Eduskunnan leijonat ja lampaat.

Kun minulta naapurin kepuisäntä kysyi kun tuossa taas eilen muutama sananen vaihdettiin tulevista vaaleista, että kuinka minä voin olla niin vakuuttunut siitä, että perussuomalaiset tulevat olemaan tulevien kuntavaalien selvä voittaja.

No, voiton takaa monikin tekijä sanoin hänelle, mutta vain yksi kysymys tulee sen viimeisen mansikan nostamaan kakun päälle koristeeksi ja se on EU.n tukipaketti.

Tästäkös kepuisäntä riemastui ja sanoi, että eihän tällä ole mitään tekemistä kuntavaalien kanssa, että nyt kyllä löit kirveesi kiveen.

Mutta rautalagastahan minun piti sitten isännälle perusteluni vääntää.

Katsos, kun nyt käsiteltävästä suomen tulevaisuuteen keskeisestä muuttujasta ja kohtalon kysymyksestä eli tukipaketista ei suostuttu perussuomalaisten vaatimuksesta huolimatta järjestämään neuvoa antavaa kansanäänestystä, niin nyt kansalaiset sitten kuntavaaleissa sen mielipiteensä sanovat, mitä mieltä he tästä paketista ovat.

Sehän on selvää, että tätä pakettia ei enään kuntavaalit kaada, mutta suurelle määrälle suomen kansalaisista se on keskeinen tekijä äänestypäätöksessä ja nekin jotka eivät yleensä ole perussuomalaisia äänestäneet, niin nyt he haluavat puoluetta äänestää, joka ainoana tätä järjetöntä velkaunionia vastustaa.

Kyselytutkimuksen mukaan tämän paketin vastustajia ja kannattajia on lähes sama määrä kansalaisista, niin isäntä hyvä, eikös tässä jo ole selvä syy ja seuraus tekijä tuleviin vaaleihin ja niiden voittajaan.

Isäntä siinä sitten muutaman voimasana ilmoille sylkäisi ja virkkoi, että halusta toivoisin sinun väärässä olevan, mutta nyt en pysty vastaan väittämään.

Yleisestihän kuntavaaleja ollaan pidetty lähinnä henkilövaaleina ja niissä ollaan äänestyspäätös tehty niinsanoakseni pärstäkertoimen ja tuttuuden mukaan, mutta nyt tilanne on vähän erilainen, kun suomea ollaan ujuttamassa lopullisesti fiskaaliunionin hirttoköyteen, niin talvisodan henki nostaa päätään ja ”liikekannallepano” ohjautuu vaaliuurnille sanomaan mielipide näiden Brysselin pers….nuolijoiden toiminnasta.

Tällä viikollahan eduskunta tästä paketista äänestää ja siellä sitten nähdään ja kuullaan, kuinka enemmistö määkii haluansa kuulua jatkossakin iloisiin veronmaksajiin, jotka nostamme eteläeuroopan köyhät kansat pois kurjuuden alhosta, sillä unionihan perustuu solidaarisuuden ihanteelle ja kun me olemme rikas valtio, niin täältä pesee.

Paras argumentti minkä olen kuullut on, että kiinan ja venjän uhka pakottaa ja vaattii meitä paketin hyväksymään.  Voi taivahan vallat, ei voi muuta sanoa.

15 vastausta artikkeliin “Eduskunnan leijonat ja lampaat.”

 1. Poistin Heikin kommentin, kun se ( taas ) keskittyi ruotimaan vain minua eikä alustustani.

  1. ….ja vaikka en voikkaan kehua itseäni kaiken osaajana ja kaiken hallitsevana niin sen osaan, että jos toisten blogiin kirjoitan, niin en siinä ala arvioimaan blogin kirjoittajan motiiveja enkä henkistä kykyä.

 2. Eduskunta on yleensä täynnä kettuja ei siellä ole mitään lampaita taikka leijonia terv tepivaari

 3. ”niin talvisodan henki nostaa päätään”

  Traagista ja Suomelle kohtalokasta talvisodassa oli se että Suomi jäi kokonaan yksin.

  1. juu, mutta itsenäisyys säilytettiin kovin uhrauksin ja ei ollut talvisodan hengestä tietoakaan, kun kaulaamme EU.n hirttosilmukan pujotimme jäseneksi liittyessämme, puuttui se talvisodan henki jolla isämme ja isoisämme suomen suvereniteetin pelasti.

 4. Paljon parempi on että sellaista henkeä ei ole enää tarvis osoittaa.

  1. ”Paljon parempi on että sellaista henkeä ei ole enään tarvis osoittaa”.
   Miksi, minä pidän kunniakkaana sitä, että sitä henkeä olisi vielä nykysukupolvillakin ilman sotia, mutta kuten huomataan, niin turha toivo.

    1. Maailma ei tule olemaan täydellinen, joten sitä henkeä tarvitaan edelleen jatkossakin.

    1. Kolmas puoluekannasta riippumaton on tietysti ystävämme Väyrynen. Hänkin epäilee tavallani, että velkamäärien paisuttamisen taustalla olisi vaikuttamassa pyrkimys vaikeuttaa eroamme unionista, joka mielestäni viimeistään sisällissotavaiheessa tulee tapahtumaan.

     Väyrynenkin varmaan mahtuisi puolueeseemme, mutta voi olla hyödyllisempi ”huutavan äänenä keskustan korvessa”.

     https://www.paavovayrynen.fi/2020/07/04/eun-elvytysrahaston-pitaa-olla-vapaaehtoinen/

    2. Näyttää tosiaan siltä, että jotkut kokoomuslaiset tuntevat halua palata vanhaan koti, uskonto ja isänmaa politiikkaan, mutta heidän äänensä on kuin hukkuvan ääni korvessa ja yhä useampi heistä löytää uuden poliittisen kodin perussuomalaisista, kun oma koti on poltettu alta.

Kommentoi