Vilkaisu maahanmuuton menestystarinaan ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.

Närpiöläinen tomaatti liene jonkinlainen symboli menetyksekkäälle maahanmuutolle, mutta mitä onkaan kuoren alla?

Tutkimuksen mukaan maahanmuuttajien osuudet kaikista kunnissa maksetuista työttömyysturvaetuuksista ovat suurimmat Pohjanmaan ruotsinkielisissä kunnissa ja pääkaupunkiseudulla.

Suurin maahanmuuttajien saamien toimeentulotukien osuus oli Pohjanmaalla sijaitsevassa Korsnäsin kunnassa, jossa kaikki maahanmuuttajat yhteensä saivat 65,7 prosenttia kaikista Korsnäsissä maksetuista toimeentulotuista. Toiseksi suurin osuus oli Vöyrin kunnassa, jossa maahanmuuttajat saivat yhteensä 61,3 prosenttia kaikista kunnassa maksetuista toimeentulotuista. Närpiön kunnan kohdalla maahanmuuttajien osuus tuista oli 54,6 prosenttia

– Maahanmuuttajien suuri osuus ruotsinkielisen Pohjanmaan kuntien tuista selittyy osittain sillä, että näissä kunnissa kantaväestön keskimäärin saamat tuet ovat hyvin pieniä”

Hmm…?

 

 

17 vastausta artikkeliin “Vilkaisu maahanmuuton menestystarinaan ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.”

 1. ”Mutta nämä yrittäjät maksattavat yhteiskunnalla omia katteitaan.”

  .
  .
  Riittävätköhän tomaattiviljelijöiden maksut kunnalle maahanmuuttajien toimeentulotukien maksamiseen?
  .
  No, vaikka riittäisivätkin, niin kai verotuksen ideana on kerätä varoja yhteiskunnan yleisiin menoihin, ei vain yhden väestönryhmän toimeentulotuen maksamisen.

  **
  ””Suurin maahanmuuttajien saamien toimeentulotukien osuus oli Pohjanmaalla sijaitsevassa Korsnäsin kunnassa, jossa kaikki maahanmuuttajat yhteensä saivat 65,7 prosenttia kaikista Korsnäsissä maksetuista toimeentulotuista. T

  1. Kunta ja Kela jakavat keskenään toimeentulotuen kustannukset, 50/50.
   —-
   Eläkeläisten aiheuttamaa rasitetta köyhille kunnille voitaisiin pienentää, kun työeläkkeiden elinaikakerroin korjattaisiin todellisuutta vastaavaksi.

   Köyhissä kunnissa on köyhiä eläkeläisiä, jotka kuolevat nuorina.

   Vakuutusyhtiö ryöstää nuorena kuolevan köyhän eläkesäästöistä suurimman osan ja siirtää ne pitkään elävän porhon eläkkeisiin.

   Koostuiko eläkesysteemin suunnitellut kolmikanta tyhmänpuoleisesta sälleistä vai oliko tarkoituksena kavaltaa eläkevaroja omaan taskuun?

   Arvopohja-Analla olisi ollut mahdollisuus ajaa eläkesysteemin korotusta pieneläkkeiden osalta, mutta joko älystä tai rehellisyydestä oli puutetta.

   1. Arvopohja-Ana on demari, joten jo teoriassa sellainen korjaus olisi ollut ideologian vastaista.

 2. Tämä juttu olisi persuilta vähän parempi menestystarina, jos kyse ei olisi kunnasta jossa on maamme pienimpiä työttömyysasteita ja suurimpia maahanmuuttajien työllisyysasteita.

  Toki 50% on paljon, mutta 50% pienestä summasta voi olla paljon vähemmän kuin 10% todella suuresta summasta.

   1. Ydinasia on se, mitä jo sanoin. Tomaattien hinta on kilpailtu, joten kate tehdään pienillä kustannuksilla jolöoin merkittävä katteen tekijä on palkkojen maksun minimi, jolla ei elä ilman yhteiskunnan tukea.
    Tämä ei ole yksistään maahanmuuttajien ongelma, vaan myös minimopalkkaa saavan kantaväestön.

    1. No eihän ilmennyt, joten osoita nyt vaan mikä se valhe on?

     Olet kuitenkin perehtynyt sekä tilastokeskuksen tiedoista tehtyyn tutkimukseen, että linkkaamaasi artikkelin, eli tehtävä ei liene kovin vaikea.

  1. Sinänsä asiallinen, mutta – on hoidettava sekä kotouttaminen että kotiuttaminen.
   Pelkkä kotouttaminen ja varsinkaan nykytyyliin päin helvettiä hoidettuna ei riitä.
   Toisekseen, jos ”kotouttaminen” tarkoittaa, että elatus tapahtuu yhteiskunnan laskuun, se ei ole järkevää kokonaisuuden kannalta.
   Toki meillä on suomalaisiakin, jotka elävät yhteiskunnan tuilla, mutta sellaisten tuominen lisää ei ole edelleenkään yhteiskunnan kannalta järkevää varsinkaan, jos he eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan.
   Elintasoturismi ei kuulu yhteiskunnan kustannettavaksi.

 3. Voihan tuota tarkistella Tampereeltakin, jossa ei ole kohta muita kapakoita kuin maahanmuuttajien omistamat ja isännöimät sekä Kunginkaankadun halal-marketit ja turkkilaiset parturit ja enää muutama kotimainen bussi-taksikuski ja SOL-siivooja. Tammelantorilla Thai-väki hallitsee kaikkia myyntipöytiä.

Kommentoi