Kyllä maailmaan puhetta mahtuu.

Niinistö piti taas perinteisen uudenvuoden puheensa ja taas viisaat politiikantutkijat ja professorit hakevat suurennuslasin kanssa viittauksia ja sitaatteja mailmanpolitiikan ja suomen menneistä ja tulevista suuntaviivoista ja miettivät että mitähän Niinistö tuollakin lie tarkoittanut.

Niinistöllä on niin vankka kansansuosio, että kukaan politikko ei tohdi hänen sanomisiaan arvostella muualla, kuin oman talonsa pernakuopassa, jos eivät halua joutua entiseksi politikoksi.

Minä en Niinistön puheita noteeraa miksikään, sillä jos ei ole valtaa, niin miksi fundeerata mokomaa.

 

10 vastausta artikkeliin “Kyllä maailmaan puhetta mahtuu.”

 1. Mitä siitä nyt tulisi jos kansa ihan itse ajattelisi presidentin puheen sisältöä? Kyllä tutkijoiden ja professorien pitää puhe tulkita, jotta ihmisille ei synny vääränlaisia ajatuksia.

 2. Tärkeintä oli puheessa Presidentin sanoma, ettei entiseen ole paluuta.
  Sen pitäisi kaikkien ymmärtää oikein.

  Eli eivät työtavat, yhteiselo, taphtumat, matkailu ja kaikki yritystoiminta enää palaa entiseen touttuun toimintatapaan.

  1. Niin muuttuu maailma eskoseni, mutta presidenttimme, olipa se kuka hyvänsä, niin ei kykene nykyisillä valtaoikeuksillaan vaikka haluaisikin, niin vaikuttamaan suomen tulevaan kehitykseen kuin juhlapuheissaan.

 3. Vähän ontto olo jäi siitä puheesta kyllä – paljon kaunista ja puhetta, mutta kun valtiovalta tekee täysin päinvastoin, mitä jää käteen?

  Puhe oli hyvä, mutta jos se ei johda mihinkään…

  1. ”mutta kun valtiovalta tekee täysin päin vastoin, mitä jää käteen”
   EI MITÄÄN, kuten jo sanoin.

 4. Kaikilla Suomen kansalaisella on mielipiteen vapaus jopa presidentillä ei sitä poista kukaan ei kannata edes yrittää terv tepivaari

  1. Presidentin täytyy olla tarkka, ettei meso toimivaltansa ulkopuolella. Voisi saada vastalahjana puuttumisen omiin toimiinsa.

   1. Presidentin on pakko tyytyä arvoitukselliseen ja vihjailevaan esitystapaan Tepi-vaarin tyyliin.

    1. En minä kirjoita mitään arvoituksellista eräät eivät vaan ymmärrä kirjoittamaani ja sille en voi yhtään mitään terv tepivaari

 5. Mieleen jäi sivallus naivisuudesta turvallisuuspolitiikassa jossa on parantamisen varaa: Vihreät Haavisto-Ohisalo vertaus Ruotsiin ja lisäksi tietomurto.
  Kyllä talouteenkin eli yhteisvastuun korostaminen.

Kommentoi