Ketkä kaikki pääsevät näkemään

– potilastietojasi – Lue ja ylläty.
Asialla Seura 10 – 5.3.2020.
– Tietosuoja?
– Me eläkeläiset kai sama, mutta työikäiset?
– Onko tietotekniikka todella näin lapsenkengissä?
– Henkilökunnalla on käytössä samoja käyttäjätunnuksia?
– Lokimerkinnöissä outouksia?

Ehtiskö joku asiaa hallitseva taho valaista maallikolle tätä tiedonhallintaa?

4 Replies to “Ketkä kaikki pääsevät näkemään”

  1. No eipä siellä ole tietoja v 2000 joka on viime teto mun lääkäri käynnistäni jotenka eipä ole viime vuosilta mitään saatavilla
    Seuraavasta ei tosin voi kertoilla se kun voi olla jo tänään toivon mukaan ei ole itse leikkaan kynnet kotona jotenka sen vuoksi ei tarvitse mennä lääkäriin terv tepivaari

  2. En tiedä mistä jutusta on kyse niin en osaa tarkkaan kommentoida, mutta voin sanoa muutaman asian näin tietoturvapäällikön ominaisuudessa.

    1. Käyttöoikeuksien hallintaan on nykyään mainioita työkaluja. Ei ole hurjan iso projekti tehdä tämä oikein – oikeat henkilöt näkevät sen mitä tarvitsee, muut eivät mitään, ja jokaisesta tietojen käytöstä jää merkintä.
    2. Julkishallinnosta puuttuu osaaminen ja tahtotila kohdan 1 toteuttamiseen. Toteutuksia on monenlaisia, tyydyttävästä heikkoon. Parhaat pisteet saanee pohjoisessa Suomessa käytössä oleva Esko-potilasjärjestelmä.
    3. Ei pitäisi olla mahdollista, että terveydenhuoltoalalla kaksi henkeä käyttää samaa tunnusta. Tunnukset on sidottu henkilökohtaiseen korttiin ja salasanaan. Niiden luovuttaminen toiselle henkilölle on rikos.

Kommentoi