. Lapamato.

Tuurilla ne laivatkin seilaa sanotaan ja nyt kyllä täytyy sanoa samoin, että tuurilla ollaan vielä toistaiseksi näin hyvässä asemassa kuin nyt ollaan maassamme koronan osalta, vaikka meillä on pääministeri, joka muistuttaa lapamatoa, joka myös elää ”toivossa”.

Suomessa on pääministeri, jonka valtaoikeudet ovat korkeimmat kuin kenelläkään muulla yhteiskuntamme hierarkioissa, niin silti hän ei kykene sitä käyttämään, vaan elää jälkijättöisessä todellisuudessa.

Jälkiviisaushan sitä parasta viisautta onkin ja pääministeri on jälkiviisas ja jälkijättöinen ”hallitsija”, joka ei sovi eikä ole kykenevä maatamme johtamaan  ulos ja voittajana tästä sodasta, vaikka hänen tulisi olla miinanpolkijana näin kuvainnollisesti sanoen ja pelastaa kansalaiset niihin astumiselta.

Vaikka joskus olen sanonut, että vaikeata on pistää pääministereitä paremmuusjärjestykseen, jotka lähihistoriassamme on maatamme johtanut, niin nykyinen on ainakin ensimmäisenä, jos alhaalta päin lähdetään tuloksia arvioimaan.

Joku filosofi on sanonut, että kauneus ja älykkyys harvoin asuu samoissa puruissa ja jos pääministerimme otetaan mittapuuksi, niin osui ja upposi.

 

67 vastausta artikkeliin “. Lapamato.”

 1. Noinko on oikeasti että lapamato eihän se nyt ihan noin mene Sanna vaan käyttää enemmän järkeä
  Josta toiset ovatkin jo aika päiviä mennyt ulos
  Kun ei oikeaa tapaa varmuudella kukaan voi kertoa se nyt vaan on niin että kyllä se korona aikanaan poistuu ja muutama vuosi sitä ei muista kukaan terv tepivaari

 2. Harkinta on hyvä, sananlaskukin sanoo että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mutta ongelmiakin syntyy jos liian pitkään funteerataan, siinä ehtii tulla rumihia.

  Nykyhallitus usein mainitsee nojaavaansa päätöksenteossaan asiantuntijoihin, mutta siitä voi tulla sellainen maku että vähän vetäytyvät vastuusta, elävässä elämässä ja tieteessä kun jylläävät vähän erilaiset periaatteet. Liiallinen varmistelu ja virheiden välttely voi johtaa emämunauksiin.

 3. Kalliiksi on tullut ja tulee maallemme tämänkaltainen ”johtaja”, joka pelkää oman suosionsa tippumista istumalla kintaidensa päällä ja jakamassa valtaa ”vallattomille”.

 4. Aki Linden edustaa hallituksen lääkäreitä. Hän on ollut Lahden keskussairaalan johtajaylilääkäri.
  Tietoon tulleet syyt rokotusaikataulusta ja siihen johtaneista syistä ei kyllä kestä pilkkaamiselle päivänvaloa.
  Huolimatta pulppuavasta runosuonesta, panisin hiukan jarrua kaurapuuroon !

  1. Linden on ihan hyvä tyyppi ja pätevä ihminen joka tavalla, mutta ikäviin kysymyksiin hän ei kykene vastaamaan, eikä siedä väitteidensä kyseenalaistamista.

   Sinänsä merkityksetöntä, mutta onko Linden toiminut Lahden keskussairaalassa, ymmärtääkseni ei?

 5. Kovin vaikeaa on Marinista pääministerinä hyvää sanottavaa löytää, koronan alkuvaiheesssa hän vaikutti hetkeksi nostavan profiiliaan, mutta sekin kyllä meni ajan myötä ohi.

 6. Minä pyhänä kuuntelin radiosta Marinin haastattelua, ei kyllä jää se ihminen sanattomaksi. Heti kysymyksen kuultuaan hän aloittaaa vastauksen, ei se aina niin liittynyt asiaan, mutta puhetta tuli silti.

   1. Saarikko ja Marin käyvät kovaa kilpailua, kumpi voittaa Arkadianmäen tyhjänpuhumisen piirinmestaruuden, toinen sanoo olevansa maratoonari ja toinen on kepun hätäpaska.

 7. Lainaanpa Risto Siilasvuota, koska hän on asian hyvin kiteyttänyt.

  ”Manageeraaminen on kulloiseenkin tilanteeseen reagoimista, kun taas johtaminen on tulevaisuuteen aktiivisesti etukäteen vaikuttamista.Meidän helmasyntimme on reaktiivisuus. Kukaan ei halua ottaa vastuuta ja asettaa rohkeita tavoitteita.”

  Näin on toimittu niin hallituksen kuin virkamieskunnankin osalta. Lentokentillä, maskiasiassa ja nyt rokotteiden suhteen. Toimiin ryhdytään vasta kun tilanne on päällä ja hitaasti silloinkin.

  Kun periaatteena on ”maraton, ei pikamatka” -ajattelu, niin nyt tilanne on mikä on.

 8. Täällähän sitä on vallan johtamisen ja ertyisesti politiikan johtamisen mestarit asialla, meinaan äänien johtajat oppositiosta kuin pieru saharassa.

  1. Nii’in – kun j-h.k.lla ei ole mitään sanottavaa blogin aiheesta, niin hänen pitää jakaa yleisarvioita muiden kommenteista.

 9. Niin Risto Siilasvuo ei ole aivan kevytsarjalainen, mitä tulee johtamiseen ja tulevaisuuden visiointiin.

  Hassua puhua jostain oppositiosta, kun on kyse avoimesta blogipalstasta, jossa kullakin on oikeus esittää mielipiteitään.

  Vai koetko itse olevasi jollain tavalla vaikuttavassa asemassa, kun peesaat hallitusta? Pljonko olet saanut ääntäsi kuuluviin hallituksen piirissä? Missä puumerkkisi näkyy?

 10. Siilasvuokin kuuluu noihin kokkareiden taustapiruihin ja Lepomäen lellikkeihin. Eli mitä sitten jälkiviisaat ?Otetaanko mallia Ranskasta ?
  On aivan turhaa rähjäämistä. Noyetek kertoi, miten asiat ovat.
  Eikö teillä ole muuta tekemistä ?

  1. Mitä Noyetek kertoi?

   *********************************************************************************
   ”Noyetek kertoi, miten asiat ovat.”

    1. No otetaanpa itse selvää – kun laiska j-h.k ei viitsi pistää linkkiä Noyetek’n lausuntoon.

     ************************************************************************************
     https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007719324.html

     Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kommentoi IS:lle eilen, että Suomen rokotusvauhti on ”hidasta ja huolestuttavaa”.
     .
     [ Mitä Noyetek kertoi? ]
     .
     Nohynekin mukaan tahti on ollut Suomessa hitaampaa, sillä rokotusrekisterin tiedoissa voi olla viiveitä. Toinen syy on hänen mukaansa se, että rokotukset on aloitettu eri puolilla Suomea hieman eri aikaan.

     [ Selittääkö yllä olevat Nohynekin jutut rokotuksen hitauden Suomessa? – vaikkapa Norjaan verrattuna ]

     ****************************************************************************
     [Norjan]tahti on nopea verrattuna Suomeen.
     .
     Maahan on tähän mennessä saapunut 50 000 rokoteannosta, mutta vain noin 5 000 ihmistä on rokotettu.

     Suomi odottaa tällä viikolla uutta 50 000 rokoteannosta, mikä on 10 000 annosta Norjan arvioitua viikoittaista rokotelähetystä enemmän.

     Ettei tuokin olisi pelkää Jussi Tuulensuun mustamaalausta ilman mitään konkretiaa.

 11. Jahas vai on Siilasvuo kokoomuksen taustapiru?

  No mitäs sitten on sanottava omasta asiantuntijastasi Aki Lindenistä, joka on sdp:n kansanedustaja? Puolueeton asiantuntija?

   1. Olet Karjalainen Siilasvuohon verrattuna hyttyssarjalainen, joten älä räksytä.
    Samariinin sakki odotti taas, että tilanne on päällä ennenkuin keksi, että tarttis tehdä jotain.

     1. Itsehän kärjekkäästi mollasit Siilasvuota ikäänkuin olisit siihen kykenevä, joten niin metsä vastaa…

 12. Itse peilaan Marinin toimintaa laajemmin kuin pelkän koronan tai rokotteen kautta, enkä kyllä osaa paljon hyvää löytää.

  Kykenemättömyys vastata esitettyihin kysymyksiin on suorastaan räikeää ja ajoin vaikuttaa ihan siltä, että hän ei yksinkertaisesti ymmärrä asiaa, josta puhuu.

  Eikä Eu kokousten jälkeinen median välttely ainakaan vahvista kuvaa pääministerin erinomaisuudesta.

  1. ”Ota vaikut pois korvista ja lue selkouutisia. Ihan tyypillistä persuilua.”

   Etkös juuri moittinut Juhak henkilökohtaisuuksiin menemisestä, mitä tämä mielestäsi edustaa ?

   Jos sinua harmittaa se mitä mieltä minä olen pääministeristä niin se on sinun ongelmasi, sanoin asian niin kuin sen näen ja sanoin myös sen median välttelystä, jonka kaikki tietävät.

   Aamulehden vastaava päätoimittaja twitterissä:

   ”Olenko ainoa, jota häiritsee, että pääministeri on kohta vuoden ajan ”toivonut” jotakin tai vedonnut tiedon puutteeseen asioissa, jotka joka tapauksessa ovat johtajan päätettäviä ja vastattavia, oli tietoa tai ei, alaisten toiminta hyvää tai huonoa?”

   Ehkä mediassakin jossain kohdassa vielä herätään, photoshopattujen henkilökuvien ja vessanpesu tarinoinnin sijaan.

   1. Jussi Tuulensuu kulkee kokoomuksen linjavalinnoilla, ei muuta mainittavaa. Olen usein ollut häneen kriittisesti yhteydessä – pakoilee vastauksia.

    1. Niin, että kaikki jotka eivät pidä Marinia ylivertaisena ja erehtymättömänä ovat joko persuja tai kokoomuslaisia?

     Voi toki olla niinkin, että Marin ei ihan oikeasti ole ylivertainen, eikä erehtymätön.

     1. Totta kai Marin on ylivertainen ja jopa erehtymätön vrt. persut kaikkine toimienpiteineen jopa virheineenkin.

      Kokkareita täytyy vielä enemmän ihmetellä, kuinka alas ovat vajonneet, kun yrittävät olla parempia kiljumisessa vailla omia aikaansaannoksiaan kuin persut.

      Todetaan nyt kuitenkin vielä, etten ole demari, vaan ex- kokkari, jota se vi…. ttaa nyt.

    2. Ettei tuokin olisi pelkää Jussi Tuulensuun mustamaalausta ilman mitään konkretiaa.

 13. Poliitikolle pysyäkseen vallassa ja suosiossa on suureksi eduksi että puhe on vakuuttavan kuuloista, epäröimätöntä ja että sitä tulee koko ajan oli asia tai kysymys mikä tahansa. Jos ei osaa tai halua esitettyyn kysymykseen vastata pitää pokkana vastata mieluisampaan kysymykseen johon on jo etukäteen vastauksen suunnitellut itse tai asiantuntijoiden avustuksella.

  Oli poliitikko vaikka kuinka ylivertaisen hyvä tiedoissa ja taidoissa jos ei täytä edellä mainittuja piirteitä ei hän konsaan saavuta pääministerin paikkaa.

 14. ”Joku filosofi on sanonut, että kauneus ja älykkyys harvoin asuu samoissa puruissa ja jos pääministerimme otetaan mittapuuksi, niin osui ja upposi.”

  Kun se kauneuskin on photosopilla aikaan saatua, niin mitä jää ?

 15. Filosofi Maija-Riitta Ollila on kaunis nainen ja helvetin älykäskin.
  Marin taas ei ole filosofi, vaan älykäs ja kylmähermoinen nainen, joka joutuu johtamaan oikealle polulle persujen pöljääkin pöljempiä laumasieluja.

  1. Jep jep…

   Marinin ja hallituksen suoranainen jumalointi onkin oikein ylistys yksilöllisyydelle ja itsenäiselle ajattelulle.

 16. Oikein mielenkiinnolla odotan kuntavaalitenttejä, niin pääsen kenties näkemään Marinin kylmähermoisuuden ja ylivertaisuuden.

  Mitä historia kertoo, niin kylmähermoisuus ei välttämättä ole hänen parhaita puoliaan. Pinna palaa herkästi. Tämä kävi vuosien saatossa ilmi hänen johtaessaan Tampereen kaupunginvaltuusttoa.

  1. Niin kävi Tampereen kaupunginvaltuustossa juuri persujen hölmöilyn tähden, jossa yrittivät silloisen Raevaaran, Virtasen ja Kiiemungin ym. pöljien kanssa venyttää kaupunginvaltuuston kokousta niin ettei päätöksiä olisi voinut tehdä ratikasta.
   Perust epäonnistuivat ja saivat hörönaurut päälle.

   1. j-h.k – painaako dementia päälle?
    *
    juhani karjalainen 5.1.2021 17:00
    .
    Niin kävi Tampereen kaupunginvaltuustossa juuri persujen hölmöilyn tähden, jossa yrittivät silloisen Raevaaran, Virtasen ja Kiiemungin ym. pöljien kanssa venyttää kaupunginvaltuuston kokousta niin ettei päätöksiä olisi voinut tehdä ratikasta.
    Perust epäonnistuivat ja saivat hörönaurut päälle.

 17. Hysteerinen persukammo ja Marinin puuhastelujen sokea kehuminen kertoo jotain…

 18. Parempi ajoissa kuin liian myöhään ..

  **************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11707734

  20.12.2020

  Sähköbussien määrä viisinkertaistuu paikallisliikenteessä ensi vuonna
  Sähköbusseja on ensi vuonna käytössä Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Kuopiossa.

  ****************************************************************************************
  https://autotoday.fi/isommat-sahkobussit-liikenteeseen/

  4.1.2021

  Isommat sähköbussit liikenteeseen

  Telibussit ovat 15 metrisiä, matkustajakapasiteetiltaan noin 90 henkilön busseja, joita käytetään Suomessa ja muissa Pohjoismaissa laajalti kaupunkiliikenteessä. Muualla Euroopassa suositaan suurikokoisia nivel-, eli haitaribusseja, joiden matkustajakapasiteetti on 100 henkilöä.

  1. Mutta niihin ei mahdu neljän nyssen matkaajat vähintään ratikalla se max määrä on tuolla n 300 henkeä kerralla
   Sähköpussit ovat ollee pettymyksiä ne joita Tampere osti muutama vuosi sitten ne majailee etupäässä huoltohallissa
   Eivät siellä missä pitäisi liikenteessä uusia ei kannata hankkia terv tepivaari

   1. On se vaan kumma, kun muissa kaupungeissa ne sähköbussit kulkee ilman ongelmia…

    1. Oletkos varma että toimivat itse olen saanut tietoa muistakin kaupunkeista Suomesta ja eivät toimi kuten pitäisi
     Ja niissä on liian pieni kapasiteetti ratikan rinnalla vain n 50 matkaajaa kerralla terv tepivaari

     1. koko ajan hankitaan uusia lisää eikä mitään isoja ongelmia ole niissä uudemmissa esiintynyt.
      Kun ratikka sammuu, koko liikenne pysähtyy.
      Sähköbussit voivat kiertää paikan ja jatkaa liikennettä.
      Lisäksi ne työllistävät kuskeja enemmän kuin ratikka.

      1. Kyllä se ratikka poistetaan nopeasti jotenka turha siitä on kinata sähköpussien kapasiteetti ei riitä
       Ainoa asia on sitten työllistäminen sitä se tekee ja paljon
       Eipä niitä kyllä näy katukuvassa sähköpussien lisääntymisenä terv tepivaari

       1. Ja tuo Teiskonvyöhyasia laittoko ne vastaan ei laittanut siksi nyt sinne maksaa paljonkin enemmän kun esim kun minulla
        Mutta en nyt viitsi enempiä turhaa se kuitenkin on terv tepivaari

       2. Kyllä teiskolaiset vastustivat, mutta naapurikuntalaiset katsottiin samanarvoisiksi, joten hinnat pilviin ja omat autot käyttöön.

       3. Olin siinä valtuuston kokouksessa itse paikalla ja nuot Teiskon valtuutetut oli tuppisuina sielä
        Olisin itse käynyt nyssellä mieluummin kapeessa nyt ei kannata kun omalla autolla pääsen pihaan asti
        Nysseltä olis joutunut kantamaan n 3 km rinkkaa jolla on meno matkalla painoa
        Ja mikä tuo monipalvelukin on pitää tilata edellis päivänä terv tepivaari

       4. Kun sattuu kolari, niin ei ratikkaa nopeasti siirretä.
        Ensin tulee poliisi, kun ehtii, sen jälkeen tutkitaan ja kuvataan ja vasta sen jälkeen voidaan siirrellä.
        Jos joku vammautuu tai kuolee, aikaa menee penteleesti enemmän.

       5. Mitä hyötyä sitä on enää vastustaa kokouksessa, mistä oli etukäteen kerrottu, mitää tuleman pitää.
        Ei se pari valtuutettua enää mitään muuta ja puoluekurilla uhkailemalla eivät edes periaatteessa uskalla vastustaa.

       6. Juhak Kyllä nuot asiat voidaan tutkia huoltohallissa jonne ratikkahinataan melko helposti
        Mitä taas tulee poliisiin kyllä ne tulee nopeasti ratikka onnettomuuteen
        Ei niiden tarvii tulla teiskoon josnaapurukset huutaa toisilleen naama punasena
        Se on aivan eri juttu ja sellasena myös pysyy
        No eivät tosiaan sanoneet yhtään mitään pelkoon heillä ei ollut mitään syytä terv tepivaari

   2. Ratikalla se max määrä on n. 300 henkeä.

    Nii’i – 300 hengen kolossi 7,5 minuutin välein – kyllä koronaetäisyyksien pitäminen on helppoa näin isoissa vaunuissa . Oliskohan todennäköinen keskimääräinen matkustajamäärä alle sadan?

    **************************************************************************************
    https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000007567109.html

    Hervantajärvi – Pyynikintori , Ruuhka-ajan vuoroväli 7,5 min
    Hervantajärvi – Pyynikintori , Keskipäivän vuoroväli 7,5 min
    Hervantajärvi – Pyynikintori , Ilta- ja yöajan vuoroväli 15 min

    1. Nyt koronan aikaa olevaa ei anna aihetta ottaa enempiä mutta normaali aikoja kun eletään sen kapasiteetti on n 300 ihmistä
     tuo sun arvios on hatusta tempastu vaikka se olisi alemmalla tasolla kun kolmesataa
     Ei kannata arvailla liikenettä jos ei ole varmaa tietoa se menee silloin pelkäksi arvailuksi
     Sulla onkin pelkkää arvostelua ratikkaaa kohtaan koska se onkin uutta joukkoliikennettä Tampereella
     Mutta se ei pelkästän riitä ratikassa kun onkin muita syitä miksi se päätettiin rakentaa
     Ei sitä n 20% porukan vuoksi siirretä eikä lopeteta vaikka kuinka painatte paniikki nappia terv tepivaari

 19. Edellinen postaukseni littyy j-h.k:n komentiin , 5.1.2021 17:00 :

  ”Niin kävi Tampereen kaupunginvaltuustossa juuri persujen ..”

  1. Miten tuo liittyy johonkin, ja mihin ???
   Tampere äänesti niin rantatunnelin kuin ratikan toteutettavaksi ja toteutettiin ja persut tallattiin oven rakoon ja ulos.
   Sähköbusseista ei koko valtuusto ole äänestänyt kertaakaan minään vaihtoehtona.

   1. j-h.k – jaa että mihin liittyy? Itsehän otit esiin aiheen ihmisten kuljetusvälineen, ratikan , hankinnasta.

    Olisi olut aihetta mietiä asiaa tarkemmin. Juu – Tampereen pitää saada näyttämään suurkaupungilta

    ***************************************************************************************
    juhani karjalainen 5.1.2021 17:00
    .
    Niin kävi Tampereen kaupunginvaltuustossa juuri persujen hölmöilyn tähden, jossa yrittivät silloisen Raevaaran, Virtasen ja Kiiemungin ym. pöljien kanssa venyttää kaupunginvaltuuston kokousta niin ettei päätöksiä olisi voinut tehdä ratikasta.
    Perust epäonnistuivat ja saivat hörönaurut päälle.

 20. Koko jutulla sähkönyssien osalta ei ole mitään tekemistä koko ratikkahankkeen kanssa, koska ne kuopattiin jo alkuvaiheessa ja valittiin kiinteäraiteinen vaihtoehto kaavoituksen ja asuntojen pysyvyyden ja hintakehityksen vuoksi.
  Marinin kokous, johon viitattiin oli aivan muuta, jota persut yrittivät viivästyttää mitä ihmeellisimpien kepulikonstien kautta.
  Marin ajoi ulos Raevaarat ja ”löi nuijalla” persuja päähän ja päätti käsittämättömän shown ratikkaprojektin hyväksynnällä.

 21. Ei tuo Marinin itsevaltaisuus ainoastaan yhdessä kokouksessa ilmennyt. Olihan noita muitakin. Kuitenkin on niin, että valtuutetulla on puheoikeus kokouksissa kunhan hän pitäytyy käsiteltävässä asiassa. ja valtuutetun puheoikeutta ei puheenjohtaja voi itsevaltaisesti rajoittaa.

  Marin on saanut lunta tupaan myös omalta eduskuntaryhmältään. Kaikki eivät tykkää, että rouva pääministeri ohittaa eduskuntaryhmän kannanotot ja huomioi vain omat suosikkinsa.

  Viimeksi Antti Lindtman näytti Marinille kaapin paikan eduskunnan varapuheenjohtajan valinnassa.

 22. Olet siis ”minä itse” -hallintotavan kuin myös suosikkijärjestelmän kannattaja?

  Historia on monelle opettanut, että valta vaihtuu melko herkästi, jos puheenjohtajan persoona ja käyttäytyminen ei omia joukkoja miellytä.

 23. https://www.is.fi/politiikka/art-2000007722629.html

  ”Kommentti: Rokotevastuista tuli sekava soppa – tilanne huutaa johtajuutta ja vastuunkantajia

  Eikö hallituksen kuuluisi johtaa prosessia? kysyy Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Olli Waris.”

  Kuuluisi, vaan taas Kiuru on kateissa vastuuta paossa ja hallitus jahkailee tyyliin ”tarttis varmaan tehdä jotain”…

Kommentoi