Sote-esityksen riskejä Tampereella.

Olen jonkun kerran aiemminkin ihmetellyt hallituksen soteuudistusta ja siihen liittyviä riskejä siltä pohjalta mitä asiasta on julkisuuteen ilmestynyt, ensi viikollahan pitäisi koko paketti olla julkinen.

Lausuntokierroksen erittäin laaja ja kriittinen palaute kuitattiin lähinnä parilla pikku viilaamisella ja vaikka lainsäädännön arviointineuvosto löysi korjatustakin versioista merkittäviä puutteita niin mitäpä noista.

Kyllä hallituksessa osataan ja tiedetään, erehtymättömiä kun ovat.

No Verkkouutisissa kerrotaan  millaisia konkreettisia riskejä esitys sellaisenaan toteutuessaan tuo esim. Tampereelle:

”– Hallituksen linjaukset, joissa luotetaan vain julkisiin toimijoihin, vaarantavat muun muassa Tampereella eräät sosiaali- ja terveyspalveluiden kaikkein parhaiten toimivista osista. Esimerkiksi kiitosta saaneen ikäihmisten kotona pärjäämistä tukevan ja pieniä yksityisiä sote-palveluyrittäjiä yhteen kokoavan Kotitorin jatko ja hyvän toimintamallin levittäminen muuallekin ei näytä vastauksen perusteella mahdolliselta, Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

– Samoin – johtuen virkalääkärivaatimuksesta ja nuivasta suhtautumisesta yliopistosairaaloiden yhtiömuotoiseen toimintaan – uhattuna on tekonivelsairaala Coxan ja maailman parhaiden erikoistuneiden sairaaloiden listalle päässeen Sydänsairaalan kohtalo. Tilanne on järjetön, Ikonen jatkaa.”

Millään ideologialla ei sotepalveluita paranneta.

 

 

 

14 vastausta artikkeliin “Sote-esityksen riskejä Tampereella.”

  1. No jos se on järjen osoitus, että jätetään suorittavalta kentältä saatu palaute valtaosaltaan huomioimatta ja osa kenttää suljetaan heti aluksi kokonaan pois ja päätöksen tekemistä pidetään päätöksen sisältöä tärkeämpänä, niin kyllä kai tässä joku järki sitten on.

   1. No, se on paras järki sulkea korvansa hetkeksi ja aikaa ja avata taas uudestaan, kun ollaan maaliviiva ylitetty. Jos täytyy kaikki ottaa etukäteen huomioon, koskaan ei tule valmista.

    1. No ei valmiiksi tule kyllä yhään nopeammin sillä, että jälkikäteen korjataan asioita, jotka olisi voitu jo heti alkuun tehdä oikein.

 1. Ideologinen sokeus ei johda kunnolliseen päätöksentekoon eikä varsinkaan silloin, jos tosiasiat ohitetaan asiantuntijoiden huomautuksista piittaamatta.
  Saattaapi olla, että uusi ehdotus törmää entisiin perustuslaillisiin ongelmiin, kun hallitus ei kykene korjaamaan asioita.

  1. Tuota hallituksen ideologiaa persut jauhavat tuon tuosta: mikä ideologia ja kenenkä ?
   Minusta persuilla on selvä ideologia: maahanmuuton vastustaminen ja siinä ohessa kaiken muunkin vastustaminen – tämä on selvää pässinlihaa.

   1. Kepulin maakuntahimmeli-ideologia ja demujen sekä vasurien ja virheiden kaiken yksityisen vastustamis-ideologia ovat ne selkeimmät, mitä putkinäöllä ja värilaseilla ei ilmeisesti huomaa.

     1. Totta, kompromissi on kyseessä nimittäin vasemmisto saa soteuudistuksen, keskusta saa maakuntahimmelin ja hurrit saavat lisää rahaa.

      1. Mitäs sitten olisi saatu, jos persut olisivat olleet päättämässä – ei mitään muuta kuin kylmää kättä ja hyvästi terveys ja tervetuloa sairaus.

       1. Mistä hysteerisestim persukammoinen sen voisi tietää, kun ei kykene edes lukemaan sanaa persu ilman hysteeristä vuodatusta?

       2. Tämä on hallituksen vastuulla ja hallitus on tehnyt sen hyvin selväksi suljettujen ovien valmistelullaan ihan maakuntaveroa myöden, joten se mitä muut olisivat tehneet ei kuulu asiaan millään tavalla.

        Toki on niin, että Sipilän hallituksen alkuperäinen soteuudistusesitys, jossa myös Perussuomalaiset olivat mukana oli verratain hyvin tasapainossa julkinen vs. yksityinen ja rahoituskin oli vahvemmalla mallilla kuin samaisen hallituksen viimeinen esitys, puhumattakaan nykyhallituksen esityksestä.

        ”hyvästi terveys ja tervetuloa sairaus” itse asiassa sopii oikein hyvin nykyhallituksen sotemalliin, koska ennaltaehkäisyn rooli on mitätön tarpeeseen nähden.

 2. Olen oppinut luottamaan A-K Ikosen osaamiseen Tampereen asioissa. Hän ei ehkä ole säteilevin ja monialaisin osaaja, mutta silloin kun hän puhuu aiheesta jonka tuntee, on aina asiaa matkassa.

  Sote-ratkaisu voi olla askel parempaan, mutta muutamat pienet virheet on korjattava.

Kommentoi