Pieni huomautus koronaviruksesta.

Oikeastaan otsikko voisi olla huomautus mistä tahansa viruksesta, mutta itse asiaan.

Virusten leviämisessä tartunnan saaneet oireiset henkilöt ovat viruksen leviämisen kannalta helppo eristää, mutta todellisen ongelman muodostavat tartunnan saaneet oireettomat tai hyvin lieväoireiset henkilöt, jotka kuitenkin levittävät virusta.

Mainittua ryhmää ei voida tunnistaa, eikä näin ollen myöskään rajoittaa.

Tämä liene itsestäänselvä asia, mutta en ole kyllä sitä juuri kuullut mainittavan keskustelussa, joka keskittyy pääosin siihen moniko on sairastunut.

Kausi-influenssa on kuitenkin huomattavasti isompi ”uhka” tällä hetkellä kuin korona, siis jos nyt näitä tällaisia uhkana pitää.

 

11 Replies to “Pieni huomautus koronaviruksesta.”

 1. Kausi- infulenssaa vastaan on sentään aika tehokas rokote, joka ainakin hiukan tasoittaa uhkakerrointa.

  1. Saippua on tosiaan vanha keksintö ja hyvä käsihygienia pätee tässäkin asiassa erittäin pitkälle, mutta on ihan hyvä huomata se, että kyse on pisaratartunnan kautta leviävä virus, joka leviää myös ilmassa.

   Ehkä sitä voisi pestä myös suunsa saippualla, kuten joskus lapsia uhkailtiin ruman sanan sattuessa 😉

   Loppujen lopuksi aika kesyltä tämä kohuttu korona kuitenkin vaikuttaa ja hyvä niin.

   1. Rexona, Lux, Sunlight ja tekosaippua Dove auttavat. Nestemäiset ovat vallanneet markkinat. Fairy hoitaa lisäksi kädetkin eli, ei kannata ostaa mitään nestesaippuoita, vaan panna Fairyä tai Sunlightia laimennettuna pumppupulloon, pääsee halavatun halavalla. Käsidesillä ei tee mitään eikä suunkaan.

 2. Korona -uutisoinnissa olen kuullut väitteitä ammattilaistenkin suusta, että oireeton ei voisi levittää tautia. No tuohan ei todellakaan pidä paikkaansa.

  Eilen tuupattiin eri medioissa koko päivän niin paljon koronauutisia, että vähemmästäkin sairastuu. Jos ei tuollaisella vyörytyksellä synny paniikkia, niin ei sitten millään.

  1. Juha U, totta, olen itsekin huomannut kannanottoja, joiden mukaan oireetoon ei voisi tartuttaa, toisaalta kannanottoja joiden mukaan toistaiseksi ei tiedätä, että oireeton voisi tartuttaa ja vielä yhtenä mallina se, että tämä olisi kyllä sitten hyvin erikoinen virus, ellei oireeton voisi tartuttaa.

   Perussääntö kuitenkin on se, että oireeton viruksen kantaja voi tartuttaa, ellei voisi niin virukset eivät olisi minkääntasoinen ongelma koskaan missään.

   Korona on kuitenkin vielä niin uusi mutaatio, jotta siitä ei vielä yksinkertaisesti tiedetä riittävästi.

   Siinä määrin laaja otanto kuitenkin koronasta jo on, että ei sitä kovin vakavana pidetä esim. suhteessa kausi-influenssaan.

   Eilinen uutisointi oli kyllä minunkin mielestäni aika yliampuvaa, vähemmälläkin olisi pärjätty.

 3. Tuolla US-puhenvuorossa Pekka Siikala kirjoitteli näistä ”lenssuista” ja pandemioista. Minä olen elänyt myöskin aasialaisen pandemian, enkä kertaakaan kuollut. Se aasialainen oli sentään jotain ihan muuta kuin tämä Koronapeli.

 4. Kuolleisuus Korona-virukseen on ilmeisesti jonkin verran suurempi kuin kausi-influenssaan. Matkalla ollessa huomasin, että muutkin kuin kiinalaiset ja japanilaiset olivat alkaneet käyttää pahvimaskeja. Saahan siitä kai mielenrauhaa vastineeksi siitä että näyttää typerältä.

 5. Syyllinenkin löytyi Iltasanomien mukaan=Presidentti Donald Trump pitää demokraatteja syypäänä koronaviruksen leviämiseen Yhdysvalloissa. Trumpin mukaan koronavirus on seurausta demokraattien avoimesta maahanmuuttopolitiikasta.

  – Demokraattien politiikka avata rajat on suora uhka kaikkien amerikkalaisten terveydelle ja hyvinvoinnille, Trump puhui perjantai-iltana vaalitilaisuudessa Etelä-Carolinassa.

  Trumpin mukaan rajan yli ei tule ainoastaan virus vaan muitakin ongelmia.

  Trump syytti samalla demokraatteja koronaviruksen politisoimisesta. Trump kutsui koronavirusta demokraattien uudeksi huijausyritykseksi Venäjä-tutkintojen ja virkasyytteen jälkeen. Tiedotusvälineiden Trump puolestaan väitti lietsovan ilmiötä.

  Valkoista taloa on viime päivinä arvosteltu koronaviruksen heikosta hoitamisesta. Demokraatit ovat viitanneet siihen, miten Trumpin hallinto on leikannut varoja maan tautikeskukselta.

Kommentoi