Ouh Shitt, populismi onkin todellisuutta!

Halpatyövoimamarkkinat populisimia, etnistenravintoloiden arvostelu rasismia jne. jne.

Äärioikeistolaista propagandaa kaikki tyynni, eikö totta?

Niin no onhan se toinenkin vaihtoehto olemassa, nimittäin  jälkiviisaus 😉

25 Replies to “Ouh Shitt, populismi onkin todellisuutta!”

 1. Kuka on väittänyt laittomia halpatyövoimamarkkinoita populismiksi. Niitähän pyörittävät juuri suomalaiset ketjuuntuneet yhteiskuntavastuuta pakenevat rahanahneet yrittäjät, jotka palvelevat mm. suuria rakennusalan pörssifirmoja.

  Kuka on väittänyt, että kaikki etniset ravintolat toimivat laillisesti kirjanpidossa ja ilman ihmiskauppaakin jne… Ei kukaan, vaan kaikki haluavat ne roistot poseen. Ja, nekin liittyvät yhteiskuntavastuuta kiertävään yritystoimintaan, joista suurin osa on osakeyhtiöitä ja jokunen saattaa olla linkissä jopa pörssifirmoihin.

  … niin, että tämäkin on sitä ajamaanne maahanmuuton agendaako vai yritysmaailman upeaa yhteiskuntavastuuttako ?

 2. ”Kuka on väittänyt laittomia halpatyövoimamarkkinoita populismiksi”

  SDP.Kokoomus, Vasemmistoliitto, RKP, Keskusta, Vihreät ja lähimmän löydät katsomalla peiliin.

  Käytänössä vain ja ainoastaan Perussuomalaiset ovat puhuneet halpatyömarkkinoiden tarkoituksellisesta luomisesta, jota muutoin ihan kaikki muut mainitut ovat kannattaneet, sinä mukaanlukien, mutta kyse on ollut populismista.

  Itse asiassa Perussuomalaiset ovat ainoita, jotka ovat tehneet asiasta konkreettisia laskelmia, jotka nekin ovat populismia, vaan eipä ole kukaan niitä kumonnut:

  https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/kuinka-kalliiksi-halpatyovoima-tulee/
  https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/loppu-halpatyovoiman-maahantuonnille/

  Halpatyömarkkinat eivät suinkaan läheskään aina ole laittomia, vaan aivan laillisia.

  ”Niitähän pyörittävät juuri suomalaiset ketjuuntuneet yhteiskuntavastuuta pakenevat rahanahneet yrittäjät, jotka palvelevat mm. suuria rakennusalan pörssifirmoja.”

  Höpö höpö, jos nyt edes yrittää seurata maailman menoa niin kyllä pyörittäjinä toimii erittäin usein muut kuin suomalaiset, niin rakennusalalla kuin myös esim. ravintola-alalla, jonka etnistä väreilyä sinäkin olet niin kovin usein ylistänyt.

  Ikävä kyllä se etninen väreily tarkoittaa kovin usein halpatyövoimaa,ihmiskauppaa, sosiaaliturvan väärinkäyttöä jne. lähteenä asian tarkistamiseen voit käyttää vaikkapa YLE:n uutisointia.

  Tilaajina toki rakennusalalla toimii pörssifirmoja, listautautumattomia firmoja, kaupunkeja, kuntia jne. mutta toisaalta mainituissa ravintoloissa tilaajina toimii suomalaiset halpatyömarkkinoiden vastustajat, jotka haluavat 5 euron pizzan tahi vaikkapa parturissa 10 euron hiustenleikkuun.

 3. Täydellistä peruspropagandaa ja, muka persujen ihan itse keksimä uusi ongelman avaus. Kaikki nuo ongelmat ovat olleet tiedossa jo ”sata” vuotta ilman persujakin.
  Ne eivät vaan väisty kun on yhteiskuntavastuuta kiertäviä persujen rakastamia veronkiertäjiä.

  1. Kuka on puhunut uudesta ongelman avauksesta?

   Ja mikäli kaikki ongelmat ovat olleet tiedossa jo ”sata” vuotta ja ovat edelleen niin missä vika, Persuissako?

   Taisi ottaa vähän kipeää.

 4. Heikki on ihan oikeassa, jo ennen persuja vasemmisto ja ammattiliitot ovat taistelleet halpatyömarkkinoita vastaan. Ja muistakaa kuinka perussuomalaiset olivat eniten äänessä maahanmuuttokeskusteluissa, että emme vastusta työperäistä maahanmuuttoa vaan sosiaalitukien varaan tulevia maahanmuuttajia. Nyt kun maahanmuutto on huomattavasti vähentynyt, niin on pakko ollut nostaa esille työperäinen maahanmuutto, että jotenkin pystyisi perustelemaan koko perussuomalaisen puolueen olemassaoloa.

  1. Hannu, miten vasemmisto on taistellut halpatyömarkkinoita vastaan kun samaan aikaan vasemmisto on avoimesti kannattanut halpatyömarkkinoiden luomista mahdollisimman avoimella maahanmuutolla, vai eivätkö nämä liity mitenkään toisiinsa?

   Puhut aivan puuta heinää siinä, että nyt Perussuomalaiset olisivat nostaneet esille työperäiseen maahanmuuttoon liittyvät ongelmat, siitä on jo vuosia kun ongelmat on nostettu esille keskusteltaessa taloudellisesta huoltosuhteesta, mutta ehkä Kansan uutiset ei ole aiheesta kirjoittanut.

   Julkaisut vuosilta 2015 ja 2017

   https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/maahanmuutot-ja-suomen-julkinen-talous-osa-1/

   https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/maahanmuutto-talouden-ongelma-vai-ongelmien-ratkaisu/

 5. Nyt tämä sata vuotta vanha ongelma on muka persujen maahanmuutto-agendan ydinasioista, koska persut sitä vastustavat aina, kun se sana ilmaantuu muodossa tai toisessa. Se on tämän yhdenasianliikkeen pääteema ja siis pyhitetty vain ja ainoastaan persuille.
  Anna mun kaikki tyhmyys kestää ja vielä tyhmempikin propaganda !

  1. Niin no, kerrohan nyt miksi sata vuotta vanha ongelma on edelleen olemassa vaikka kaltaisesi älyköt ovat asiasta koko ajan tienneet?

   Eihän sille voi olla muuta selitystä kuin se, että kannatatte ongelman olemassaoloa.

 6. Aina, kun löytyy joku yhteiskunnassa vastustettava asia, persut keksivät sen omakseen ja häviävät siinä aina kehittyvälle lainkuuliaiselle yhteiskunnalle.
  Tämä nyt taas.

  Tampereella jo pitkään ollut ja hyväksytty kokonaissuunnitelma ratikkalinjan jatkosta keskustasta ensin Santalahteen ja vaiheittain eteenpäin hyväksyttiin kaikkien muiden osalta paitsi taas persut.
  Tunnelia vastustivat, mutta se on ollut valmis jo pitkään.
  Kansi Areenaa vastustivat- siinä se nousee.
  Kaikkea yhteiskuntaa kehittävää ne vastustavat olipa sitten mitä tahansa.

  Tunnusvehkeeksi persujn ”vaakunaan” vastarannankiisken onki ja piikkinen niljakas kiiski koukkuun !

  1. Hukkaputki tuli tamperelaisille järjettömän kalliiksi ja on yksi suuri syy talouden kuralla oloon.
   Sen kannattavuutta perusteltiin mm. sillä, että aikasäästö toisi 300 miljoonaa.
   Kukaan vaan ei ole kertonut, mihin se talletetaan…
   Kansipelleily maksaa tamperelaisille likimain 100 miljoonaa ja on toinen suuri syy talouden kuralla oloon.
   Järjettömät kerskainvestoinnit eivät muutu järkeviksi vain siksi, että ne toteutetaan tosiasioista piittaamatta.
   Kumpikaan ei tule koskaan maksamaan kustannuksiaan takaisin ja kansipelleily pilaa kaupungin keskustan.

 7. Muistanko väärin, vai ehdottiko Antti Rinne keväällä 2019, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille pitäisi antaa työperusteinen oleskelulupa?

  Tätä on nyt pantu käytäntöön ja on luotu olosuhteet, jossa työnantaja voi kiristää työntekijäänsä uhkailemalla oleskeluluvan menetyksellä. Palkka mitätön, työajat kaikkien sopimusten ulkopuolella, vapaapäiviä ja lomia ei tunneta jne.

  Iso osa näin toimivista yrittäjistä on maahanmuuttajataustaisia. Juuri niitä eräiden kehuskelemia pizzeria yrittäjiä, kebabravintoloita, halal-kauppiaita, siivousfirmoja, rakennusalan alihankkijoita jne.

  Ukrainalaisia rakennusmiehiä käytti hyväksi ukrainalainen yrittäjä, ei suomalainen.

 8. Halla-aho on kannattanut ja kannattaa edelleenkin aitoon tarpeeseen perustuvaa työperäistä maahanmuuttoa.

  Perussuomalaiset vastustavat yleistä, ilman tarveharkintaa olevaa työperäistä maahanmuuttoa. Perussuomalaiset eivät ole tässä kokoomuksen linjoilla, joille teesi ”työnvoiman tarjonta lisää työtä” on keino lisätä työllisyyttä. Riippumatta siitä, millaista työvoiman tarjontaa lisätään.

  Perussuomalaiset eivät myöskään ole vihreiden linjoilla siinä, että käytettäisiin työperäistä maahanmuuttoa sumuverhona humanitääriselle maahanmuutolle. Toisekseen perussuomalaiset eivät halua sitäkään, että humanitaarisen maahanmuuton avulla kierretään työperäisen maahanmuuton lainsäädäntöä.

  Turvapaikanhakijoiden määrällä ei ole mitään tekemistä perussuomalaisten linjauksiin työperäisen maahanmuuton suhteen. Vuoden 2015 tsunami jätti Suomeen tuhansia ilman oleskelulupaa olevia turvapaikanhakijoita. Joka vuosi heitä tulee myös lisää, vaikka toki määrät ovat hieman maltillisempia.

  Mitähän jos työllistettäisiin ensin ne tuhannet ja taas tuhannet Suomessa jo olevat turvapaikan saaneet maahanmuuttajat, jotka tällä hetkellä ovat työttöminä?

   1. No, mitä teette? Ajatteko sadat tuhannet mamut jälkeläisineen takaisin lähtömaahansa – sitähän tämä persuvouhoutus ajaa takaa. Parempi ajaa koko persukaarti suljettuun Impivaaraan, niin ollaan tasoissa.

    1. No eihän aja, eikä ole koskaan ajanut.

     Vai suljettuun impivaraan, meinaat vissiin alkaa rakentamaan muuria Turkuun ?

    2. Nuo turvapaikkaan oikeuttamattomat voi palauttaa lähtömaahansa kaikin mahdollisin keinoin.
     Loput ovat luku sinänsä, mutta nekin on laitettava tienaamaan elantonsa työnteolla ja rikoksista potku persiiseen ja palautus.

     1. Äläs nyt Juha, laittomasti maassa oleville annetaan työluvat ja tätä kai täälläkin joku kannattaa, kun hallitus ei voi virheitä tehdä ja kaikki muut vaan ovat väärässä.

      1. Mitä ne työluvilla, kun eivät työtä kuitenkaan tee?
       Sossu hoitaa toimeentulon muutenkin.

 9. Huonosti olet Karjalainen Aleksis Kivesi lukenut. Ei Impivaara ollut mikään suljettu yhteisö. Rajat oli auki tulla ja mennä.

Kommentoi