18 Replies to “Talvi yllätti autoilijat ja matkailijat yllätti THL:n !”

 1. Sitä ei levittänyt Suomalaiset vaan Kiinan turistit joita tuli joka ovista ja ikkunoista maahamme
  Ja kaikki sen vuoksi että se oi muka rahaa maahamme no toihan ne mutta se summa menee kolmin kertaisesti että saamme sen heidän levittämän koronan poistettua
  Nyt sitten ollaan tässä tilassa mitä nyt olemme terv tepivaari

 2. Ja siinä on kylläkin ennustamattomana lisänä se, että Fuengirolassa tms. aurinkorannoilla, Kanarialla, Turkissa jne.. ja pelästyivät ja palaavat sankoin joukoin Suomeen- ei pelkästään huvimatkustajat.

 3. Syyttettäköön minua jälkiviisaudesta, mutta olen pitkin matkaa ollut melko skeptinen THL:n osaamisen suhteen. Heti alusta alkaen THL antoi lausuntoja, joissa kannat lyötiin tiukasti lukkoon ja niitä on sitten hyvin pitkin hampain jouduttu muuttamaan.

  THL ei ole ottanut vakavasti sitä viestiä, mitä maailmalta on tullut. Ei ole uskottu WHO:ta, ei EU:n tartuntatautivirastoa. Ei ole osattu tulkita oikein taudin kulkua muissa maissa ja vetää siitä oikeita johtopäätöksiä.

  Osaamattomuus paistaa kyllä pahasti nyt läpi tästä toiminnasta. Ikävintä tässä on se, että Suomen hallitus on toimissaan nojannut lähes vain ja ainoastaan THL:n lausuntoihin ja asiantuntemukseen.

  On paljon esim. lääkärikunnan edustajien ja muiden THL:n ulkopuolisten asiantuntijoiden lausuntoja, jotka on jätetty huomiotta tai tuomittu virheellisiksi.

  Toivotaan, kuten pääministeri Marin on useaan otteeseen todennut, että kriisin hoitamisesta tehdää puolueeton ja kriittinen tarkastelu sitten kun kriisi on ohi. Jos ei muusta syystä, niin siksi, että vastaavia virheitä ei jatkossa tehtäisi.

  1. Kun kyvyt eivät riittäneet, vetäydyttiin yhden virkamieskunnan selän taakse, kunnes tosiasiat pakottivat toimimaan.
   Edelleen hallitus ja kaikenlaiset proffat ja virkamiehet viivyttelevät ja vastustavat tarvittavia toimenpiteitä vetoamalla tekopyhästi kaikenlaisiin ”oikeuksiin”.
   Lienee se tarpeeton kuoleminen sitten se ”oikeus”…

   1. Siinä nyt vaan on niin, että muut maat eivät ole samassa veneessä tilanteellisesti ja muutenkaan ajallisesti kuin Suomi.
    Paras jälkiviisastelija on HUS:in Lasse Lehtonen.
    Hallituksen ja THL:n pitää elää ennustamattomassa tilanteessa, jota vielä sekoittaa laki ja muut kummallisuudet eri maissa lääkkeineen ja varusteineen sekä ihmisten piittaamattomuus.
    NS. viralliset lausuntoautomaatit ja yksittäiset poliitikot voisivat pitää turpansa kiinni.

    1. Miten niin hallituksen ja THL:n pitää elää ennustamattomassa tilassa? Ei Suomi ollut ensimmäinen maa, jossa koronavirus havaittiin. Mallia oli jo otettavissa muualta. Kuten myös huonoja esimerkkejä löytyi.

     Ovatko WHO tai EU:n tartuntatautivirasto lausuntoautomaatteja, joiden neuvoista ja ohjeista ei tarvitse välittää?

     1. Hallitus vetkutti, kun ei uskaltanut ottaa vastuuta asiasta.
      Varautuminen tehokkaasti etukäteen erilaisiin toimenpiteisiin olisi ollut mahdollista.
      Silloin toimenpiteet olisi voitu toteuttaa viiveettä.
      Nyt odotettiin, kunnes oli pakko toimia, mikä tarkoittaa aina jälkikäteistä puuhastelua eli toimitaan vasta sitten, kun vetelät on jo housuissa.
      Muiden maiden kokemukset olivat hallituksen tiedossa, mutta pokka ei kestänyt ja keksittiin vetäytyä täysin pihalla olleen THL:n taakse.

 4. On aika yllättävää ettei Levi ole sulkenut oviaan vaikka monet muut ovat sen tehneetkin
  Esimerkkiä vois ottaa Helsinkistä Elannon toimista se sulki ravintolansa aika päiviä sitten ja siirsi työntekijät kauppoihinsa
  Ei tullut työttömiä niistä ihmisistä terv tepivaari

   1. Muut siellä sulki silti rinteet no mihinkä ne kesäksi siellä joka vuosi menee ja he tietääesän työ tilanteensa rinteissä
    Toiset ovat muuteneräoppaita lapissa toiset jää joka vuosi työttömiksi ja normi talvena se ei ole montaa kuukautta terv tepivaari

 5. Entäs nyt sitten, pääsevätkö helsinkiläiset yllättämään, heitä kun on tiettävästi matkustanut laumoittain mökeilleen. Kuinkahan he kuormittavat paikallisia terveyskeskuksia ja onko heitä mitenkään tutkittu korona virusta huomioiden. Sikäläiset terveyskeskukset eivät todellakaan ole suunniteltu muuta kuin vakituisia asukkaita varten.

 6. Odotetun kaltainen tunarointi hallitukselta.
  Tämä olisi pitänyt valmistella hiljaa ja tehdä valmiit toimintaohjeet sekä suunnitelmat poliisille.
  Sitten, kun asia olisi päätetty eduskunnassa, välitön toimintakäsky poliisille.

 7. Tämänhän oli tarkoitus mennä niin, että ulkomailta tulijat pannaan automaattisesti kahden viikon karanteeniin.

  Siitä vaan ei käsketty ketään vastaamaan – sellainen huulipunahallitus meillä on.

Kommentoi