5 vastausta artikkeliin “Polkupyörällä”

  1. Äsken juuri netistä luin, että Suomessa valmistetulla (kasatulla) sähköpyörällä voi ajaa Helsingistä Tampereelle. Se onkin sitten myyty kaupoista suurinpiirteiden loppuun.

  2. Se onkin aika suhteellinen asia se käyttösäde. Riippuu varsin paljon siitä, paljonko ajaja avustaa polkemalla.
    Minun sähköpyörässäni yhdellä akulla pääsee n 40km ja kun sitten vaihtaa toiselle akulle matka tuplaantuu. Polkemalla avustaminen siten, että kulutus pysyy tuossa 250W tuntumissa.
    Siis en pääsisi Helsinki – Tampere väliä edes kolmella akulla vaikka kulutus olisi n 7A.

  3. Kukahan täällä Tampereella pitäisi puhetta sen puolesta, että pyörillä ajettaisiin vain niille sallituilla väylillä?

    Aika hurjaa menoa on kun seurailee pyöräilijöiden pujottelua jalkakäytävillä jalankulkijoiden seassa.

    Yksi todellinen vaaranpaikka on Kuninkaankadulla Sokoksen seinustalla. Siinä vanhempi väki odottelee palvelubusseja rollaattoreidensa ja keppiensä kanssa. Surutta niin pyöräilijät kuin sähköpotkulautailijat päästelevät menemään pitkin ahdasta jalkakäytävää käyttäen mummoja pujottelukeppeinään , vaikka pyöräilykieltoa on erikseen tehostettu liikennemerkeillä.

    Jalkakäytävillä pyöräilyä tapahtuu todella paljon, mutta eipä edes liikennettä valvovaa virkamiestä näytä kiinnostavan. Ei ole koskaan kiinnostanut niin paljon, että asiaan tiukemmin puututtaisiin.

    1. Tuosta olen täysin samaa mieltä. Täysin vastuutonta porukkaa ja ajokulttuuri kuin metsäläisillä- minä itse !
      Se näkee täällä Pyynikin nurkilla soraisilla yhdistetyillä kevytväylillä, jopa rantapoluilla läskipyörineen ja muine vauhtivempeleineen ( kielletyillä väylillä).
      Koulukadun sekä Pyynikin uusilla väylillä on pyöräilykahjoja täynnä. Siellä ne aivottomat puikkelehtivat lenkkeilijöiden, kävelijöiden lapsiperheiden, koirien välillä vauhdilla miten sattuu.
      Ja vielä kilpapyöräilijät kortonkipukuineen samassa nipussa joka 60 km/ h autojen täyttämillä katuosuuksilla ja kevytväylillä.

  4. Joskus, enkä niin joskuskaan, olen ihmetellyt tuota polkupyörän renkaan venttiiliä, miksi se pitää olla eri kokoa kuin autossa ja moottoripyörässä?
    2019 koin sitten ihmeen; ostamassani Pashleyssä oli venttiilikoko sama kuin autossakin, rengas Schwalben. Maailma kehittyy … mutta hitaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *