Korona – joskus kuvittelen ymmärtäväni jotain, mutta…

onneksi löytyy viranomainen, joka oikaisee kuvitelmani.

Hieman itsekseni ihmettelen sitä, miten THL vakuuttaa koulujen olevan käytännössä mitätön jatkotartuntojen lähde, huolimatta runsaista altistumisista.

On kuitenkin niin, että valtaosa tartunnoista tapahtuu perhepiirissä saman talouden sisällä ja tässä on mielestäni jonkinasteinen ristiriita.

On kaiketi niin, että lapsille korona on ”helpompi”,usein jopa täysin oireeton, mutta kun ne altistuneet lapset menevät kotiin niin siellä kotona on aikuisia, jotka taasen kodin ulkopuolella ovat tekemisisssä muiden aikuisten kanssa, niin kyllä tässä nähdäkseni on mahdollisuus ketjujen muodostumiseen.

Yrityksistä huolimatta en löydä THL:n arviota siitä paljonko koululaisten perheissä on tartuntoja ollut, vai eikö niitä ole ollut joka kuulostaa aika absurdilta.

Ymmärrän toki sen, että koulu on lapsille tärkeä ja etäopetus vaikuttaa myös muuhun perheeseen monella tavalla, mutta ylenkatsotaanko tässä nyt potentiaalinen koronapommi, kun samaan aikaan muussa suhteessa ollaan verrattain tiukkoina ?

 

15 Replies to “Korona – joskus kuvittelen ymmärtäväni jotain, mutta…”

  1. Siitä maskien hyödyttömyydestä. Maski suojaa kanssaihmistäsi, mahdollisesti kantamaltasi koronavirukselta tilanteissa, joissa et pysty noudattamaan etäisyyksiä kanssaihmisiin.
   On mielestäni kanssaihmisten aliarvioimista väittää, että maskeista ei olisi hyötyä.
   Olen muuten käyttänyt ns kirurgisia maskeja iät ja ajat puutöissäni hiontavaiheessa.
   Tallinnan Kliinik 32:ssa käyttivät maskeja niin hammaslääkärit, lääkärien avustajat sekä myöskin hammashygieenikotkin.

 1. Tuo koulu on varmasti pesäke kotiin. Eri asia on tarttuuko tuotu virus. Poikani kertoi, että hänellä on kaksi koronavilkkua toinen Iphonessa, joka on kuulemma on joku oma ja herkempi sovellus ja hälytti, mutta android ei. Tiedä häntä.

  1. Heikki, minäkin vaan kuvittelen kuten otsikossa mainitsin ja tunnustan kyllä sen, että tartuntoja on ollut sinällään vähän ja hyvä niin.

   Toisaalta olen ihan vaan itsekseni pohtinut myös sitä miksi Suomi on selvinnyt kokonaisuutenakin erinomaisesti vs. Keski-Eurooppa, Ruotsi jne. ja varmasti rajoitustoimet, kuliaisuus ja harva asutus selittävät asian ihan sellaisenaan, mutta ihan vaan ajatusleikkinä ja korostan ajatusleikkinä, muista poikkeava geeniperimä.

   No kaikkea sitä tulee itseänsä huvittaakseen ajateltua.

 2. Minullakin on se vilkku iPhonessa, mutta ei vilku ja on muutenkin hiljaa, mutta eikös se niin pitäisikin olla. Joskus olen tarkistanut ja siinä vaan lukee, ei altistuksia.

  Kun tuli koronasta puhe, niin menneellä viikolla oli Italian lehdissä juttua siitä miten täällä on hoidettu sitä tautia. Täällä on hallitus hoitanut sen parhaiten Euroopassa ja jos verrataan, niin Ruotsi on täydellinen ruumishuone Suomeen verrattuna.

  1. Pentti, hallitus on hoitanut onnistuneet asiat hyvin ja epäonnistuneet asiat ovat johtuneet virkamiehistä 😉

   1. Jos kokonaistilannetta katsotaan, kuka on epäonnistunut oikeasti ? Ei kumpikaan, ei hallitus eikä virkamiehetkään.
    No, sitten tulee nämä kaikesta valittajat, naamarivalittajat ja lentokenttävalittajat ym. kaikki joiden mielestä Suomessa on helvetin huonosti onnistuttu kaikkineen, kun on väärät puolueet hallituksessa ja vielä naispäättäjät. Ja, kun vielä EU:ssakin pidettiin puoliamme.
    Onneksi kauempana muut maat näkevät paremmin kuin nämä täällä perussuomessa.

    1. Niin, että selvää munausta ei saa kertoa saati arvostella ja hallitusta pitää hymistellä kaikesta vain siksi, että on edes jotenkin onnistunut olemaan munimatta enempää tai on opa tehnyt asioita oikein?
     Alat kuulostaa trumppelilta…

 3. THL:n kaiffari ei ole miettinyt sanomaansa loppuun asti. Jostahan Koro-viruksen on ensin tultava perhepiiriin, ennen kuin se voi levitä perheenjäseneltä toiselle.

  ”On kuitenkin niin, että valtaosa tartunnoista tapahtuu perhepiirissä saman talouden sisällä ja tässä on mielestäni jonkinasteinen ristiriita.”

 4. ”– Viime päivinä tartuntoja on alkanut tulla myös kouluista, peruskouluista, päiväkodeista, palvelutaloista, asuntoloista… Eli lähteistä, joista on ajateltu, että siellä niitä ei nyt juuri hirveän paljon olisi ollut, Mäkijärvi kertoo viime päivien hälytysmerkeistä.”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007629895.html

  1. Voi olla, vaan nyt näyttää siltä, että aiemmat sadut lasten ”tartuttamattomuudesta” valuvat viemäriin, kuten kevään sadut maskien hyödyttömyydestä.
   Tanskalaisten satu maskien hyödyttömyydestä kertoo paikallisen ”THL:n” ammattitaidottomuudesta tai asennevammasta, koska laajemmissa tutkimuksissa on tarpeeksi yleisen maskien käytön todettu vähentävän tartuntoja jopa 30%.

   1. Senhän sanoo jo talonpoikaisjärkikin, että oikein ja laajasti käytettyinä maskit estävät viruksen leviämistä radikaalisti vrt. ei maskeja. Kysymys on vain siitä, että niitä kaikki käyttävät paikoissa, missä liikkuu helvetisti ihmisiä tönien toisiaan.
    Erillinen kysymys on, kulkeeko virus maskin rakenteissa, vaatteissa, välineissä ja kuinka pitkään, kun maskit on riisuttu.

Kommentoi