Ei nypyn nyppyä, ei haukun haukkua.

Luontoäiti ja Ahti ovat olleet enemmän kuin anteliaita kalastuskauden aikana, mutta näin päättivät näpäyttää satunnaista saalistajaa, eikä kalan kalaa saatu pannulle.

No pitää sekin todeta, että näitä päiviä sattuu kohdalle enemmän kuin niitä ”suuria juhlia” , mutta eipä tuosta suurta murhetta pidä kantaa, ulkoilu tekee hyvää itse kullekin.

Meren pauhu, tuulen tuiverrus ja vaakatasossa saatava sade ovat kaikki omiaan lisämään kokemuksen kokonaisvaltaisuutta, hyvät eväät ja hurtti huumori tasapainottavat kokonaisuutta.

No nyt on ”vehkeet” huollettu ja pidetään vähän taukoa pilkkikelejä odotellessa, mutta jos ei niitä kuulu, niin…!

 

6 vastausta artikkeliin “Ei nypyn nyppyä, ei haukun haukkua.”

 1. Eipä tuo nyt oikein ihan ihmekkään ole jos kala ei ole syönnillään; kaakkoistuuli ja ilmanpaine liki 1000 Hpa. Ei kala oikein tämmöisellä säällä liiku, se juroo lähes pohjassa.

 2. Jos nyt pakkastalvi saadaan niin menen pilkille vasta kun aurinko alkaa olemaan korkeammalla. Viime talvena en käynyt kertaakaan koska jäät olivat yhtä vesisohjoa. Kahvia termospulloon ja nuotiomakkarat mukaan niin ei siitä talvinen ajanviete parane,

 3. Se madekoukkujen aika on runsaan kuukauden päässä ja edellyttänee jäitä.
  En ole varmaan kymmeneen vuoteen koukuilla madetta pyytänyt; muikunpala mertaan ja madetta tulee paremmin kuin yksittäisillä koukuilla. Molemmat kuitenkin edellyttävät kestävää jääpeitettä.

  1. Kantava jää on ehdoton edellytys.
   Minulla oli parikymmentä koukkua kairan reijissä. Tukeva siima, paino, tapsi ja iso koukku, ja silakka koukkuun vaakatasoon ja pohjan tuntumaan, matalan merenrannan kaislikon suuntaisesti ”mateen kutupolulle”.
   Ja, kyllä niitä tulikin enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

   1. Kyllähän sitä tulee madetta koukutettua jos vaan jäätä muodostuu, mutta aika heikolta vaikuttaa pitkän ajan ennusteet siinä suhteessa.

Kommentoi