YLE voisi ottaa mallia?

Miltä kuulostaisi seuraava ohjeistus YLE:n toimitukselle ?

”Jos haluat olla mielipidekirjoittaja tai osallistua poliittiseen kampanjointiin sosiaalisessa mediassa, siihen on täysi oikeus, mutta sitä ei voi tehdä YLE:n leivissä”

Oikeastihan kyse on BBC:n uuden johtajan linjaus, jonka tarkoituksena on palauttaa toimituksen puolueeton imago:

Jos haluat olla mielipidekirjoittaja tai osallistua poliittiseen kampanjointiin sosiaalisessa mediassa, siihen on täysi oikeus, mutta sitä ei voi tehdä BBC:n leivissä

https://www.suomenuutiset.fi/bbcn-uusi-johtaja-haluaa-palauttaa-toimituksen-puolueettoman-imagon-kieltaa-toimittajiaan-politikoimasta-twitterissa/

 

16 Replies to “YLE voisi ottaa mallia?”

  1. Tarkoitatko, että onko joku toimittaja ollut mielipidekirjoittaja tai osallistunut poliittiseen kampanjointiin sosiaalisessa mediassa?
   Ainakin ovat aggressiivisesti ottaneet poliittisesti kantaa erilaisissa ohjelmissa.

    1. Putkinäöllä ei näköjään näe toimittajan poliittista agendaa revolverihaastattelussa, missä toimittaja hyökkää vain yhden haastateltavan kimppuun aggressiivisesti ja myötäilee toisia mennen tullen.

 1. Onneksi Katri Makkosesta päästiin eroon, hän kun kokoomuslaisena oli koko ajan hallituspuolueiden kimpussa, ihan ala-arvoisesti. Muutenkin YLE nostaa varsinkin perussuomalaisia ja päästää heidät aivan liian helpolla, verrattuna muihin puolueisiin.

  1. Ei Yle nykyään persuja sortane.

   Uutistoimitus on vihreisiin päin kallellaan. Se ei julkaise uutisia, jotka saattaisivat kyseenalaistaa vihreitten politiikan.
   Eli uutistoimitus hyppelee yhdellä jalalla.

   Käsittääkseni Ylen hallinto ja sen pj. Arto Satonen on vastuussa uutistoimituksen tasapuolisuudesta.

 2. Riippuu katsojasta tai kuuntelijasta kuka haastattelija on puolueellinen oman kannan tulematta juuri halutulla tavalla esiin.
  Toimittajan tulee olla tasapuolinen ja tiukka olipa kysymys kenestä tahansa.
  Eniten olen kuullut juuri persujen valittavan, että heitä aina sorsitaan. Olen aivan toista mieltä. Helpolla ovat päässeet vrt. päättäjien rivissä olleet.
  Makkonen ja Lehtimäki minua eniten ärsyttivät, mutta syy oli tyyli jankata ja jankata.
  Olisipa Salmen, Karpo, Taanila tai Tuominen, niin tästä päivästä ei edes puhuttaisi. Lepsuja ovat nykyään.

  Riipumattomassa lehdistössä meillä oli sääntö, ettei kirjoittava toimittaja saanut kuulua jelloniin, rappareihin, round tableen ym. seuroihin, et edes tykistöklubiin ollaksesi puolueeton.

  Jonkun olisi syytä tehdä valitus ja nimetä keitä tarkoitetaan ja millä perusteella sekä panna asia YLE:n hallintoneuvostoon ja JSN:ltä lausunto perään.

 3. YLE voisi ottaa Päivärinnan takaisin, kun kerran Makkonen lähtee. Pitäisi kai joku suupaltti olla Makkosen tilalle. Ihmeen suuri vaihtuvuus on YLE; n uutisstudiolla.

 4. Britanniassa BBC ei kyllä miellytä konservatiivisia ainakaan wnwmppä kuin YLE Suomessa. Juuri vahtoivat jonkun ohjelman juontajakolmikon: valkoihoiset saivat kenkää tai sopimusta ei siis jatkettu jotta saatiin mukaan mustaihoisia ja ”enemmän diversiteettiä”.

Kommentoi