Kevennys perjantaille- maailmanloppu oli tosi lähellä!

Avaruudessa, aivan ”lähietäisyydellä” on havaittu kaikkien aikojen suurin räjähdys ja suhteessa maapalloon se tapautui ainoastaan  ”390 miljoonan valovuoden päässä. Vertailun vuoksi, yksi valovuosi on noin 60 000 kertaa Maan etäisyys Auringosta, eli noin 9,5 biljoonaa kilometriä.”

Sanotaan, että Lapissa etäisyydet ovat pitkiä, Siperiassa valtavia, mutta kyllä avaruus on sentään jotain aivan toista luokkaa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c631a934-7e15-4b27-bbc8-26389145cccf

 

 

7 Replies to “Kevennys perjantaille- maailmanloppu oli tosi lähellä!”

 1. Nuo avaruuden ilmiöt ovat kuin ovatkin samanlaista paniikkia lietsovia kuin nyt tämä Korona. Muistan muutaman vuoden takaa tämän asteroidipaniikin; paniikki suli samalla kun asteroidi maan ilmakehään.

  1. Kalle, kevennyksenähän minä tämän avasin, oikeastaan juuri tuosta käsittämättömästä mittakaavasta huvittuneena.

 2. Eiköhän tällainen mittakaava osoita ihmisille, kuinka mitättömiä hippusia, jos sitäkään me ollaan?
  Kuitenkin homo sabiens, siis viisas ihminen, kuvittelee, kunhan on vähän koulutettu, tietävänsä lähes kaiken kaikesta. Tieteen tekijöitä kumarretaan, kuin jumalia!?
  Steven Hawkins, suuri tietäjä, suositteli muuttamaan toiselle planeetalle, koska maa tuhoutuu.
  Varmasti maa tuhoutuukin joskus, mutta kuinka ja millä muuttaisimme ja mihin? Varmaankaan siellä ei ole edes Prismaa, eikä Alkoa!?
  Mikäli edes kuvittelisin olevani tiedehenkilö, varmasti siitä päänsärystä ei tavallisella Buranalla selviäisi!

  1. Veikko, kyllähän se on niin, että ihmisen olemassaolo on kuin isonviisarin värähdys maailmankaikkeuden kosmisessa kellossa.

 3. Juuri niin! 🙁
  Meillä kaikilla olisi varmasti asiat paljon paremmin, kun emme kuvittelisi olevamme enemmän, kuin olemme ja pitäisimme huolta toisistamme se pieni hetki, kun täällä olemme. 🙂

Kommentoi