Oula Silvennoinen tekee törkeän rinnastuksen veteraanitoimittajasta, Satu Hassi peukuttaa

Veteraanitoimittaja Timo Haapala kommentoi päivän uutistapahtumia. Äärivasemmistosta hyökätään toimittajan kimppuun rinnastamalla tämän Breivikiin ja Hitleriin. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr) osoittaa hyökkäykselle julkista hyväksyntää peukuttamalla. Toiminta vaikuttaa lievästi sanottuna epäloogiselta. Vai käykö järkeen, että Satu Hassi äänestää ensin eduskunnassa Juha Mäenpään (ps) syytesuojan purkamisesta, koska tämä on tehnyt epämääräisen rinnastuksen vieraslajeista. Ja heti perään Hassi innostuu peukuttamaan äärimmäisen törkeää twiittiä, jossa rinnastetaan työtään tekevä toimittaja lähihistorian pahimpiin joukkomurhaajiin?
———————————-
Blogini lähde: Suomen Uutiset 26.6.2020. Artikkelin otsikko ”Oula Silvennoinen tekee törkeän rinnastuksen veteraanitoimittajasta, Satu Hassi peukuttaa – tietenkin samana päivänä, jona Hassi äänestää Mäenpäätä oikeuteen vääränlaisen rinnastuksen takia”.

55 Replies to “Oula Silvennoinen tekee törkeän rinnastuksen veteraanitoimittajasta, Satu Hassi peukuttaa”

 1. Taistolainen Hassi on tyypillinen punavihreä pelle, joka katsoo olevansa oikeutettu potaskan jauhamiseen omaa ideologiaansa arvostelevista ihmisistä.
  Hassi noudattaa kirjaimellisesti Macciavellin linjaa ”tarkoitus pyhittää keinot”.

 2. ”Ja oltakoon Mäenpään tapauksesta mitä mieltä tahansa, ja Räsäsen, niin joka tapauksessa myös valtakunnansyyttäjän syytelinja esimerkkeineen tulee käydä läpi, kun hän nostaa itsensä eduskunnan yläpuoliseksi moraalinvartijaksi. Kuka valvoo syytäjää?”
  TImo Haapalan kommentti (twiitti) Suomen Uutisten ko. artikkelin yhteydessä, heti ensimmäisenä kommenttiketjussa.

 3. Hassilla on monia hyviä ajatuksia ollut viime aikoinakin. Hän puhui esim. maaseudun työongelmista todella järkevästi. Tässä kohtaa hän kuitenkin hyppää pölhöpopulismin kelkkaan, mikä on ikävää.

  Tutkija Silvennoinen on akateeminen megafoni. Hänestä tulee paljon meteliä, mutta vähän asiaa. Semmoisiakin yhteiskuntaan mahtuu, mutta vähintään median pitäisi osata lukea häntä kontekstissa.

 4. Norppa, medioita oli useita ja kohteena oli Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Timo Haapala. Tästä alkaneessa ketjussa lähtivät Oulan rinnastuksissa natsiliput liehumaan.

    1. Kannattaa muuten hiukan selata päättäjiemme CV:itä, tässä tapauksessa keskustalaisten kuten Volanen.
     Sama koskee kokoomuslaisia, demareita ja vasurienkin ns. isokenkäisiä koulutettuja kansanedustajia ja ministereitä ja virkamiehiä.

     Persuilla ei ole yhteiskunnallisesti yhtään ansioitunutta poliittista päättäjää olemassa tai edes tulossa.

 5. Kun kansanedustajuus loppuu, Mäenpää saattaa joutua uudelleen oikeuteen lausumistaan. Silloin hän saa tuomion kuten Halla-aho kiihottamisesta kansaryhmää vastaan.

  1. Tai sitten ei, elleivät syyttäjä ja tuomari ole demlalaisia, kuten kuuluisa Illman.
   Edelleen voisit kertoa, minkä kansanryhmän Mäenpää selvästi mainitsi?
   Maahanmuuttajat ei ole täsmällinen kansanryhmä, vaan erittäin sekalainen monia uskontoja ja kansallisuuksia käsittävä joukko.
   Vai löydätkö Mäenpään sanomasta sanan islam, kuten ristiretkeläinen Toiviainen, vaikka sellaista ei todellakaan ollut?

   1. Sinänsä ”rikos” taitaa vanhentua ennenkuin Mäenpää kansanedustajuus loppuu, ellei valtionsyyttäjänä ole ristiretkeläinen Toiviainen, joka muuntelee lakeja mielensä mukaan.

   2. Toiviainen on riippumaton valakunnassyyttäjä ilman poliittista kaapua.

    Maahanmuuttajat ovat Ihan samalainen ja verrattava joukkio kuten perussuomalaiset kirjossaan. Kaikista muista löytyy aina joku torvi, jos yrittää panna persut vastaamaan toimistaan.

    1. Miksiköhän sitten kantasuomalaiset eivät olekaan kansanryhmä, vaan heitä saa kaikin keinoin mollata ja syyttää?
     Erityisesti eräs husu ja al-tae saavat kirjoittaa mitä vaan ilman pelkoa syytteestä…

  2. Mäenpään sanomisia ei ole virallisen tahon toimesta vielä edes tutkittu saati oikeutta käyty, kun tuomio ollaan jo julistamssa. Meno muistuttaa päivä päivältä yhä enemmän totalitääristä yhteiskuntaa, jossa tuomioita jaetaan mielipiteiden pohjalta ilman tutkintaa ja oikeutta.

  1. Niinhän Sinulle, kaikki, jotka ovat eri mieltä, ovat punikkeja, puoluetaustasta tai sen puuttumisesta riippumatta.
   Niinhän Sinä olet minutkin asemoinut, vaikka en koskaan ole mihinkään puolueeseen kuulunut. Ajatukseni ja asenteeni perustuvat täysin omiin käsityksiini, niitä et voi tietää.

 6. Tuskin missään on täysin riippumattomia ihmisiä. Raija Toiviainen on todennäköisesti kutakuinkin yhtä riippumaton kuin edeltäjänsä valtakunnansyyttäjä Matti Johannes Nissinen.

  *************************************************************************************
  Toiviainen aloitti apulaisvaltakunnansyyttäjänä Jorma Kalskeen seuraajana heinäkuussa 2016. Tehtävässä hän kertoi ottavansa erityiseen tarkkailuun tuomioistuinten antamat rangaistukset niin sanotuista vihapuherikoksista. Toiviainen nimitettiin valtakunnansyyttäjäksi 1. elokuuta 2018 alkaen. Sitä ennen hän oli toiminut määräaikaisena valtakunnansyyttäjänä, kun Matti Nissinen oli pidätetty virantoimituksesta rikosepäilyn vuoksi.
  *
  Vuonna 2015 Nissinen haki poliisiylijohtajan virkaa. Tuolloin valituksi tuli Seppo Kolehmainen. Myöhemmin Nissinen kritisoi yleisellä tasolla Suomen hyvä veli -verkostoja ja korkeiden virkojen poliittisia jakoperusteita

  Nissinen haki virkavapautta esitutkinnan ajaksi ja virkavapauden päättyessä elokuussa 2017 hänet pidätettiin virantoimituksesta.
  [ Lähde : Wikapedia ]

 7. https://www.bitchute.com/video/LHXye3teRFvk/

  26.6.2020

  Arto Luukkainen Kommentoi

  Valtakunnansyyttelijä Raija Toiviainen (Demla) on raivoissaan. Eduskunta käytti vallan kolmijako-oppia törkeällä tavalla. Nyt hän ei pääsekään järjestämään poliittista näytösoikeudenkäyntiä Juha Mäenpäätä vastaan.

  [ Olisiko Raija Toiviainen Demla-riippuvainen?]

 8. Riippimaton sanoo Karjalainen: Illman – demla, Toiviainen – demla, Halonen-demla, ????????????????????????

 9. Uusi Neuvostoliitto?

  ”Uusi Neuvostoliitto Suomeen? Päämääränä on viher-hyvälä Neuvostoliitto. Siinä marxismi-leninismi on korvattu viher-ilmasto-hyvä -ihmis ideologia, jossa oikeuslaitosta ja poliisia käytetään iskurina, jonka avulla yhteiskuntaa muutetaan monoliittiseksi.

  Sen henkiseksi päämääräksi sanotaan suvaitsevaisuutta, antifasismia, antirasismia ja antinatsismia mutta tosiasiassa se on yhtä suvaitsevainen kuin NL oli toisinajattelijoille.

  Muutoksen iskurina on syyttäjälaitos – tarkemin sanottuna valtakunnansyyttäjä. On epäiltävä, että valtakunnansyyttäjä on aloittanut vähittäisen toisinajattelijoiden vainon – aivan kuten NL:ssä. Syytettyinä ja tutkittavina ovat nyt monenlaiset ihmiset aina Päivi Räsäsestä kansanedustaja Mäenpäähän saakka.- -”
  Lähde You Tube ”Uusi Neuvostoliitto? – Suoraa puhetta Arto Luukkanen” (esitetiin suoratoistona 25.6.2020).

  1. Tottakait pappi puhua osaa, puhuminenhan on papin leipätyö. Politiklointi sitten taas onkin toinen asia, se mielestäni ei papille oikein luontevasti sovellu vaikka Kari Suomalainen sen kypäräpäisen papin loikin.

 10. Koko juttua on paisuteltu persulinnoituksen puolustusasemista kuten tykillä hyttystä.
  Yhden mitättömän yhden äijän puheet Eduskunnassa ovat jo muka romuttamassa vallan kolmijakoa – anna mun kaikki kestää.

  1. ”Yhden mitättömän yhden äijän puheet Eduskunnassa ovat jo muka romuttamassa vallan kolmijakoa – anna mun kaikki kestää.”

   Onko jossain näin esitetty?

  1. Karjalainen ja Eemeli siis hyväksyvät 15 vuotta vanhasta ja lain mukaan vanhentuneesta asiasta syyttämisen ideologisin perustein?

 11. Näyttäisi aivan kuin Suomessa olisi vallalla kaksiarvojärjestelmä. Nukkuuko valtakunnansyyttäjä?

  Joskus on sanottu, että tekemättömyyskin voidaan katsoa virkavirheeksi.

  *****************************************************************************************

  https://twitter.com/oula_silver?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

  https://twitter.com/oula_silver/status/1276408447270113280

  Oula Silvennoinen
  @oula_silver

  Vain muutama mutka oikaistuna Haapalan twiitit tuovat mieleen Mein Kampfin ja Breivikin manifestin.
  9.54 ap. · 26. kesäk. 2020·Twitter for Android

 12. Kasoin viisaimmaksi katsoa hieman taustoja.
  Tästäkö Oula Silvennoisen vihanlietsonta kumpuaa?

  ”Vain muutama mutka oikaistuna Haapalan twiitit tuovat mieleen Mein Kampfin ja Breivikin manifestin.”

  *************************************************************************************
  http://www.ristovolanen.fi/118302917/6924973/posting/vaaran-vuodet-arkadian-m%C3%A4ell%C3%A4

  Risto Volasen kotisivu

  Vaaran vuodet Arkadian mäellä

  Osaltani yhdyn eduskunnan ja sen perustuslakivaliokunnan vähemmistön kantaan kansanedustaja Mäenpään syytesuoja-asiassa. Kansalaisena torjun esityksen murtaa parlamentaarisen demokratian perustana oleva vallan kolmijako ulottamalla oikeushallinnon valta eduskunnan sisälle sekä murtaa sen mukainen kansanedustajan puheoikeus eduskunnassa sekä siihen liittyvä eduskunnan itsehallinto, joka on tässä tapauksessa jo toteutunut. Yhdyn kansalaisena eduskunnan puhemiehen siinä yhteydessä 24.6.2019 edustaja Mäenpäälle antamaan moitteeseen hänen lausumastaan.

  Kyseessä on nyt yritys murtaa vuodelta 1906 peräisin oleva yksi maailman vanhimmista voimassa olevista demokraattisen perustuslain säädöksistä, joka on tähän asti kestänyt mm. vuosien 1918-1919 vallankumous- ja -kaappausyritykset. Radikaaleimmillaan tällaiset demokratian vastaiset yritykset olivat Suomessa juuri 80 vuotta sitten, jolloin kahden perustuslakivaliokunnan jäsenen kyydityksen jälkeen Lapuan liikkeen johtoon kuulunut Kaarlo Kares (kuvassa oikealla) totesi sen perusteluksi, että ”Eduskuntapuolueiden itsevalta oli ja on kumottava.”

  [ Kaksi ensimmäistä kappaletta Risto Volasen kirjoituksesta.]

  **********************************************************************************
  https://twitter.com/oula_silver/status/1276407562817110016/photo/1

  Timo Haapala @TimoHaapala

  Replying to @ristoerkkijuhan Juuri näin! Herra Volanen on jälleen kirjoittanut täyttä asiaa! Muutama mutka oikaistuna nykyinen valtakunnansyyttäjä ja eduskunta tuo mieleen Stalinin näennäisoikeudenkäynnit 1936-38. Translate Tweet

  9:22 AM • Jun 26, 2020 • Twitter for iPhone

    1. Volanen nojaa mielestäni historiallisiin poikkeustilanteisiin ja vallan kolmijako-oppiin väärin perustein.

     Yhden kansanedustajan töppäilyt ja syytteeseen asettamien siviilioikeuden perustein ei ole vallan kolmijaon epäämistä Eduskunnan vallankäytössä ja lakien soveltamisessa.

     Mäenpää joutunee syytteeseen sen jälkeen, jos häntä ei valita uudelleen kansanedustajaksi. Mites tämä menee sitten kansalaisten oikeudentajuun ?

     1. Itse olen vahvasti istä mieltä, että Volanen kiteyttää juuri sen oleellisen perustuslain määrittelemästä syytesuojasta, esimerkkitapaukset historiasta eivät sinällään, eikä edes Mäenpään sanomiset ole se oleellinen asia, vaan itse perustuslaki.

      Toki jokainen voi jo pelkästään Volasen historialllisten esimerkkien pohjalta pohtia, että näinköhän Mäenpään lausuma oli pahinta mitä eduskuntatalossa on koskaan sanottu, koska näin sen olisi pitänyt olla syytesuojan murtamiseksi.

      En tiedä, mutta minusta tuntuu hieman oudolta se, että Mäenpää joutuisi syytteeseen kansanedustajakauden jälkeen edustajatehtävän aikana eduskunnassa lausutusta.

      1. Kyllä kiteyttää, mutta osoittaa samalla, että perustuslaki kaipaa muutoksia ja päivityksiä sadan vuoden takaiseen. Mäenpää kun ei ole yksi esimerkki saman kaltaisesta asiasta, vaan niitä on vino pino muitakin.

       1. Perustuslakia olisi varmasti aika päivittää, siitä olen samaa mieltä, mutta päivitystarpeen varjolla nykyistä perustuslakia ei tule murentaa.

        Tämä olisikin mielenkiintoista nähdä jos perustulain turvamaa syytesuojaa esitettäisiin poistetavaksi perustuslain muuttamisen kautta, niin miten siinä tapauksessa äänestettäisiin.

        Tuskin menisi läpi ainakaan yhden kauden aikana 5/6 enemmistöllä vaan tarvittaisiin uudet valtiopäivät vahvistamaan muutos.

   1. No onpa paha juttu, hah ,,Että linkki jo toiseen kertaan..

    Sekoamista voit paremmin löytää itsestäsi .. [ tarkoitan hk’a]

 13. Nyt ei ole kysymys pelkästään Mäenpäästä. Valtakunnansyyttäjä on selvästi politisoitunut. Syytteitä jaellaan toisille jopa vanhoista uskonnollisista pihdinnoista, toiset taas jäävät syyttämättä selkeistä kansanryhmän halventamisista. Oikea puolue ja näennäinen katuminen pelastaa. Eikö syytteitä pitäisi tulla teoista eikä mielipiteistä?! Jos kaksi ihmistä on mahdollisesti syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja toinen pyytää anteeksi toinen ei, niin teko on edelleen sama molemmilla. Vai onko oikeus nykyisin jokin rippituoli jossa katumalla saa synninpäästön?

 14. Polkupyörällä on kesäisin mukava liikkua.

  Edellinen liittyyy avaukseen ihan yhtä paljon kuin moni ketjun kommentti.

 15. Merkillinen pukkilauma vahtimassa kaalimaataan vallan kolmijaossa.

  Eduskunta säätää kansalaisilleen ja kuten itselleen lakeja, toimii tuomiovallan epääjänä ja toimeenpanovallan mitätöijänä ?

 16. Eemeli ei oo sanonut hyväksyvänsä. Saattaapa olla pikemminkin päinvastoin. Vaan syyttäjät ja tuomarit tuskin ovat vapaita mistään aatteista tai ideologioista olipa demlan tai ei.

 17. Vallan kolmijakoa pyrki murtamaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, ei suinkaan ”yksi mitätön äijä”.

  Perustuslain määräykset koskevat myös valtakunnansyyttäjää ja niihin hänen on tyytyminen.

 18. Toiviainen on vainonnut Päivi Räsästä jo apulaisvaltakunnansyyttäjänä, ja aivan kuten Arto Luukkanen You Tube-esityksesssään ”Uusi Neuvostoliitto” toteaa: ”Syytettyinä ja tutkittavina ovat nyt monenlaiset ihmiset aina Päivi Räsäsestä kansanedustaja Mäenpäähän saakka”.
  Ilmeisesti Toiviaisen pyrkimys on sama kuin demlalaisten ”perustuslakifundamentalistien”, – murtaa kansanedustajien syytesuoja, jotta lainsäätäjiin pystytään vaikuttaman oikeuslaitoksen kautta ja tällä tavoin rakentamaan uutta uljasta yhteiskuntaa, joka on Eurostoliitto tai joku muu Eurooppalainen tai peräti koko maapallon käsittävä totalitaristinen systeemi. (Kyllä Soroksella ja kumppaneilla unelmia riittää! rajana on vain taivas, jos sekään! Eikä rahan kanssa tee tiukkaa)
  ———————————————————–

  Kokoomuksen entinen kansanedustaja, ministeri sekä eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana vuosina 2003 – 2011 toiminut KImmo Sasi valaisee näitä erittäin tärkeitä Suomen perustuslain ja sen sisältämien perusoikeuksien, kuten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tulkintaan liittyviä näkökulmia Verkkouutisten blogit-palstalla 7.3.2017:
  ”Vielä kymmenen vuotta sitten perustuslakiasiantuntijat lausunnoissaan perustuslakivaliokunnalle kävivät huolellisesti lävitse perustuslain valmistelussa esitetyt kannat ja perustuslakivaliokunnan aiemmat lausunnot. Professorit kuvasivat valiokunnalle sitä marginaalia, jonka puitteissa lainsäätäjä saattoi ratkaisuissan liikkua.
  Nyttemmin valiokunnassa esiintyvät nuoret tutkijat esittävät muutaman ihmisoikeusratkaisun, vetävät niistä pitkälle meneviä johtopäätöksiä ja esittävät hyvin ehdottomia kantoja omana tulkintanaan perustuslaista.”

  Sasin viittaama Perustuslakiblogi on Suomen valtiosääntöoikeudellisen seuran ajankohtaispalsta. Perustuslakiblogin vastaaviin toimittajiin ja muuhun toimituskuntaan lukeutuvat professori Juha Latvapuro, professori Tuomas Ojanen ja European University Instituten professori Martin Scheinin. Kaikki ovat Suomen johtavia akateemisia ihmisoikeus-, perusoikeus, yhdenvertaisuus – ja perustuslakiasiantuntijoita, joita eduskunnan perustuslakivaliokunta käyttää asiantuntijoinaan.
  Kaikkia kolmea mainittua perustuslakijuridiikan professoria yhdistää osallistuminen alkujaan marxilaisen ja aikoinaan 1950-luvulla Neuvostoliiton vaikutusta suomalaisten oikeusoppineiden piirissä ajamaan perustetun oikeusaktivistisen Oikeuspoliittinen Yhdistys DEMLA ry:n toimintaan.
  ————————————————–
  Kommenttini kahden viimeisen kappaleen osalta olen käyttänyt lähteenä: Juha Ahvion kirjaa ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” (2018) sivut 132-134.

 19. Suomen nykyinen perustuslaki on osin professori Martin Scheinin käsialaa.

  Nimenomaan professori Scheininillä oli keskeinen rooli Suomen perustuslakia uudistettaessa 2000-luvun alussa ja useilta osiltaan Suomen nykyisen perustuslain sanamuodot ovat peräisin häneltä. – – Professori Sheininin edustama perustuslakifundamentalistinen kulttuurimarxilainen vaikutus on ollut tuntuvaa, paitsi nykyisen perustuslain sanamuotoihin ja perustusoikeudelliseen sisältöön, myös niihin juridisiin tulkintoihin, joihin eduskunnan perustuslakivaliokunta on eri asiayhteyksissä päätynyt.

  Jokan tapauksessa on syytä ymmärtää selvästi se, että DEMLA-taustaisen professori Scheininin ja muiden kulttuurimarxilaisten perusoikeusjuristien esittämät vankan ideologiset perusoikeusfundamentalistiset perustuslakitulkinnat ovat olleet vaarallinen juridinen ase ja väline.
  Tällä välineellä on varsin menestyksellisesti onnistuttu luomaan vaikutelma, siitä, että perinteiset länsimaiset ihmisoikeussitoumukset ja suomalainen perustuslaillisuus velvoittaisivat kaikki – jopa sananvapauden ja uskonnonvapauden kustannuksella – edistämään paitsi avointen rajojen monikulttuurimaahanmuuttoa myös homoseksuaalista käyttäytymistä ja gender-ideologiaa ja pitämään näitä kaikkia sitovana julkisena yhteiskunnallisena hyvänä.
  ———————————————–
  Lainaus on Ahvion kirjasta ”Sananvapaus uhattuna Suomessa”, sivut 136-137.

 20. Kommenttien yleisarvosanojen jakaminen on turhaa. Tai ehkei aivan – arvioija voi saada tunteen (harhakuvitelman), että on muiden yläpuolella.

 21. Sananvapaus ei oo Suomessa uhattuna. Kuuluu maailman ykkösiin siinä. Lehdet eivät ole velvollisia julkaisemaan kaiken maailman hihhuleitten jorinoita. Verkossa on niille tilaa. Perustakoon joukolla oman lehden Totuuden torvi.

 22. ”Sananvapaus ei oo Suomessa uhattuna” – olen samaa mieltä

  Suomalaisten sananvapautta jotkut ovat pyrkineet rajaaman, mutta (mielestäni) huonolla menestyksellä.

  Toisaalta, maahan muuttajataustaisten poliitikkojen sananvapaus on täysin rajoittamatonta – kaikki hyväksytään.

 23. Onko Juha Ahvio muka joku äärioikeistolainen? Eihänhän hän ole edes islamisti. Oppinut, maltillinen kristitty, kirjallisesti tuottelias, lähestyy asioita juutalaiskristillisestä perinteestä käsin, mikä juutalaiskristillisyys liittyy saumattomasti läntiseen kulttuuriin, piti siitä tai ei.

  Porukka, joka on halunnut ja haluaa tärvellä länsimaisen kulttuuriin, kylläkin itse rummuttaa tuota ääri!ääri!-kakofoniaansa, mutta on itse äärisellainen eikä aivan vähän olekaan.

Kommentoi