11 vastausta artikkeliin “Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.”

 1. Kirosin eilen raskaasti, kun tuota uutisointia kymppiuutisilta kuuntelin. Päättäjiemme kovakorvaisuus asiantuntijalausuntoja kohtaan tuli jälleen kerran selkeästi esiin.

  Energiapuun saatavuudessa on jo aiemminkin ollut vaikeuksia. Sen riittämättömyys nyt ja tulevaisuudessa on ollut hyvin tiedossa.

  Mutta eipä auta. Yksisilmäinen ideologiaohjautuvuus vie päättäjiämme kuin litranmittaa.

  Ei liene ensimmäinen eikä viimeinenkään kerta, kun ”hienoilla” päätöksillä aiheutetaan enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Mittakaava jo lähi tulevaisuudessa on se, että tuontihaketta tarvitaan pelkästään
  jo Kokkolassakin laivalsatillinen vuorokaudessa.

  Kyllä ympäristö kiittää ja ilmastonmuutos pysähtyy. Vai miten se nyt oli?

  1. Mikä huvittavaa, asiantuntijoiden ylenkatsomisen lisäksi hallituspuolueiden sisällä on kansanedustajia, jotka jo etukäteen tästä varoittivat, mutta kun se maakuntahimmeli pitää saada hinnalla millä hyvänsä ja ainakin niillä tiedoilla jotka nyt ovat julkisia niin siitä vasta oikein sirkus syntyy.

 2. Tarkoitus ei ollu, siinä olet oikeassa. Mutta kun ajattelu on kapea-alaista eikä osata ajatella vähääkään pitemmälle tulevaisuuteen, niin näinhän siinä käy.

  Tosiaankin kyllä keskustan tilanne hieman huvittaa. Ovat vasemmiston vankina hallituksessa käymässä kauppaa maakunnista. mutta paljon myös muusta.

  Eilisessä Aamulehdessä oli Vanhasen haastattelu ja jo pelkästään sen perusteella voi nostaa esiin esim. verotusta ja työllisyystoimia koskevat asiat, joissa keskusta ja vasemmisto eivät kyllä käsi kädessä kulje.

  Hieman ihmettelen ellei tässä pikkuhiljaa keskustan kentältä ala kuulua soraääniä.

  1. Kuten Juha U toteaa, tarkoitus ei varmasti ollut, mutta pahoin pelkään, että samoja tarkoituksettomia seurauksia koituu mm. sote/maakuntauudistuksesta kuin myös oppivelvollisuuden laajentamisesta siitä huolimatta, että lukuisat asiantuntijat ovat niistä etukäteen varoittaneet lukuisia kertoja, mutta kun kuunnellaan ainoastaan omaa ideologiaa tukevia ja tehdään päätöksiä siltä pohjalta niin…

 3. Turpeen käyttö ajetaan alas, mutta samalla pitää ola kovaavat kotimaiset vaihtoehdot samoin kustannuksin käytössä. Ei tuo maailman suurin ongelma ole korjata. Hyvä, että herätettiin.

 4. Energia on kokonaisuus. Viime vuosina on nähty tuhoisat seuraukset maailmalla, kun on keskitytty yksittäisiin kohtiin.

  Kalifornia ajoi ydinvoiman alas -> sähkön hinta moninkertaistui ja sähkökatkoksia on nykyään päivittäin. CO2-päästöt ovat lisääntyneet hurjasti.

  Belgia on kovaa vauhtia tekemässä samoin, olen seurannut keskustelua siellä. Saksa teki saman taannoin.

  Brittilässä sen sijaan näyttää olevan järjenkäyttö voitolla, ihmeellistä. Eikö sen pitänyt olla paska maa, sanoivat mediamme?

 5. Kotimaisuus ja liika vihreysilmastopuheet vähemmälle lisäisi vielä kotimaista työtäkin jonka puolesta on puhunut Jussi samalla kohentuisi kauppavajeemmekin. Kotimainen saa maksaa enemmän sillä se tuo toisaalla säästöjä ja lisää työllisyyttä. Yksittäisen firman voittokerroin ei saa olla päällimmäisenä.

 6. Täytyy muistaa, että turpeenotto ei lopu, koska sillä on erittäin tärkeä merkitys puutarhamullan osasena, yrttien ja kukkien ruukuissa, nurmialueiden rakenteina jne.. Polttoaineena se loppuu.

  Samanlainen ”vitsi” on ollut kymmeniä vuosia peltoheinän ( timotei) kesannointi, jota ei voi käyttää hevosenheininä jne.. vaan ne tuodaan Tanskasta. Suomessa se on pakko niittää matalaksi ja jättää peltoon. Muuten menettää hehtaarikorvauksen.

  Ja Suomessa voitaisiin tuottaa paljon enemmän ruokaa omavaraisuutta parantaen, mutta se ei käy, koska kuluttajien lompakolle on halvempaa tuoda ulkomailta rahdattuna ilmaa saastuttavilla laivoilla.

  … jne.

Kommentoi