Espoon terveyskeskukset – Minkä niistä soteuudistus mahdollisesti sulkee?

Espoossa jonottaa keskimäärin peräti 90 vuorokautta. Matinkylän ulkoistettu terveyskeskus kuitenkin erottuu.

– Kaupungin omista terveyskeskuksista nopeimmin pääsee Kalajärvelle (29vrk), seuraavaksi nopeimmin Kiloon ja Leppävaaraan (53vrk). Matinkylän ulkoistettuun terveyskeskukseen jonotusaika on 3 päivää.

Matinkylän Oma Lääkäri -aseman palvelut tuottaa Mehiläinen. Sen sivuilla kerrotaan, että kiireettömään hoitoon pääsee keskimäärin viikon sisällä (ns. T3-aika alle 7 pv) ja keskimääräinen jonotusaika päivystykseen on ollut viimeisen puolen vuoden aikana 21 minuuttia. Nämä ovat selvästi lyhyempiä kuin Espoon terveysasemilla keskimäärin (T3 aika 15-20 pv). Asiakastyytyväisyyden taas kerrotaan olevan mittauksilla 95 prosenttia. Luku on vertailussa Espoon paras.”

Sillä tiedolla, joka tällä hetkellä sote-uudistuksesta on saatavilla joku mainituista terveyskeskuksista suljetaan, arvaatko mikä niistä?

 

 

5 vastausta artikkeliin “Espoon terveyskeskukset – Minkä niistä soteuudistus mahdollisesti sulkee?”

  1. Juhak, juurikin näin.

   Sote-esityksessä on sellainen hassu piirre, että toteutuessaan siinä muodossa, jossa se on ollut lausuttavana, vasemmistohallitus potentiaalisesti kasvattaa terveysvakuutusten kysyntää.

 1. Minusta tuntuu, että suomeen ei tulla nyt(kään) saamaan uutta sotesopua, kun aina törmätään perustuslakiin.
  Olisi vain pitänyt korjailla vanhaa sieltä missä korjattavaa oli, eikä ideologisista syistä johtuen yritetä neliötä tunkea pyöreään reikään väkisin.

 2. Saatanan saamattomia hallituksia on Suomi ollut täynnä ja aina vain pahempia oppositioita, kun sopua ei ole saat aikaan 20 vuodessa.
  Nyt sote tulee starttaamaan vuorenvarmasti , kun meidän persujen irvailema ”tyttöhalliuts” panee körmyäijät järjestykseen joko itkien tai ulvoen.

  1. Hassua sinänsä, että sinähän ”tyttöhallitusta” toistelet, varsinaisesta asiasta, eli sotesta sinulla ei liene mitään mielipidettä olekaan.

Kommentoi