Perustuslakivaliokunnan kriisityö.

Parin päivän aikana on mediassa laajalti todettu perustuslakivaliokunnan uskottavuuden kärsineen, joten tilanne pitää pikaisesti korjata.

Vakavan pohdinnan jälkeen valiokunnan uskottavuuden parantamikseksi ja sairaustapauksesta johtuen väliaikaiseksi puheenjohtajaksi asetetaan luottamuspulan vuoksi pääministeripaikalta eromaan joutunut Antti Rinne.

Tuosta voisi joku löytää jopa annoksen huumoria.

11 vastausta artikkeliin “Perustuslakivaliokunnan kriisityö.”

 1. Yli ymmärrykseni tämä Rinteen valinta menee. Saattaa olla vaikka kuinka kelpo demari mutta työhistoriassaan on kohtia jotka eivät mielestäni tue valintaa kyseiseen toimeen.
  Lindtman olisi varmaan ollut mies paikallaan mutta ambitiot olivat toisaalla. Rohkea poika kun uskalsi supersuosittua Marinia uhmata, mitähän siitäkin hänelle seuraa.

  1. Saattaapi seuraavissa demujen sisäisissä olla mariinia vastaan.
   Se on tiukka paikka, kun malli-ikoni vetää vasuridemusuoraa puolelleen.

 2. Kokeneiden juristien kannat eroava toisistaan kuin yö ja päivä, meinaan case Haavisto ja plv. Määrittele nyt siinä, millainen juristi voi olla puheenjohtaja saati plv:n jäsenet, jotka ovat poliitikoita eivätkä lainoppineia.
  Johtopäätökseni on, että lautamiehet ja lautamiesjärki riittää esim Tapani Töllin kaltaiset. Puheenjohtana valtio-oikeuden professori (stoutumaton).

  https://yle.fi/uutiset/3-11691473?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

  1. Tämä ei ole niin kovin ryppyotsainen avaus, pikimminkin päinvastoin, kuten yritin esittää.

 3. Vasemmistolaiset perustuslakipopulistit politikoivat perusoikeuksilla.

  Entinen ministeri sekä eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toiminut Kimmo Sasi on nostanut esiin erittäin tärkeitä Suomen perustuslain ja sen sisältämien perusoikeuksien, kuten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tulkintaan liittyviä näkökulmia Verkkouutiset blogit-palstalla 7.3.2017 julkaistussa ”Politiikkaa vai juridiikkaa?” – teksitssään. – –

  Sasin viittaama Peruslakiblogi on Suomen valtiosääntöoikeudellisen seuran ajankohtaispalsta. Perustuslakiblogin vastaaviin toimittajiin ja muuhun toimituskuntaan lukeutuvat Turun yliopiston oikeustieteen professori Juha Latvapuro, Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja European University instituten professori Martin Scheinin. Kaikki ovat Suomen johtavia akateemisia ihmisoikeus-, perusoikeus-, yhdenvertaisuus- ja perustuslakiasiantuntijoita, joita eduskunnan peruslakivaliokunta käyttää asiantuntijoinaan.

  Kaikkia kolmea mainittua perustuslakijuridiikan professoria yhdistää osallistuminen alkujaan marxilaisen ja aikoinaan 1950-luvun Neuvostoliiton vaikutusta suomalaisten oikeusoppineiden piirissä ajamaan perustetun oikeusaktivistisen Oikeuspoliittinen yhdistys DEMLA. – –
  Esim. entisellä DEMLAn puheenjohtajalla Martin Scheininillä on takanaan mitttava ura paitsi akateemisen juridiikan piirissä myös suomalaisen äärivasemmiston vaikuttajana. Scheinin on toiminut Turun akateemisessa sosialistiseurassa, SKDL:n eduskuntaryhmän palveluksessa ja Suomen kommunistiset puolueen keskuskomitean jäsenenä. – –
  ———————————————–
  Lainaus on Juha Ahvio kirjasta ”Sananvapus uhattuna Suomessa” (2018) sivut 132-134.

 4. Olihan tässä PeV:n puheenjohtraja-rumbassa sekin hauska piirre, että se toi hyvin esiin sen, kuinka jakautunut sdp:n leiri on, vaikka julkisuudessa yhteiskuvissa hymyillään niin, että naamaan sattuu.

  On ”heinäluomalaiset” ja sitten kai Rinteen -perilliset Marinin johdolla.

 5. Pekka Haaviston salaisen toimeksiannon järjestölle maksettiin 60 000 euroa.

  Ulkoministeri Pekka Haaviston asiaa koskevan perustuslakivaliokunan käsittelyn aineisto on valottanut lisää al-Holin ISIS-leirin suomalaisten kotiuttamissuunnitelmien taustoja.
  Asiakirjat paljastavat mm., että ulkoministeri Haavisto antoi 23.7.2019 ”suullisen ja salaisen” toimeksiannon hollantilaiselle Dialogue Advisory Groupille (DAG) ja eläkkeellä olevalle diplomaatti Ilkkka Uusitalolle. Tehtävänä oli selvittää suomalaisten tilannetta leirillä ja laatia toimintasuosituksia.

  Verkkouutiset uutisoi aiemmin al-Holin suomalaisten avustamisesta koituneen tämän vuoden lokakuun puolenväliin mennessä 270 000 euron kulut. Summasta noin 90 000 euroa on mennyt ministeriöstä saadun tietojen mukaan toteutuneisiin kotiutuksiin ja loput 180 000 euroa on kertynyt muusta leiriläisten avustamiseen liittyvästä viranomaistoiminnasta. Verkkouutiset ei ole vielä saanut ministeriöstä vastausta, onko DAG:n toimista mahdollisesti maksettuja korvauksia sisällytetty tähän summaan.
  ————————————–
  Lainaus Verkkouutiset 11.12.2020, artikkelin otsikko sama kuin tässä.

Kommentoi