Punikki ei väristään pääse?

Kansanedustaja Anna Kontula ei muista että SDP käynnisti tammikuussa 1918 sodan Suomessa  joka päättyi toukokuussa 1918.  Ja  Kontula syyttää Kokoomusta kansanmurhasta vaikka Kokoomus perustettiin vasta joulukuussa 1918.

Punikki ei väristään eikä totuudesta eroon pääse ja kyseessähän oli Vapaussota jossa vain 3% suomalaisista oli venäläisten aseistamana Suomen laillista hallitusta ja Suomen kansaa vastaan.

Tässä puna Kontulan raivoaminen:

Kansanedustaja syyttää kokoomusta kansanmurhasta – ”ainoa meidän modernin ajan kansanmurha”

”Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula syyttää sosiaalisessa mediassa kokoomusta kansanmurhasta. Syytös sisältyy Kontulan Twitter-kirjoitukseen, jossa hän kommentoi kokoomuksen kansanedustajan ja puolueen varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen kirjoitusta.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c43ced17-be0e-46cd-b0b2-13953c4eed8d

 

28 Replies to “Punikki ei väristään pääse?”

 1. En juuri tuosta ajasta jaksa kirjoitella mutta jos vasemmisto saa vääränlaista historian opetustakin niin pitäähän sitä oikaista.

  1. Siinähän Kontula syyttää kokoomusta edeltäviä isänmasllisia äärioikeistolaisia vankileirien murhista, ja irroitti tämän osuuden Häkkäsen muista ääriaineksista, siis kommunisteiksi silloin luokitellut vangit perheineen.

   1. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Kontulalta ovat tosiasiat kateissa punaideologian loistaessa.

     1. Oikeassa tai sitten ei.
      Melkoinen osa kuoli tauteihin, mitkä tappoivat paljon muitakin kuin punaisia..
      Lisäksi punaiset kärsivät nälkää, mutta sitä kärsivät myös muutkin, koska ruuasta oli silloin pulaa yleisesti.
      Sinänsä on syytä myös muistaa, että punaisilla oli selkeät tappolistat voiton jälkeisille ajoille, millaista valkoiset eivät harrastaneet.

     2. Taisivat ”Suomessa asuvat ruotsalaiset” ja riikinruotsalaiset vapaaehtoiset hillua päällimmäisinä. Tähän oli myötäbaikuttamassa ruotsinkieliseen vauraistoon kohdistuneet murhat.

      RKP:n ja Folktingetin pj. Eric von Rettig puhui kahden eri rodun välisestä sodasta.

 2. Noh olisi aihetta vähän olla puheissaan tarkempi ja varovampi ja käyttää harkiten käsitettä kansanmurha.

  1. Kontula voisi käydä historiaa läpi ja muistella isonvihan aikaa jolloin Suomessa toteutettiin oikeasti kansanmurhaa…mutta koska ääri vasemmistoa niin niiden läpi ei näe kuin Leninin lippalakin.

   Siinä pikkaisen sitä kansanmurhaa:

   ”Hailuodossa tapettiin satoja paikallisia ja pakolaisia ”murhaperjantaina”
   Hailuodossa muistellaan joukkosurmaa 300 vuoden takaa isonvihan aikana. Venäläiset sotilaat surmasivat satoja hailuotolaisia ja pakolaisia osana Venäjän poltetun maan sotataktiikkaa Perämeren rannikolla.”

   Tämä vain pieni tarina kymmenien tuhansien orjuuttamisessa ja lahtaamisessa ryssän voimin.

   https://yle.fi/uutiset/3-8227929

   1. Muistelen, että sotahullu Kalle 12 olisi ennen tätä tapattanut viisi tuhatta antautunutta Venäjän armeijan sotilasta Narvan taistelun jälkeen.

    On arveltu, että lopulta suomalainen sotilas olisi eutanasiamielessä auttanut Kallen tunpuoleiseen, kun Kallen armeija oli palaamassa Norjasta vuorten yli Ruotsiin.

    Tuossa välissä oli Kalle käynyt hukkaamassa armeijanda Pultavan taistelussa joddakin nykyisen Ukrainan suunnalla.

    Oli saakelin hyvä, että Ruotsista päästiin. Venäjän tsaari pelasti Suomen ja sen kansan myöhemmin 1800-luvulla.

 3. Bolsheviikit kaappasivat maan suurimman puolueen ja yrittivät sen avulla kaapata koko Suomen.
  Isänmaallisia demokraatteja pakotettiin nälän avulla mukaan.

  Siinä meni kyllä monia kunno miehiä mullan alle. Olisi ollut hyvä bolsujen aatella enste. Maanpakoon lähtiessään bolsujohto ryösti Suomen Pankin ja elosteli rahoilla Pietarissa (Kuusisen klubi)

  Pakolaisia on moneen junaan. On aina ollut.

 4. Valitettava tosiasia on, että punikki-ideologiaan uskovat eivät tosiasiota näe.

 5. Avauksessa häiritsee joku ihmeellinen 3%, liekö kirjoitusvirhe. Kyllä kansa oli aika kahtia jakautunut. Venäjän osuus oli siinä, että Lenin yllytti punakaarteja ”vallankumoukseen” eli kapinaan laillista hallitausta vastaan ja se lienee vaikuttanut siihen että punakaartit siihen ryhtyivät ja lisäksi Venäjä aseisti punaisia ja venäläisiä vapaaehtoisia tasiteli punaisten puolella, myös johtotehtävissä.

  Mitä tulee ”kansanmurhaan” niin kommunistit senkin aloittivat: kansalaissodan aikana punaiset tekivät murhia, punainen terrori oli ennen valkoista terroria ja varmasti paljolti syy valkoisten julmuudelle: se oli kostoia punaisten teoista sodan aikana. Ja kutlen jo mainittiin, vankileireillä punaiset kuolivat paljolti elintarvikepulan takia tauteihin. Silloin raivosi Euroopassa nykyisen koronan kaltainen pandemia, espanjantauti.

  Kontula puhuu ihan pehmeitä. Kommunistien valta on aina johtanut hirmutöihin, on Stalin, Mao, Pol Pot, Kim Il Sung jne. Kontula ei vaan ahlua sitä tunnustaa koska on niin kivaa leikkiä kommunistia ja ainahan voi itse määritellä kommunismisn niin että jättää hirmutyöt sen ulkopuolelle.

  1. Kansasta vain 3% oli venäläisten varustamana taistelemaan punikkeina Suomen laillista hallitusta vastaan. Siinä ei ollut mitkään 50 / 50 ottelut kansan välillä. Onneksi suomaiset pysäytti ryssän organisoiman ja varustetun punikki armeijan etenemisen ja suuri osa näistä muutti Neuvostoliittoon jossa Stalin joukkomurhasi yli 20 000 punikkia. Olisi pitänyt lähettää loputkin sinne pakkokyydityksillä.

  2. Kontula ei läytänyt pikeita sanoja. Olisi pitänyt sanoa:

   Mikä saakelim pakko elämäntapakokoomuslaisten oli ruveta apinoimaan bolsheviikkien tappotoimintaa?!

 6. Tuosta 3 5 en tiedä, mutta kapinan aloittajat olivat SDP:n vähemmistö eikä pääosa SDP:n kannattajista kannattanut kapinaa.
  Niinpä kapinan kannattajia oli tosiasiassa minimaalinen osa suomalaisista eli aika pieni %-määrä.

 7. Kontula ei sitten nähnyt mitään syytä Leninissä ja hänen hallinnossaan. Ei yllätä.
  Kansalaisodan syttymiseen oli monta syytä ja nähdäkseni suurimpia syitä ellei suurin, oli se, että Lenin yllytti ja suorastaan painosti Suomen sosiaalidemokraatteja nousemaan kapinaan laillista hallitusta vastaan. Lenin myös lupasi ase- ja miesapua ja myös toimitti niitä. Lopputulos oli murheellinen.

  1990-luvulla julkaistu Kommunismin musta kirja romutti myytin kiltistä Lenin-sedästä, mutta edelleen eräille Leninin-sedän arvostelu on liian kivuliasta.

 8. Häkkänen sanoi näin:

  ”Kirjoitukseni KKO:n tuoreesta päätöksestä. Demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion reunaehtoja on vahdittava tiukasti tällä vuosikymmenellä. Suomessa ei kannata antaa yhtään tilaa kansallissosialismille, kommunismille tai muille ääri-ideologioille.
  Antti Häkkänen: Yhdistysmisvapaus, ääriliikkeet ja demokratia
  Kirjoittajan mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamisella KKO veti tärkeän rajan yhdistymisvapaudelle.
  verkkouutiset.fi ”

  Asian ydin oli tuo Häkkäsen viimeinen lause, jonka lähtökohta oli PVL:n ja vastaavien järjestöjen kieltäminen, joiden jäseniä on tietyn puolueenkin elimissä.

  Kontula taas tarttui sanaan kommunismi, johon hänet itsensä liitetään vasemmistoliittolaisena ja kansalaissodan murhiin, jotka ovat totta ja historiaa. Ei siihen, mitä maailmanhistoriassa muualla on tehty kommunismin tms. nimissä.

  Molemmat ovat tavallaan oikeassa, mutta ilmaisut ovat ovat vahvoja kommunisteista nykysuomessa saati kansamurhan maininta.

 9. Kontula, mietipä millainen olisi olut tilanne, jos punaiset olivat voittaneet?

  Entäpä mitä olisi tapahtunut, jos suomalaiset eivät olisi irtautumaan Venäjästä?

  Ajatellaanpa miten kävi suomensukuisille ihmisille 30-luvulla Neuvostoliton Karjalassa.

  *************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c43ced17-be0e-46cd-b0b2-13953c4eed8d
  .
  Suomen Sotasurmat-tutkimuksen mukaan sodan aloittaneiden punaisten tappiot olivat sisällissodassa 5 199 kaatunutta, 7 370 teloitettua, 1 767 kadonnutta, 11 652 vankileireillä kuollutta ja 10 000–12 000 haavoittunutta.
  .
  Valkoisten tappiot olivat 3 414 kaatunutta, 1 424 teloitettua, 46 kadonnutta, 4 vankileireillä kuollutta ja 7 000–8 000 haavoittunutta.

  **********************************************************’**************************
  https://www15.uta.fi/yky/arkisto/suomi80/v18v6.htm

  6.2. Punaiset teloittivat 11 valkokaartilaista Porissa. Teloitus tapahtui keskellä päivää ja sillä oli runsaasti yleisöä.

  1. Tästä on turha kenenkään kiistellä, jos ja jos.
   Se on tapahtunut mikä on tapahtunut.
   Siitähän koko Häkkäsen ja Kontulan sanailussa ollut alkuunkaan kysymys.

   1. Siis mitä on tapahtunut?
    Punikit aloittivat aseellisen kapinan laillista hallitusta ja kansan enemmistöä vastaan.
    Punikit aloittivat murhaamisen murhaamalla aseettomia siviilejä.
    Seurauksena toki oli ylilyöntejäkin, mutta aloittaja on itse siitä vastuussa eikä punavankien kuoleminen tauteihin ollut millään tekosyylläkään kansanmurha, koska tautiin kuoli muitakin yhtä lailla.

    1. Niinpä, ilman SDP:n asennetta ja Venäjän vaikutusta näihin, ei olisi tullut vapaussotaa, oltaisiin oltu ihan rauhassa kun itsenäistyttiin, turhia kuolemia, syy punikkien.

     1. Kontula oli VÄÄRÄSSÄ ,,,,Kokoomus perustettiin Vapaussodan jälkeen, en kommentoi enemmän koska se etene minnekään.

     2. Ei esittänyt mitään asiaa sinänsä, joten turha selitys.
      Häkkänen mainitsi kommunistit muiden ääriliikkeiden ohella ja siitä Kontula veti punaisen herneen pieneen nenäänsä.
      Asiaa ei siinäkään ollut.

 10. Aloittihan ne aseellisen kapinan. Voi sanoa, että hyvä kun eivät voittaneet. Vaan jälkiselvittely hoidettiin täysin luokattomasti ja siihen on vissi osuus silloisella presidentti Svinhuutilla.

 11. Mahtaakohan tuo Markon 3% olla jokin laskelma punakaartilaisten määrästä. Suomen väkiluku oli vuonna 1917 kaiketi alle 3 miljoonaa ja punakaartilaisia kapinan alussa 20-30 000 ja sodan aikana jopa yli 100 000. Jos kapinallisiksi lasketaan vain asetta kantaneet saadaan noin pieniä lukemia. Sitä tosiasiaa se ei poista että kapinalliset olivat suomalaisia eikä se valkoinen armeijakaan juuri suurempi ollut. Eli muutama prosentti kansasta kävi sotaa silloin.

Kommentoi