Suomi maksaa rikkaille EU:n jäsenmaille…miksi?

Katsokaapa tämä taulukko. Siitä selviää millä mailla on maailman suurimmat kultavarannot ja silti he ottaa lisää velkaa maksaen ainoastaan korkoja. Suomi maksaa nyt rikkaiden maiden hyvinvoinnin oman hyvinvoinnin huonontumisella ja velkaantumisella…

21 Replies to “Suomi maksaa rikkaille EU:n jäsenmaille…miksi?”

  1. Suomi on/oli ajopuu.
   Marinkin seilasi Brysselissä kuin sokea kana pesältä pesälle.

 1. Ei parane kaupitella kultaa miten sattuu ja siinä on säännöt myös. tässä jo aika vanha juttu Iltasanomissa=”Sitä ei saa koskaan takaisin”

  WSJ tosin muistuttaa, että markkinat eivät toimi yhtä yksinkertaisesti kuin miltä ehkä näyttää.

  Sekä Kreikka että Portugali ovat allekirjoittaneet keskuspankkitason sopimukset, joiden mukaan ne eivät horjuta kultamarkkinoita.

  Eräs kullan jälleenmyyjä tiivisti asian WSJ:n mukaan näin:

  – Kultavarantojen myynti on lopullista. Sitä ei saa koskaan takaisin. Hallitukset voivat sanoa kansalaisilleen, että vöidenkiristyksen ja ankarien aikojen päässä näkyy jotakin valoa, mutta ei siinä tapauksessa, jos velkareikää tukitaan kullalla, nimettömänä esiintynyt myyjä sanoi.

  1. Eli kulta pitää säilyttää ja maksattaa holtittomuus toisilla, joilla sitä kultaa ei ole.
   Kyllä ahneus vaan kannattaa.
   Jatkossakin voidaan velat maksattaa muilla ja pitää omat kullat suojassa….

 2. Kullalla ei ole mitään arvoa jos markkinoita mennään pilaamaan. Sitä ei tee yksikään maa. Kulta on eräänlaista ”teoreettista” rahaa. Suomellakin on kultaa vaan siihen ei kosketa.

 3. Ei markkinoita tarvi pilata.
  Kultaa vastaan Italiakin voisi ottaa lainaa eikä maksattaa tunarointiaan muilla.
  Italiassa kansalaisten keskimääräinen varallisuus on merkittävästi suurempi kuin suomalaisilla, mutta valtio on nimellisesti ”köyhempi”.
  Kun Suomessa kansan varallisuus on pienempi, mutta valtio nimellisesti ”rikkaampi”, meidän pitää lahjoittaa rahaa Italialle.

 4. Kun sattuu olemaan EUn jäsen. Kukahan siellä Italaissa asioita sotki? Ettei vaan paikalliset persut ja muut hihhulit. Heitä varoitettiin vaan ei tehonnut. Ai toisaalta nyt on mukana kuvassa korona. Olipa miten oli kyllä Suomikin voi saada apua EUlta jos on asiat huonosti. Mutta suomalaiset vallanpitäjät eivät ole hihhuleita.

 5. Etenkin Italiassa veronkanto on paljon kevyempää kuin Suomessa. Velanotolla eläminen on kivampaa, ajattelevat Italian päättäjät

  Kun jokainen maa maksaa itse laskunsa, ei tarvitse pohtia mikä maa elättää.

  *************************************************************************************
  https://www.stat.fi/artikkelit/2013/art_2013-06-03_009.html?s=0

  Kun Espanjassa tiedonkeruu aloitettiin jo vuoden 2008 lopussa, jatkui tiedonkeruu Italiassa ja Saksassa vuoden 2011 toiselle puoliskolle saakka. (European Central Bank 2013b.)

  Keskivarallisuus Italiassa: 275000 euroa
  Keskivarallisuus Suomessa: 162000 euroa

  *’*’**********************************************************************************
  Italialaisten varallisuus on siis suurempi kuin suomalaisen. Italialaisten veroasteikko pitäisi nostaa samalle tasolle kuin mitä Suomessa on, ennen kuin edes ajatellaan rahan lappamista Suomesta Italiaan. Veronkorotus Suomessa tapahtunee jo ensi vuonna. Mitä tekevät italialaiset? – jatkavatko entiseen malliin.

 6. Vuonna 2018

  Kreikan valtion velka 181 % BKT:tä, 331 miljardia euroa
  Italian valtion velka 135 % BKT:tä, 2410 miljardia euroa
  Espanjan valtion velka 98 % BKT:tä, 1189 miljardia euroa

  EMU-sopimuksessa määritellään korkeimmaksi sallituksi valtion velan suuruudeksi 60 prosenttia BKT:stä.
  *

 7. Tokkiinsa siellä on poikkeuksia EUn luvalla tai ilman. Saattaa olla että Italialle eivät lainaa enää mitkään tahot.

  1. Kyllä ne saisivat rahaa antamalla vastikkeeksi sitä kultaansa pankille eikä julkisille markkinoille.

 8. Ote otteesta:

  ”Kukaan ei voi estää meitä alentamasta italialaisten verotusta. Jos se sopii Brysselille, olen tyytyväinen. Jos se ei sovi Brysselille, heidän on syytä ottaa huomioon, että italialaisten rahoista päättää Italian hallitus,”

  Eikö nyt Italia pitäisi jättää ulkopuolelle EU- elvytyspaketista, jota suomaisetkin rahoittavat 9,2 miljardilla eurolla.

  ************************************************************************************
  Voisimmepa me suomalaisetkin sanoa, että suomalaisten rahoista päättää Suomen hallitus.

  *************************************************************************************
  Alla vähän taustaa Italiasta.

  https://www.verkkouutiset.fi/italian-velka-yli-2373-miljardia/#d08e64c2

  Italian hallituksen pitäisi purkaa maan velkataakkaa, mutta se näyttää toimivan päinvastoin. Hallitus on lisäämässä menoja ja laskemassa veroja.

  Maan hallituksella ei ainakaan sisäministeri, varapääministeri Matteo Salvinin mukaan ole aikomustakaan luopua veronkevennyksistä.

  – Kukaan ei voi estää meitä alentamasta italialaisten verotusta. Jos se sopii Brysselille, olen tyytyväinen. Jos se ei sovi Brysselille, heidän on syytä ottaa huomioon, että italialaisten rahoista päättää Italian hallitus, Salvini sanoi lauantaina yleisradioyhtiö RAI:n mukaan ja toisti sanomansa maanantaina.

 9. On muistettava, että EU-maat olivat jo huhtikuussa sopineet 540 miljardin koronahätälainoista. Italialle ne eivät kelvanneet, sillä lainoihin sisältyy ehtoja. Italia jäi odottamaan ilmaisia avustuksia. Italian pääministeri Giuseppe Conte ei halua että EU valvoisi sitä, miten Italia käyttää koronakriisin hoitoon saamiaan rahoja. Hän myös sanoi haastattelussa, että Euroopan vakausmekanismilla EVM:llä on paha kaiku Italiassa. Italia ei halua ketään katsomaan päältä, miten he käyttävät rahansa – tai EU:lta tulevat rahat. Yle 22.4.

Kommentoi