Kyllä pitää kehua hallituksen ideologiaa.

Viime hallituskaudella naureskeltiin leveästi, kun taisi olla Sipilä joka totesi, ettei tällä hallituksella ole mitään ideologiaa ja sehän nauratti varsinkin salin vasemmalla laidalla.

No nyt meillä on hallitus jolla on ideologia, eikä se olekaan mikään mikä tahansa ideologia vaan suorastaan kaiken parantava voima.

Koronakevään jälkeen tilanne rauhoittui ja hallituksen mukaan sen jälkeen on varauduttu ihan kaikkeen, eikä mikään enää yllätä.

Ai niin paitsi, että ministerin Kiurun yllätti pelkästään yhdeltä lennnolta tulleiden koronatartunnat ja julkisen sektorin yllätti koronatesteihin pyrkivät ihmiset.

No onneksi hallituksella on se ideologia työkaluna, muutoinhan oltaisiin voitu vaikka käyttää yksityistä sektoria testauksissa, nyt tarjolla olevan, mutta samalla varmasti jännittävän muutaman päivän odottelun sijaan.

Suurella mielenkiinnolla odotan kuinka loistelias työkalu tämä samainen ideologia on koronakevään aikana syntyneen hoitovajeen purkamisessa. Vastahan runsas 100 000 henkeä odottaa sairaalahoitoa, mutta purku on varmasti ideologialla sähäkkää, sillä ei kai lausuntokierroksella olevassa lakiesityksessä muuten esitetä kelakorvauksen poistoa / leikkaamista yksityisiltä terveyspalveluilta?

P.s. Turussa annettu maskisuositus yllätti STM:n ja THL:n.

 

19 Replies to “Kyllä pitää kehua hallituksen ideologiaa.”

 1. Suomessa toimi tyydyttävästi julkisen ja yksityisen välinen symposeumi terveydenhoidossamme, nyt ideologia tuhoaa tämän ”molempia tarvitaan” yhteistyön ja vaarantaa ideologiallaan kansalaisten terveyden, kun yksityinen on paha ja julkinen on ”jumalasta” seuraava.

 2. Eihän punikkihallitukselta voi mitään muuta odottaakaan. Yksityiseltä sektorilta ei osteta mitään palveluksia, kuolipa sen takia kuinka paljon ihmisiä hyvänsä.

  Koronatestin tuloksia pitää odottaa jopa viisi päivää julkiselta sektorilta.

   1. Kunnilla on ollut kuukausia aikaa valmistautua ja laittaa sopimukset ja systeemit kuntoon, mutta mitään ei tehty ennenkuin hätä ja uusi taudin leviäminen tuli.

    1. Niin, mikäli hallitus olisi näyttänyt vihreää valoa kustannusten suhteen testausten hankkimiseen ykstyiseltä puolelta tarpeen mukaan, niin jonotus ongelmaa ei juuri olisi.

     Rahan puuttumisesta se ei ainakaan voi johtua koska sitä valtiolla vaikuttaa olevan rajattomasti ideologisiin hankkeisiin, kun taas kunnilla sitä ei todellakaan ole.

     1. Rahan lisäksi toinen mahdollinen toimenpide hallituksen suunnalta voisi olla STM:n kautta antaa lupa väliaiakisesti lipsua hoitotakuusta, joka ei muutoinkaan täysin toteudu ja sen kautta saada esim. Helsingissä ohjattua lisää resursseja testaukseen.

      Ratkaisu olisi toki hieman sellainen ojasta aallikoon pidemmällä aikavälillä, mutta sellainen se on myös ideologinen ”sote-uuditus”.

 3. ”Paskanpuhujat ! HUS on sopinut laajan testauksen yksityisen puolen kanssa.”

  Kuules nyt Karjalainen, ehkä sinun kannattaisi harkita kommentointia Puheenvuoron Suomi24 osastolle, jossa kaltaisia on koko joukko?

  En ole aivan vakuuttunut siitä, että vaikka osaisit lukea niin ymmärrätkö lukemaasi, mutta jälleen tämän perusteella vaikuttaa siltä, että et ymmärrä.

  1. Tämä kirjoitus jos mikä on itse ideologista yhteiskunnan kannalta vaarallista puhetta sekoittamalla kaikki ns. ongelmat samaan soppaan.
   Nyt todella yritetään ilman ideologioita keskittyneesti hillitä koronaa lähes kaiken keskipisteenä ja kontrolloida kustannuksia.
   Mutta sen ja kaiken vastustamiseen haetaan pohjaa ties mistä ideologiasta, Sipilöistä ja pilkkujen puolikkaista.
   Mutta, en yhtään ihmettele, sehän on ideologiaa a´la perussuomalaiset. Kaikki ovat väärässä, STM, THL, hallitus ja yksittäiset ministerit sekä toimenpiteiden arsenaali.

   PS. sehän on hyvin yleistä, että kirjoittaja Mika, asettaa itsensä politiikan ymmärryksen ylimmäksi ylipapiksi ja muut kun eivät ymmärrä politiikasta yhtään mitään.

   1. No sinähän se oletkin varsinainen mestari kertomaan kuka nostaa itsensä ylimmäksi joka-asian-asiantuntijaksi 😉

    Kerrohan nyt meille kaikille, että minkälaisen ”laajan sopimuksen” HUS on tehnyt testauksista yksityisen sektorin kanssa?

    Ja kun tuon olet kertonut, niin kerro ihmeessä, mitä tekemistä silä sopimuksella on hallituksen toimien kanssa ja paljonko se auttaa esim. testausjonoja esim. Jyväskylässä?

    Kumpiko muuten voisi vaikuttaa Jyväskylään HUS vaiko hallitus?

    Vai , että kaikki ongelmat samaan soppaan ? Kai sinä nyt ymmärrät edes sen, että korona on aiheuttanut hoitovajeen, joten jos tämän ymmärrät niin miten ne eivät kuulu samaan soppaan?

    Niin kumpaa nyt tehdään, hillitään koronaa vai koronan hillinän kustannuksia ? Molempien tekeminen samaan aikaan tuottaa kaksi huonoa lopputulosta.

    P.s. ota nyt jos edes vahingossa asioista selvää, edes niistä joista uutisoidaan ihan joka päivä.

    1. Mitä uutta noissa kritiikeissä on. Ongelmat ovat tiedossa, joita ollaan ratkomassa. Siien ei auta persujen itku ja hammastenkiristys. Hallitus etenee hallitusti.

 4. Hallitus/STM teki selvän linjauksen kevään aikana, että yksityisen puolen testauskapasiteettia ei valjasteta koronatestien tekoon. Tulokset ovat nähtävissä.

  Kyse ei ole siitä, etteikö yksityinen puoli olisi apuaan tarjonnut, vaan kun ei kelvannut. Julkinen hoitaa julistettiin.

  Ps. Paskanpuhujat ovat kyllä oikeassa. HUS on vasta aloittamassa yhteistyötä Mehiläisen ja Terveystalon kanssa. Siis aloittamassa tilanteessa, jossa jonot testaukseen ovat päivien mittaisia.

    1. Sopimusallekirjoitettu – so what?
     Homma on vasta alkutekijöissään eikä todellakaan vielä toimi, joten paskanjauhantaa.

    2. Ei se vaan mene ymmärrykseen, mistä avauksessa on kysymys, mutta eipä tuo yllätä.

     Nyt kaiketi kuvittelet, että tuo nimittelysi aiheuttaa jonkinlaisen reaktion, mutta tiedätkö, että käyttäydyt niin ennalta arvattavasti kuin vaan on mahdollista.

 5. PS, keskusta, KD ja RKP ovat ifeologoavapaits, käytännönläheisiä puolueita.

  Kokoomus, vasemmisto ja demarit ovat ideologiapuolueita

Kommentoi