10 vastausta artikkeliin “Kuuleeko Suomi – täällä Bryssel ?”

 1. Tätähän lauta-matti ja muut liittovaltiouskovaiset ajavat seurauksista piittaamatta.

 2. Kiva, kiva eik’s vaan?

  Onkohan Brysselin porukoiden tavoitteena tehdä vastuullisten maiden asukkaista etelän hulttiomaiden orjia?

  *************************************************************************************
  https://www.verkkouutiset.fi/ei-ole-suomalaisten-pankkien-eika-niiden-asiakkaiden-etu/#96777942

  ”Ei millään tavoin järkevää”

  Finanssialan mukaan suomalaisten pankkien kannalta vakausmaksuja koskeva sopimus on tärkeä.

  Sopimusmuutoksen myötä niille voisi lähivuosina langeta maksettavaksi ylimääräisiä jälkikäteisiä vakausmaksuja muissa maissa tapahtuvien pankkikriisien vuoksi.
  Hallituksen viime kevään U-kirjelmän mukaan enimmillään maksut voisivat nousta jopa lähes kahteen miljardiin euroon.

 3. Onko nyt niin, että valtiovarainministeri Matti Vanhasella on valtuudet tehdä suuria sopimuksia, jotka sitovat suomalaiset vuosiksi eteenpäin? Tämäkö on demokratiaa Suomessa/EU:ssa?
  .
  Voidaanko ajatella, että sopimus on Matti Vanhasen ja EU:n välinen? – kun Vanhanen eroaa tehtävästään, niin suomalaiset vapautuvat sopimuksesta.

  *
  V.r.t. otsikon ’Aikoinaan’ alla kuvattua tapausta. Sopimus katsottiin purkautuneeksi, kun presidentti Ryti erosi tehtävästään.

  **************************************************************************************
  YLE, Teksti-TV 1.12.2020 sivu 161

  Pankkien yhteisvastuu EU:ssa lisääntyy
  Euroalueen valtiovarainministerit päättivät myöhään maanantai-iltana, että pankkijärjestelmän yhteisvastuuta lisätään kriisinhoidossa.

  Se tarkoittaa suurta askelta kohti syvempää pankkiunionia, jota euroalueen maat ovat rakentaneet finanssi- ja eurokriisien jälkeen vuodesta 2012. Euroryhmä sopi, että kriisirahasto EVM:stä tulee valtioiden lisäksi myös ongelmissa olevien pankkien viimekätinen rahoittaja. Tähän asti Euroopan vakausmekanismi EVM on rahoittanut vain jäsenvaltioita.

  **************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11674375
  .
  Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan se tarkoittaa, että pankeille luodaan nyt ikään kuin oma keskinäinen vakuutusjärjestelmänsä kriisejä varten. Ensi sijassa pankkien omistajat ja sijoittajat kantavat vastuun siitä, jos pankki on tehnyt virheitä.
  .
  [ Heh, heh – Italia, Kreikan ja Espanjan pankit ovat varmasti varojen siirron kohteena. Ovathan näiden samaisten maiden valtion velat ylittäneet reippaasti EMU-sopimuksen rajan. Uskoisin näiden maiden pankkien varallisuuden olevan samalla tolalla.]

  **************************************************************************************
  Aikoinaan:

  Ryti–Ribbentrop-sopimus (myös pelkkä Ribbentrop-sopimus) oli Suomen presidentti Risto Rytin kansallissosialistisen Saksan johtajalle Adolf Hitlerille jatkosodan loppuvaiheessa kesäkuussa 1944 lähettämä kirje, jossa hän sitoutui olemaan tekemättä rauhaa Neuvostoliiton kanssa ilman Saksan hyväksyntää.

  Sopimus takasi Saksan toimitukset Suomeen, mutta samalla sitoi Suomen Saksaan poliittisesti ja sotilaallisesti. Saksan häviö oli tuolloin jo varma. Presidentti Ryti ei halunnut tehdä poliittista itsemurhaa, vaan olisi halunnut viedä sopimuksen eduskuntaan. Puolustusvoimain ylipäällikkö, Suomen marsalkka Gustaf Mannerheim ja pääministeri Edwin Linkomies tiesivät kuitenkin Rytin tavoin, ettei sopimus olisi mennyt eduskunnassa lävitse ja painostivat Rytin antamaan tuon lupauksen kirjeen muodossa omissa nimissään, minkä Ryti muutamia tunteja pohdittuaan tekikin. Hallituksen istunnossa, missä Ryti esitteli kirjeensä, oli mukana myös lakimies, joka varmensi Rytin esittämän tulkinnan, että Suomi vapautuisi kirjeen lupauksista Rytin erotessa toimestaan.[ Lähde : Wikipedia]

  1. Niin, tämän seurauksena suomalainen maksaa myös jos italialainen pankki kaatuu.

 4. Vanhempamme ja isovanhempamme taistelivat jotta olisimme Brysselin alamaisia.

 5. Essayah on täysin oikeassa. Samasta asiasta hän pui A-studiossa muutama päivä sitten. Pankki ja velkaunionia kohti mennään.

  Hieman asiaa sivuten Yleltä tuli pari päivää sitten Ulkolinja: Koronakriisi Kanarialla.

  ”Kanarian turismia on rakennettu verorahoilla. Veroilla, joita ei ole maksettu”

  Rakennettu yli 300 miljoonaa maksava satama laivoille, joita ei ole olemassa. Suunnitellaan laajennusta 290 miljoonalla.

  Taloustieteen professori pelkää mitä tapahtuu, kun Espanja saa EU:lta älyttömän paljon ilmaista rahaa.

  36 min. kohdalta eteenpäin, jos koko ohjelma ei kiinnosta

  https://areena.yle.fi/1-50397502

Kommentoi