117kg

143 kilosta läksin pudottaa ja nyt saan mielestäni olla ylpeä itsestäni. Tänään ruokalistallani on silakkalaatikkoa, kalapuikkoja ja banaanijogurttia, mutta mitään näistä en syö ylenmäärin vaan sopivina annoksina. Huomenna lähden kalareissulle mökillemme Kuhmoiseen ja odotan sitä innolla kun veli on sieltä vetänyt nyt uistimilla monta 800g- 900g ahventa. Laittoi minulle niistä kuvan facebookissa.

11 vastausta artikkeliin “117kg”

  1. Kyllähän tuo ihan saavutus on. Lähipiirissä muutamakin tapaus joilla vähän saman luokan projekti. Yksi etenee nopeammin, toinen hitaammin mutta etenevät sentäs.

  2. Hyvä Timo iso reppu on plvien turvaksi joka on sinusta poistunut ja se on hyvä asia uniapneassakin terv tepivaari

  3. Onneksi olkoon, Timo, hyvästä suorituksesta.

    Wanhat sanoivat, ettei ole pesemättä puhdas eikä syömättä lihava. Käsittääkseni sanonta on syntynyt aikana, jolloin lihavuutta, vähästäkin pyöreyttä ei pidetty pahana asiana vaan elintason merkkinä.
    Olen miettinyt, että onko se ihan niinkään, siis ettei ole syömättä lihava. Olen tuntenut sekä miehiä että naisia, jotka syövät kokoonsa nähden lujasti, mutta eivät liho. Toiset taas lihovat varsin herkästi. Kyllä niillä geenitekijöillä on selvästi sormensa pelissä. Uskon että myös jotkut lääkkeet voivat edesauttaa liiallista lihomista. Sitten on nämä prosessoidut ruuat ja kevyttuotteet.

    Taannoin eräs puolituttu vanhempi nainen, ennen hieman pyöreä, kertoi pudottaneensa painoa reilusti. Kertoi tehneensä sen etupäässä polvikuluman pelossa, hän kun oli koko aikuisikänsä ollut työnsä vuoksi paljon jalkojensa päällä. Lääkärinsä oli suositellut hänelle painon pudotusta ja antanut hänelle ruokaohjeet. Aamulla piti syödä paistettua kansanmunaa ja pekonia. Iltaa kohden piti sitten syödä kevyemmin. Lisäksi hänen piti käydä päivittäin kävelylenkillä, huonomman jalan ehdoilla, vaikka kilometri pari, jos jalka kestää. Lisäksi lääkäri käski hänen pysyä kaukana kevyttuotteista.
    Nainen naureskeli.” Kun aamuisin söin tuhdin annoksen paistettua kananmunaa ja pekonia, mieheni veisteli, että jos tuolla tavalla laihtuu, minäkin rupean syömään ”lännen miehen aamiaista”.”
    Painoni kuitenkin tippui ja pääsin tavoitepainoon suhteellisen nopeasti.
    Kysyin: ”Meinasiko lääkäri, että kevyttuotteet sekoittavat ihmisen aineenvaihdunnan?” ”Nimenomaan”, vastasi nainen.

    Tämä vastasi myös omaa näkemystäni kevyttuotteista. Olin mietiskellyt, että on kumma juttu: minkä enemmän kaupan hyllyille on ilmestynyt kevyttuotteita, sitä enemmän ihmiset lihovat.
    En usko selityksiin, että ihmiset liikkuvat vähemmän kuin tarpeeksi. Uskon, että Ihminen saa pelkästä normaalista arkiliikunnasta päivittäisen liikuntakiintiön täyteen . Siis noin yleensä. Ja vähänkö näkee ”katukuvassa” niitä, jotka juoksevat pitkin teitä sykemittarit ja sen semmoiset vermeet vartalossaan, kuin ”henkensä edestä”.

    Itse kuulun niihin, jotka lihovat herkästi. Näin on ollut lapsesta asti, ja jos en olisi pitänyt itselleni kuria, olisin varmaan melkoinen pallo. Nykyään ylipainoa on 7-8 kg. Se on päässyt kertymään etupäässä jalkavaivan takia. Näin olen itselleni puolustellut.
    Tämän ylimääräisen elopainon olen ajatellut pudottaa pois.

  4. Korjaus. Piti olla ”kananmunaa” eikä ”kansanmunaa”. Kele kun näitä kommentteja ei pysty korjaamaan.

  5. Minulla on ihan toisenlainen ongelma, koko aikuisikäni olen painanut aika tasaisesti noin 70kg. Siitä se ei ole heilunut muutamaa kiloa enempää suuntaansa.

    Nyt on ihan toinen ääni kellossa, eilen pääsin pois sairaalasta lääkärin vakavalla varoituksesella, että olisin sairaan alipainoinen. Painoni on tietysti tippunut ihan hoitojen seurauksena, mutta silti se pitää saada nousemaan. Lääkäri sanoi, että nyt noin malliksi se pitää nostaa vähintään 4-5 kg aluksi. Ei kuulosta kovinkaan helpolta, että syömällä lisää painoa.

    1. Pentti, Sinä teet aina välillä ruumiillista työtä, eli saat hyötyliikuntaa. Se auttaa kuluttamaan energiaa.

      Minä oletan, että ainakin yleensä pitää paikkansa se yhtälö, että JOS syö enemmän energiaa kuin kuluttaa, niin paino lisääntyy JA jos syö (ja juo) vähemmän energiaa kuin kuluttaa, niin paino vähenee.

      En suosittele syömään/juomaan runsaasti jotakin makeaa, vaikka makeassa on runsaasti turhaa energiaa. Suosittelen kokojyväruisleipää, jossa on päällä oikeaa voita, kinkkusiivuja ja rasvaista kermajuustoa. Sapuskoihin voita ja juomaksi sekä ruokiin täysmaitoa. Eiköhän se alipaino vähitellen katoa.

  6. Timo, hyvä suoritus, tsemppiä jatkossakin.

    Niistä isoista ahvenista saa todella herkullisia aterioita, minulle tuli vesi kielelle jo pelkästä ajatuksesta.

  7. Tällä hetkellä minä en edes uskalla tehdä oikein mitään, en ulkona enkä sisällä. En myöskään uskalla urheilla niillä makeilla, enkä liioin liika rasvaisilla ruoilla. Minä syön lääkärin kehoitusesta aika paljon näitä lisäravinteita, näitä apteekista saatavia erittäin proteinipitoisia lisuja.

    Juomaan se lääkäri käski vähintään 2.5 litraa, se on paljon se. Syödä pitäisi vähintään kaksi täyspitoista ruokailua, mieluummin enemmän. Mutta kun pitäisi vatsankin vielä toimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *