Vihreä kuristusote ja myyriä

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/04/23/paluu-koijarvelle

Ylläolevassa linkissä erittäin kiinnostavia asioita YLE;n toimittamana Koijärvellä myöhemmin (2014)

Vihreys alkoi täällä 1979 Koijärvellä ja siellä toteutetulla kansalaistottelemattomuudella. Määrätyt tahot kylläkin väittävät, että Vihreä liike olisi perustettu aikanaan DDR:ssä länsimaisen kulttuurin tuhoamiseksi. Suomessa sen maineikkain soturi olisi ollut Heidi Hautala. Mene ja tiedä ovatko pelkkiä todistamattoja juttuja. Kaikesta huolimatta Koijärvellä tapahtui Suomen mittakaavassa isoja asioita maamme nykyisten ”silmäätekevien” nuoruudenaikaisina tekosina.

Niitä nykyisiä silloin nuorina olleita esimerkiksi Pekka Haavisto, Ville Komsi, Osmo Soininvaara, Heidi Hautala ja Kalle Könkkölä. Moni heistä oli kettingeillä hirtettynä kaivikoneisiin ja poliisien kynsiin. Niihin aikoisin ja paljon jälkeenkin tehtiin monet pahanteot kiivettiin tehtaiden piippuihin, rakennusten katoille ja kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin paikkoihin.

Kaikki silloinen oli vain pelkkää kulissia, tarkoitus oli tehdä yleisön silmissa näkymättömänä myyräntyötä ja hyvin siinä on onnistuttukin. Vihreillä on arvokkaita virkoja sekä menestystä kaikissa vaaleissa ja ministeripaikkoja. Nyt on hallituspaikkoja parillakin ministerillä, jos ei peräti kolmella.

Vähitellen alkaa entinen sinimusta muuttua maassamme vihreäksi, tai punavihreäksi. Monikaan ei huomaa, miten asioita muuttuu Vihreän puolueen toimesta heille suotuisaksi, ihan vaan vaikkapa turpeen polttaminen.

Se suurin salaisuus Vihreiden menestykseen on heidän Keskustapuolueessa oleva ”myyränsä”, uusi puheenjohtaja Saarikko. Mainetekoja Vihreiden saavutuksista löytyy kyllä, enään ei kiivetä tehtaiden piippuihin.

35 Replies to “Vihreä kuristusote ja myyriä”

 1. Minä silloin pääsiäisen aikoihin kuljin sattumoisin Forssassa töissä ja jouduin ajamaan siitä ihan vierestä ohi. Sama kohtalo alkaa olla monella pienellä järvellä, meillä esimerkiksi Kortejärvi. Suuremmissa järvissä alkaa olla lahdet umpeen kasvaneita, huolestuttava ilmiö, jotain pitäisi tehdä.

 2. Unohtui Pentiltä Linkola ja Paloheimo, jotka siinä ”oikeassa” vireässä liikkeessä ovat olleet oikeat tekijät.
  Nykyisillä vihreillä ei ole oikeastaan mitään tekemistä luonnonsuojelun kanssa. Siitä on tullut enemmänkin yhteiskunnan poikkeavuuksia tukeva kaupunkimainen sukankutojien feministinen liike. Eikä WWF:llä Saareloineenkaan ole mitään tekemistä vihreän liikkeen kanssa- he ovat anarkisteja, jotka ilman väkivaltaa haluavat herättää ihmiset ajattelemaan saastuvaa maailmaa.
  Saarikosta olet kyllä täysin väärässä, Hän on kyllä turpeeseen sidottu täysin maalaisrealistinen järkiakka. Mutta osaa sooloilla asiansa lävitse ennekuin muut huomaavat sen tapahtuneen.
  Suuri yleisö on havahtunut vain turpeenpolton fossiilipäästöihin, kun turve on valtavan tärkeä maanparannus-sidosaine puutarha- ja maataloudessa.

 3. Poliittinen vihreä liike syntyi Saksassa, tarkemmin sanoen silloisessa Länsi-Saksassa, Offenbachissa Essenin alueella. Alkuperäiseen puheenjohtajistoon kuului August Haussleiter, jolla oli natsitaustaa, pitkä sekä värikäs historia erilaisissa äärioikeistolaisissa ekstremistiliikkeissä ja joka toimi vuosia poliittisena toimittajana tasavaltalais- ja juutalaisvastaisessa lehdessä. Myös alkuaikojen liittopäiväryhmässä oli useita natsikytköksistä tunnettuja henkilöitä. Tästä nousi skandaali Saksassa 80-luvun alussa Spiegel-lehden paljastettua kytkökset.

  Suomessahan poliittisen vihreän liikkeen alkuaikojen voimahahmoista varsin moni oli uutta poliittista kotia etsinyt äärivasemmistolainen – heidän alkuperäinen poliittinen kotinsa kun teki naapurissa kuolemaa.

  1. Suomen Vihreät syntyi, kasvoi ja menestyi kun poliittisessa kentässä oli aukko. Keskiryhmiin luettu (totta tai tarua) ensimmäisen tasavallan professorivetoinen Edistyspuolue oli kuihtunut pois. Puolueella oli aina ollut nimekäs ja edustava johtoporras, mutta ei joukkoja.

   Toisen tasavallan myötä sen raunioille syntyi Suomen kansanpuolue. Tästä puolueesta löysivät poliittisen kotinsa monet entiset suomalaiset ”natsit” ja ihan oikeatkin natsit. Saman kaltaista rekrytoitumista saman kaltaisista syistä kuin Kari Röngän mainitsemilla Länsi-Saksan vihreillä. Toki puolueen käytännön politiikassa tämä ei enää näkynyt.

   Ajan myötä Kansanpuolue muutti nimensä Liberaaliseksi kansanpuolueeksi. Se elää kituutti kekkoslaisen hajota ja hallitse-sisäpolitiikan turvin koska oli ei-kokoomus samoin kuin eli vasemmistossa TPSL koska oli ei-SDP. Lopulta LKP ajautui pahoihin velkoihin kannatuksen koko ajan aletessa ja nähtiin sellainenkin näytelmä että vahvasti kaupunkilaista keskiluokkaisuuttaan korostanut puolue liittyi vielä silloin leimallisesti maataloutta ajaneeseen Keskustapuolueeseen ja hävisi kuin röyhtäys Saharaan. Täten saatiin LKP:n velat, joista vastaaminen oli alkanut uhata puolueen johtajia henkilökohtaisesti, uitettua Keskustapuolueen leveisiin tileihin.

   LKP:n lopettaminen jätti kokoomuksesta keskemmälle asemoituvan urbaanin porvaripuolueen mentävän aukon puolueiden kirjoon. Tämä aukko synnytti Vihreät. Sen alkuaikojen terävä pää muodostui Koijärvi-aktivisteista yms. luonnonsuojelijoista. Puolueen kannattajakunnaksi muodostuivat sellaiset vasemmistoa karsastaneet mutta myös kokoomusta vieroksuneet porvarilliset nuoruuttaan ”puhdasotsaiset” henkilöt, jotka halusivat olla epäpoliittisia, ”likaisen” politiikan ulkopuolella. On kai ironiaa, että nykypäiviin tultaessa juuri Vihreistä on tullut kaikkein ”likaisin” ja epämääräisin poliittinen toimija.

   Pitkä on ollut taival itsenäisyyden alkuaikojen Edistyspuolueesta Vihreisiin. Monenlaisia muodonmuutoksia siihen on sisältynyt. Eräs piirre kuitenkin on ja pysyy. Vihreät on edelleen yhteiskunnallisista perinteistään johtuen vankasti porvarillinen puolue. Se että siihen on liittynyt kommunistien alasajon jälkeen jonkin verran taistolaisia aineksia, ei tee puolueesta vähääkään vasemmistolaista. Nämä tulokkaat ovat olleet samoin kuin sodan jälkeen Kansanpuolueeseen rekrytoituneet natsit ja ”natsit” vain autoritaarisuuden ihannoineita, jotka ovat etsineet ja löytäneet uuden poliittisen kodin.

   1. Kun ottaa huomioon, että viimeksi tehdyssä arviossa virheiden kannat olivat lähinnä demuja tai vasureita, on tuo selitys porvaripuolueesta todella kaukaa haettu.

    1. Sitä juuri pyrin sepustelmassani osoittamaan että Vihreiden porvarillisuus on kaukaa haettu. Kaukaa menneisyydestä. Päivän politiikka ja peruslinja eivät ole yksi yhteen aina samat. Sotilasoppilaitoksissa, jollaisia en kylläkään ole käynyt, opetetaan että strategia ja taktiikka ovat eri asia eikä niitä saa sekoittaa keskenään.

 4. Kiitos Kari tarkennuksesta, minun tietoni ovat epätarkkoja, kuten arvelinkin.

 5. No, jos Eija-Riitta Korholan blogitekstiä pitää totuutena; ainakin yhden kysymysmerkin jos ei kaksikin voisin asettaa.
  Vihreä liike syntyi siellä 70-luvun lopussa, sittemmin vasta runsaan kymmenen vuoden jälkeen perustettiin puolue.
  Näistä asioista olen Osmo Soininvaaran kanssa paljonkin keskustellut kun ko henkilö palveli kirjurina komppaniassani.
  Koijärven aikoihin vaikuttivat mm Linkola, Soininvaara, Alhainen, Komsi, siis aktiivisina; Satu Hassi oli täysin tuntemattomuus.
  Paloheimo vaikutti oikeastaan mielipidevaikuttajana, ei varsinaisesti toimijana.

 6. Vielä Hautala, Haavisto, Sauri, Mallander … jne, eivät Koijärviliikkeeseen kuulu. Siksi paljon Soinkinvaaran kanssa asioista olen keskustellut.
  Soininvaara asui naapuritalossa Katajanokalla; usein tapasimme ja keskustelimme, kaikenlaisista asioista.
  Soininvaaraa pidän muuten erittäin älykkäänä miehenä.

  1. Liittyykö siihen ”älykkyyteen” sekin, että Soininvaara innolla ajoi eläkeläisten taitettua indeksiä perusteella, että ”eiväthän eläkeläiset enää mitään tarvitse, kun niillä on jo kaikkea”?

 7. Jos katsoo tuota Kallen ja muiden mainitsemia vihreiden tunnettua ”aatelia”: Linkola, Paloheimo, Komsi, Soininvaara, Könkkölä, Hassi, Haavisto, Korhola, Sinnemäki, Sauri, Biaudet, on siinä monella tekemistä hyppiä näiden silmille älyssä, koulutuksessa, tiedoissa, kokemuksessa, taidoissa ja vaikutusvallassa.
  Mitä sitten on oikeistolaisuus, keskustalaisuus, vasemmistolaisuus ja vihreys oikeastaan – kertokaa, koska se on nuoren polven kasvava suosikkipuolue tänään, jos vielä äänestäisivät.
  Turha mennä Itä-Saksaan tai Baden Meinhofiin.

  1. Vihreiden kannattajat ovat vihreiden kannattajia koska kammoavat politiikan arkipäiväistä ”likaisuutta”. Vihreät ovat heille politiikan ulkopuolella oleva ja tästä syystä seksikäs ja cool vaihtoehto, vaikkakin käytännön syistä puolueen muodossa sekin.

   Muiden puolueiden aktiiviväki tuhertaa perusjärjestöissään, laatii kokouspöytäkirjoja ja julkilausumia, vaikuttaa asioihin alhaalta ylöspäin. Vihreät, joiden eliitti henkilöityy mainitussa ”aatelissa”, sen sijaan hylkäävät poliittisessa päätöksenteossaan harmaan puurtamisen alatasolla ja määräävät suuntaa tiedostavana etujoukkona älynsä, kykynsä, taitonsa ja korkean koulutuksensa oikeuttamana. Heidän ”aatelinsa” vaikuttaa asioihin ylhäältä alaspäin.

   Muiden puolueiden harmailla perusjärjestöpuurtajilla on kuitenkin eräs voima, mikä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan vahvalta Vihreiden ”aatelilta” kokonaan puuttuu. Nimittäin vallan käytön legitimiteetti. Sen piuuttuminen vie Vihreiltä sormen suuhun kun yhteiskunta kohtaa älyllä hallitsemattomia ongelmia, kuten korona, huumerikollisuus, hanhien holtiton leviäminen, terrorismi.

   Osoittautuu että ylhäältä alaspäin käytetty valta on tyhjän päällä. Tiedostava etujoukko lakkaa toden edessä tiedostamasta.

 8. Vihreää liittoa edeltäneen vihreän liikkeen voi konkreettisesti sanoa saaneen alkunsa Koijärveltä ja Helsinki-liikkeestä 1970-1980-luvuilla Molempiin osallistui merkittävä määrä nykyisiä vaikuttajia kuten Osmo Soininvaara, Pekka Sauri ja Heidi Hautala.

  Vihreä liike toimi aluksi verkostona ja liikkenä, eikä sillä ollut yhtä organisaatiota. Tässä muodossa se onnistui myös saamaan kaksi kansanedustajaa vuoden 1983 vaaleissa: Kalle Könkkölä ja Ville Komsi.

  Satu Hassia pyydettiin (wikipedia-artikkelista ei selviä kuka pyysi) vihreiden ehdokkaaksi vuoden 1984 kunnallisvaaleissa, joissa hänet valittiin Tampereen kapunginginvaltuustoon. Hän oli valtuuston jäsen vuodet 1985-2000.

  Vihreä liitto rekisteröitiin yhdistykseksi v. 1987 ja puolueeksi seuraavana vuonna. – Wikipedia.
  ——————————————————-
  Suomen Vihreissä on ollut nähdäkseni alun alkaenkin steinerilaisia, taistolaisia, liberaaleja, väkeä monelta suunnalta.

  Niin Suomen kuin muidenkin maiden vihreät ovat omaksunet natseilta luonnon- ja eläinsuojelun ja kommunismilta maailman pelastamisen.
  Puolueen leimaa antavin piirre on nähdäkseni uskonnollisuus: steinerilaisuus, kommunismi ja äärimmillineen viety panteismi.
  Jk. Ei uskonnollinen usko tarvitse välttämättä jumalaa/jumalia. Se tarvitsee peruslähtökohdan, joka on muuttumaton ja jakamaton.
  Loppukaneetti: Että vihreissä on paljon älykkäitä ihmisiä. Varmaan niinkin. Myös johtavat natsit olivat varsin älykästä porukkaa.

  Kun Israelin erikoisjoukot kaappasivat Adolf Eichmannin Etelä- Amerikasta ja kuljettivat hänet Israeliin, maan psykiatrit seurasivat Eichmannin käyttäytymistä oikeusalissa ja vankeudessa. Psykiatrit olivat varmoja siitä, että mies oli jollakin tasolla hullu, koska oli pystynyt olemaan holokaustin pääarkkitehti.
  Psykiatrien loppuyhteenveto Eichmannin mielenterveydestä oli hämmentävä. Psykiatrit totesivat että mies oli pelottavan terve.

  1. Tuo oma kommenttisi jälkimmäisessä kappaleessa kertoo äärimmäis-oikeistolaisesta näkökulmastasi, jopa natsimaisesta ajatusmaailmastasi.
   Kappale on täyttä asennesoopaa.

 9. Näin sitten nähdään,monenlaista alkua Vihreälle puolueelle. Oikeastaa kaikki nuo tiedot löytyvät tarjoilemaltani YLE;n liitteeltä ja paljon muuta.

  Tulipa mieleeni, että hyvin menee nykyään Vihreällä puolueella, heillä on hallituksessa, kaksi vastakkaista ministeriä, on sisäministeri ja on ulkoministeri.

 10. Se että Eichmann oli psykiatrien mielestä pelottavan terve, tarkoitti sitä, että ideologia saa normaalinkin ihmisen tekemään hirvittäviä asioita.
  Karjalainen käsittää tämän uskoakseni varsin hyvin, ellei sitten itse ole totalitaristisen ideologian sumentama.
  ——————————————————
  Jokelan kouluampujan äiti kuului Elonkehä nimiseen syväekologien yhdistyksen hallitukseen ja ihaili poikansa lailla Penti Linkolaa. Aloittaessaan Jokelan kouluampumisen Pekka Eric Auvinen huusi: ”Ympäristövallankumous on alkanut!”
  Manifestissaan hän julistaa ekologisesta ajattelusta kumpuavaa ihmisvihaa mm: ”En tunne armoa maapallon saastalle, säälittävälle ihmisrodulle” tai ”Verrattuna teihin jälkeenjääneisiin massoihin, olen todellisesti jumalankaltainen.”
  Pekka Eric Auvisen manifesti kokonaisuudessan on äärimmäisen kauhistuttavaa ja vastenmielistä luettavaa.

  Uuden Seelannin moskeijamurhaaja Australian kansalainen Brenton Tarrant kielsi olevansa natsi, mutta myönsi olevansa ilmastokulttiin uskova ekofasisti, joka kannatti USA:n demokraattien Green New Dealia. Tätä aikaisemmin Tarrant kertoi ollensa kommunisti.

  El Pason joukkomurhaaja Patric Crusius kuului myös ilmastokulttiin. Hän uskoi meksikolaistaustaisten maahanmuuttajien murhaamisen olleen perusteltua ekologisista syistä.
  Dayton Ohion massamurhaaja Connor Betts oli äärivasemmistolainen Antifa-sympatisoija.
  —————————————————
  Edellä oleva on lainaus Mikko paunion kirjasta ”Hourulan väen ilmastovallankumous” (2019) sivut 96-97.

  Jk. Jos joku rupeaa määkimään, ettei Pauniosta tarvitse välittää, kehotan häntä kumoamaan Paunion kirjoittamat asiat.

  1. ”Se että Eichmann oli psykiatrien mielestä pelottavan terve, tarkoitti sitä, että ideologia saa normaalinkin ihmisen tekemään hirvittäviä asioita.”

   Tietenkin Eichmann oli psyykkisesti terve. Eivät hänen hirmutyönsä johtuneet mistään psyyken häiriöstä. Mitä patenttipsykiatreja lienevät olleet ne jotka sellaista edes vihjailivat. Eichmann oli terve ja yksinkertaisesti paha. Filosofi Hannah Arendt osoitti että Eichmann oli arkipäiväisesti paha. Se oli banaalia jedermann-pahuutta, eleetöntä, kuuliaista, tottelevaista, sopeutunutta pahuutta.

   Israelin oikeudenkäynnissä syyttäjä kysyi Eichmannilta miksi hän toimi niin kuin toimi, vaikka tiesi sen olevan väärin. Eichmann vastasi: ”Te ette voi ymmärtää mitä saksalaiselle upseerille merkitsee saada palvella”.

 11. Heikki Karjalainen. ”Tuo oma kommenttisi jälkimmäisessä kappaleessa kertoo äärimmäisoikeistolaisesta näkökulmasta, jopa natsimaisesta ajatusmaalmasta.
  Kappale on täyttä asennesoopaa.”

  Tarkoitatko, että kun natsi ja holokaustin pääarkkitehti Eichmann siepattiin Etelä-Amerikasta Israeliin ja hirtettiin sielllä, se oli sinusta jotenkin väärin?

  Mitä tulee äärioikeistolaisuuteen, äärioikeistolaisiahan ovat nykyään kaikki, jotka ovat piirunkaan vertaa antifamentaliteetista oikealla.

  Mitä tulee taas karjalaisoletettuun natsihenkisyyteeni, myös kanadalaista Jordan B. Peterseniä on yritetty vaientaa mm. natsinimittelyllä.
  Minun kirjoituksiani ei taida lukea kuin karjalainen ja pojat, – Jordan B. Petersenin kirjan ”12 elämänohjetta” ovat lukeneet tai kuunnelleet You Tubin kautta kymmenet ja sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Natsi ja rasistisyytökset ovat kuulemma vain lisänneet hänen suosiotaan.

 12. Lasse Kallo
  Liität vihreyden ( puolueen) tulkinoja vertailukelposeksi sairaiden rikollisten kanssa.
  Eiköhän teidän omassa puolueessanne ole lähempänä sairaita natseja, jotka yrittävät tänään tappaa puoluetovereitaan.
  Jotenkin nämä rinnastukset kertovat kyllä kommentoijan omasta sairaasta mielikuvituksesta.

 13. Ovatko vihreät uskonlahko?

  Tiesittekö, että ympäristöliike profeetat eivät ammenna katsomuksensa perusteita tieteestä, vaan henkimaailmasta? Aattellinen kantaisä oli itävaltalainen Rudolf Steiner, joka uskoi uudestisyntymiseen, horoskooppeihin, homeopatiaan, maagiseen magnetismiin ja primitivismiin. – –

  Paunion mukaan Pekka Haavisto on oikeasti uskotellut olevansa maan päälle uudesti syntynyt J.K.Paasikivi. – –

  YK:n ilmastopaneelin puheenjohtaja intialainen rautatieinsinööri Rajendra Pachauri, tunnustaa hänkin olevansa sielunvaelluksen tulos. Hänellä on yliluonnollisia kyvyt sekä rakastelun että miljoonat ihmiset yhdistävän meditaation alueella. – –

  Adolf Hitler oli raitis ja luontouskovainen kasvisyöjä, joka vihasi tupakointia ja vastusti eläinkokeita. Sen sijaan hän teetti ihmiskokeita juutalaisilla. Tämän päivän vihreissä on niitä, jotka tekevät ihmiskokeita lapsila vastustamalla rokotuksia. – –

  Heidi Hautala, Pekka Haavisto ja Pekka Sauri, vihreiden pyhä perhe, on meillä huolehtinut opin puhtaudesta (steinerilaisuus) yhdessä kommunismin karaisemien Satu Hassin ja Anni Sinnemäen kanssa.

  Dosentti Paunio kuuluu joukkoon korkeasti koulutettuja sosiaalidemnokraattisia asiantuntijoita, joiden neuvoja sdp ei noudata. Etenkin Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen ovat suosineet punavihreää unelmahöttöä, joka on tullut kalliiksi veronmaksajille.
  ——————————————————–
  Edellä olevan lähde: Uutiset-sivusto, Kommentti 7.4.2015. kirjoittaja Lasse Lehtinen, kirjoituksen otsikko sama kuin tässä.

 14. Puolueena vihreillä on kiistatta eniten yhteyksiä natsi-ideologian kanssa: luonnon – ja eläinsuojelu, veganismin suosiminen, steinerilaisuus, äärimmilleen viety panteismi (vertaa monet kouluampumiset/joukkoampumiset).

  Niinpä ei ole ihme, jos joku ideologian sokaisema yrittää ikivanhaa temppua, joka vertautuu tähän: varas huutaa harhautusmielessä isolla äänellä: ”Ottakaa varas kiinni!”

 15. Umpirasitinen Rudolf Steiner juurisotuoppeineen ja hänen seuraajansa erosivat Madame Blavatskyn teosofeista, koska eivät voineet rotuopillisista syistä palvoa uutta teososofien ilmestysten mukaista mustaa poikaa nimeltään Krishnamurti. – MIkko Paunion kirja ”Hourulan väen ilomastovallankumous (2019), sivu 35.

 16. Heikki Karjalainen, viitaten minulle osoitettuun kommenttiisi – Onko mielestäsi Mikko Pauniolla, Juha Ahviolla, brittiläisellä historioitsijalla Anna Bramwellilla (nämä päällimmäisenä) sairas mielikuvitus?

 17. Heikki Karjalainen, vai kuka lienetkin,
  Sinulle on tapahtunut vähän liian paljon, olet tuntenut vähän liian monta kuuluisaa ihmistä, olet ollut mukana vähän liian monessa toimessa ja touhussa, sanot minulle ja muillekin, jotka ovat kanssasi eri mieltä, vähän liian röyhkeästi ja loukkaavasti, ollaksesi fyysinen henkilö. Tietenkin on mahdollista, että hänellä on paroni von munchause-syndrooma ja nippu muita syndroomia päälle.

  Jk. Olen kaiketi liian vanha leikkimään kukkulan kuningasta ja viemään keskustelua keskinäiseen sättimiseen. Hyvä yritys silti.

  Saatko edes palkkaa siitä, jos onnistut savustamaan täältä ulos sinun tai N.N.:n mielestä persona non gratan?

  1. Ei, vaan puhuisit edes totta nykyvihreistä ja heidän politiikastaan, johon eivät hitlerit tai natsit kuulu. Mutta ymmärrän vahvat antipatiasi vihreisiin ilmeisimmin persuoikeistoon tarrautuneena.

   1. Eivät nykyvihreisiin kuulu hitlerit tai natsit.
    Sen sijaan taistolaiset ja muunlaiset vasurit kylläkin.
    Virheet ovat demareille ja vasureille ”hyödyllisiä idiootteja”.

 18. Virheelliset näkemykset voi ja pitäisikin kumota, mieluummin perustelujen kanssa.

   1. Etpä asiaa sinänsä juurikaan käsitellyt, mutta mollaamista harrastit kylläkin sen edestä.

Kommentoi