässä asiassa ”tykillä hyttystä” ja kaiken lisäksi ohi maalin. Eihän se https takaa, että sivulla ei ole mitään haitallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *