46 vastausta artikkeliin “Jättääkö Haavisto tehtävänsä?”

 1. Osallistun arvailuun toki myös itse ja vaikka se, että kyse on Vihreistä nostaa vaikeuskerrointa niin veikkaan, että jättää.

 2. Veikkaan että ei istu hallituskauden loppuun. Mielummin eroaa kuitenkin jollakin verukkeella ja vaikka vähän myöhemmin. Hän on rasite.

 3. Tämä on helppo, ei varmasti jätä. Kahdesta syystä, syntinsä eivät ole veriruskeat, ei ole Suomessa sellainen tapana

  1. Ehkä ei ole ihan tapana, mutta kyllähän hiljan erosi ministeri Kulmuni, pienemmilläkin sanktioilla.

 4. Ei jätä. Loppupeleissähän näissä on yleensä kyse siitä, miten kyseisessä puolueessa jätöt / ei jätöt arvioidaan vaikuttavan kannatuslukemiin.

  1. Vogoni, pitkälti näin, mutta tässä on myös sellainen ohut juonne jossa hallituskumppaneista ainakin yhdessä vaikutetaan havahtuneen siihen mitä tämä tarkoittaa heidän kannatukselleen.

 5. Erotessaan tunnustaisi virheensä, mutta menetti suosiotaan ja samalla painoi puolueen kannatusta.
  Veikkaan että eroaa vähän myöhemmin, jos vaikka löytyy ns jalkaleikkaus sopivaksi syyksi?

 6. Saattaa eroa jopa harkita, mutta yön yli nukuttuaan ja puoluejohdon ja ministerikollegoiden vetoavista pyynnöistä johtuen päättää olla eroamatta.

  Sen takaportin vielä jätän, että jos ajattelee presidenttipeliä tulevaisuudessa pelaavansa, niin eroaa, jotta pöly ehtii laskeutua.

  Kuten veikkauksessakin pelasin 12 -systeemillä.

  1. Juha U, iso kysymys onkin siinä, että joutuvatko myös ministerikollegat harkitsemaan asiaa?

   Kysymys on kuitenkin verratain merkittävästä kannanotosta, ei ainoastaan Haaaviston asemasta.

     1. Hauskaa on pekuloora, saois Mietaa. Toki on niin, että saattaa Haavisto muodostua rasitteeksi koko hallitukselle.

      Varsinkin kun pääministeri kiirehti kaikkien puheenjohtajien suulla esittämään luottamusta Haavistolle.

  1. Ohisalolla on ristiriita vihreitten puheenjohtajana, kun puolue edellyttää turvallisuuden heikentämistä ja toimenkuva turvallisuuden parantamista.

   Arvopohja-Analla ei ollut kaikki kotona ministerivalintoja hyväksyessään.

   Yltiönationalisti oikeusministerinä on häikkiratkaisu. Samaten pohjoismaisia suhteita hoitelee ruotsalaisen imperialismin kannattaja.

 7. https://www.is.fi/politiikka/art-2000007682156.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=aamulehti.fi&utm_content=promobox

  ”Tilanne kärjistyi 16.9.2019 pidetyssä kokouksessa, jossa Haavisto ja konsuliosasto Tuomisen johdolla ajautuivat näkemyseroon, miten al-Holin tilanne hoidetaan.

  Ministerin koolle kutsumassa kokouksessa olivat paikalla Haaviston ja Tuomisen lisäksi valtiosihteeri Matti Anttonen, alivaltiosihteeri Pekka Puustinen, konsuliasioiden yksikön päällikkö Antti Putkonen, konsuliasioiden lakimies Henna Harju ja ulkoministerin diplomaattiavustaja Miia Rainne.

  Haavisto menetti Tuomisen mukaan malttinsa ja oli kokouksessa ”kiihtyneessä tilassa”. Haavisto itse kertoo, ettei muista mitään maltin menetystä.

  Myös Harjun mukaan Haavisto oli kiihtynyt, suuttunut ja ärtynyt. Harjun mukaan Haavisto oli myös nimittänyt häntä asenteelliseksi ja syyttänyt koko konsuliosastoa niskuroinnista.”

  Jos ministerin muisti pettää näin pahasti, onko hän enää kykenevä hoitamaan virkaansa?

  Missä muissa asioissa se sitten saattaa pettää näin pahasti?

 8. No näinhän siinä kävi, muut osallistuneet saavat mainetta ja kunniaa, itselleni osui likaa ja lokaa.

  No ennalta ajattelin, että kepuleissa olisi useampi kuin yksi selkärankainen.

 9. Tämän jälkeen ei kannata Suomessa vaahdota Puolasta ja Unkarista. Ei toki ole tähän astikaan kannattanut, koska Suomessa on pitkät perinteet ns. ”maan tapa” -käytännön noudattamisessa.

  Lainaus lakisivustolta:

  ”Oikeusvaltioperiaatteella tarkoitetaan, että valtio on organisoitu oikeussäännöksin ja näitä oikeussäännöksiä noudatetaan valtion eri tahojen toiminnassa. Oikeusvaltioperiaate siis palautuu perustuslain vaatimukseen siitä, että julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.”

  1. No, johan tempasit varsinaisen tulkinnan oikeusvaltioperusteista, jolla ei ole mitään tekemistä tämän asian laillisuuden kanssa, ei siis mitään. Oikeusvaltioperuste tarkoittaa, että tuomioistuimet ovat tuomiovallaltaan riippumattomia poliittisista nimityksistä ja niihin liittyvistä päätöksentekijöistä.

   Haavisto on rikkonut enemmänkin siviililainsäädännössä ns. työsuhdelakia tms. ja virkamiespuolella hallintolain jotain kohtaa. Mutta ei nostettuna syytettä
   tai tuomittuna mistään oikeusasteeseen tai rikoslakiin perustuen.
   Sai huomautuksen plv:stä ja sai Eduskunnan luottamuksen. Siinä se ilman enempää veivausta.

   1. En tempaissut yhtään mitään, vaan tuo on Minilex-sivustolta kopioutu yksinkertainen, ilman kapulakieltä oleva teksi.

    https://www.minilex.fi/a/mit%C3%A4-tarkoittaa-oikeusvaltioperiaate

    Sinä sen sijaan yksinkertaistat kovastikin tuota oikeusvaltioperiaatetta. Kuten olen jo joskus aiemmin todennut, niin kyse on muustakin kuin tuomioistuinten riippumattomuudesta tai lehdistönvapaudesta.

    Koville ottaa hyväksyä’, että Haavisto on lakia rikkonut ministeri. Haavisto säästyi tuomiolta vain asemansa perusteella. Onko tuota nyt niin vaikea käsittää?

    Ps. Eikös Putinillakin ole aika vahva syytesuoja, joten vertaatko Haavistoa esim. häneen?

 10. Tuskinpa ”ylioppilas-professori ja ”Maailmanpankin
  varakuvernööri” jättää tehtäväänsä kun on niin ”suosittu”.

  Suosion suuruudesta kertoo osaltaan se, että 11.12. uutisoitiin juttu, josta sai käsityksen, että äärioikeistolainen salaliitto valmistelee ministeri Ohisalon ja valtakunnansyyttäjä Toiviaisen murhaamista ja jutussa on osallisena poliiseja.
  Sittemmin aiheen uutisointi on muuttunut äärimmäisen sekavaksi. Kuulemma ei olekaan mitään murhauhkaa ministeri Ohisaloa ja valtakunnansyyttäjä Toiviaista kohtaan. Ja ketään poliisia ei epäillä osallisuudesta murhahankkeeseen. Jokin joukko on kerännyt ehkä tietoja äärivasemmistolaisista ja toiminta on jatkunut jo vuosia.

  Seuraava ihmetyksen aihe onkin, miksi tuo vuosia jatkunut toiminta halutaan julkaista ja virheellisenä juuri Pekka Haaviston laittomuuksien paljastumisen päivänä?
  Kuka sitten on päättänyt uutisoida tuosta asiasta juuri Haaviston tapauksen aikaan?
  Asiasta on varmaan tiedetty sisäministeriössä sekä valtakunnansyyttäjän virastossa.

  Kertooko tämä kaikki siitä, että tapaus Pekka Haavisto on sekoittanut pahemman kerran punavihreiden ja heidän hengenheimolaistensa pasmat?

  Jk. äskettäin annettiin tuomio ministeri Ohisalon uhkaamisesta. Silloin uhkailija oli äärivasemmistolainen Elokapina-liikkeen kannattaja. Tietoa uhkaajan äärivasemmistolaisesta taustasta on kyllä yritetty pimittää suomalaisessa mediassa.
  ——————————————–
  Kommentin lähdeaineistona olen käyttänyt Olli Pusan Blogia Oikea media 12.12.2020 otsikolla ”Paniikkia komentosillalla?

 11. Ja vuoden meriselitykseksi valitaan ( rumpujen pärinää):

  ”Annika Saarikko: Pääministeri Marin ja Ohisalo päättivät Haaviston jatkosta viisikossa”

  1. Ai oli?

   Eli meillä onkin todellisuudessa 2 puolueen hallitus ja jos Marinin antamaa lausuntoa ” Marin kertoi STT:lle tulkinneensa, että mikäli hallitusrintama ei olisi pitänyt luottamusäänestyksessä, asiasta olisi tullut vihreille hallituskysymys.” ajattelee, niin se onkin Vihreät joka vie ja muut vikisevät, mutta onhan tämä näkynyt jo aiemminkin.

 12. Pienemmistäkin rikkeistä on ministereitä erotettu: Eikös Kanerva saanut lähtöpassit kun viestitteli työpuhelimellaan ihastuksensa kanssa. Haaviston rike oli mielestäni pahempi.

 13. Kun saarikon haastattelun lukee, niin ei voi kun todeta, että kepun ahdinko tulee vaan syvenemään.

  Keskusta tuntuu olevan pelkkä marionetti Marinin ja Ohisalon vedellessä naruista.

  Kummasti noille kepun naismineistereille tuppaa tulemaan asioita yllättäen.
  Eikös eräskin pm joutunut eroamaan kun sai papereita tilaamatta ja yllättäen ja vaikka puhui niin totta kuin osasi?

  1. Tämä toivottavasti tiputtaa kepulit minimisarjaan ja näkyy jopa kunavaaleissa.
   Ainoa murhe on, että virheet näyttävät polskivan valehtelulla ja manipuloinnilla ainakin toistaiseksi.
   Kysymys: Ostaisitko Haavistolta käytetyn auton?

 14. Persuja vi…tas niin sa….sti, kun kepu ei kaatanut hallitusta eikä tule kaatamaan. Ja vielä enemmän sitä vi…taa, kun vihreät nauravat nurkan takana. Kohta saattaa gallupissa oppositiolle pari pykälää lisää ja se vasta vi…aa, kun sillä ei tee mitään.
  Kulmunikin pyyhkii nenäänsä Paavon kravattiin, kun hekään eivät saa muuta kuin myötätunnon häpeää.
  Hallitus se jatkaa laineilla keikkuen sotet ja koulutukset satamaan. Ja sehän vasta ….

  1. Munailu jatkuu ja lasku vain kasvaa.
   Se vi…aa kaikkia niitä, jotka joutuvat maksamaan vaikka palvelu vain huononee.
   Tosin ei se paljoa voi melkoisella osalla huonontua, kun nytkin on pakko käyttää sosialististen palveluiden puuttuessa omalla kustannuksellaan yksityisiä palveluita

  2. En tiedä muista, mutta minua ei ainakaan vituta yhtään, mutta ihmettelen miksi kepulit kusevat muroihinsa kerta toisensa jälkeen.

   Toisaalta vaikuttaa kovin siltä, että sinä et edes ymmärrä mistä ja kuinka vakavasta asiasta on kyse.

   ”Hallitus se jatkaa laineilla keikkuen sotet ja koulutukset satamaan. Ja sehän vasta ….”

   Heh… aika näyttää ketä vituttaa, kunhan muistat mitä olet kannattanut.

 15. Lennokkaasti taas täällä kuvaillaan asioita tavalla, jossa ei ole päätä eikä häntää. Mitä kenenkin tunnetiloihin tulee, niin eiköhän huonoimmat fiilikset liene tuolla kepun ja vihreiden suunnalla.

  Äsken kun A-studiota katselin, niin heikkoa oli paikalle kutsuttujen osanotto. Ei tullut paikalle vihreiden puheenjohtaja Ohisalo eikä kepun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kurvinen.

  Miksi eivät tulleet, jos kaikki on mennyt hienosti ja kaikki on niin kovin auvoista.

  Töpeksijä Jenni Pitko sentään uskaltautui paikalle selittelemään, kuinka nöyrästi vihreät suhtautuvat tähän asiaan ja saamaansa kritiikkiin.

  Pitkon puheissa ei tosin ollut havaittavissa yhtään nöyryyttä eikä ymmärrystä siitä, että olisi pitänyt nostaa käsi ylös virheen merkiksi.

  1. Juha U, olisiko Pitkon puheissa ollut havaittavissa jopa pientä piikkiä Kepun suuntaan kipuilusta asiassa?

 16. Minä pahaa pelkään, että hallituksen päivät alkavat olla luetut. Näin ei auttaisi olla tällaisena kriisiaikana, kun on koronat ja kaikki.

  1. Pentti, ei hallituksen yhteistyö ainakaan kovin leppoisaa ole vastaisuudessakaan.

 17. Älä Pentti turhaan pelkää. Hallitus on sentään toimintakykyinen ja niin vastuuntuntoinen jonkun kompuroinnista huolimatta, ettei päästä persuja ja kokkareita haudalleen laulamaan hoosiannaa.

  Mutta persuja vi…ttaa, kun heidän Al-Hol-maahanmuuttoagendansa ei edes Haavistoa kaatanut. Sehän nyt kaiken nälvimisen takana on. Tuomisesta viis !

  Kyllä Pitko paljasti, millaista suhmurointia ja ”käännytystä” ja tukea eri puolueet kannoilleen plv:ssä yleisesti harrastetaan, vaikka ne eivät ole aikaisemmin tullee tällä tavalla esille.
  Se on paskapuhetta, että plv:ssä olisi puoluekaapu riisuttu pois. Ei ole vaan päinvastoin , samaa suhmuroinnissa yön pimeydessä ja kirjaamattomissa keskusteluissa harrastetaan.
  Samoin, että kanteen nostaneet saavat äänestää omaa aloitettaan aivan kuin Pekka Haavisto kannatti laillisesti Eduskunnassa itseään.

  … mutta voi olla, että Haavisto itse saattaa tulla muiden paineessa katumapäälle ja jättää paikansa esimerkiksi meppi Heidi Hautalalle. Siitä vasta riesan saisitte.

  1. ”Mutta persuja vi…ttaa, kun heidän Al-Hol-maahanmuuttoagendansa ei edes Haavistoa kaatanut. Sehän nyt kaiken nälvimisen takana on. Tuomisesta viis !”

   Niin, sinähän sen tietysti tiedät mitä toiset ”oikeasti” ajattelevat ja miksipä et tietäisi.

Kommentoi