Siitä puhe mistä puute.

Puolueeton tutkijaryhmä esittää kotihoidontuen poistamista, jossa sitä on maksettu kolme vuotta kotiinjäävälle äidille/isälle.

En tiedä mikä on oman puolueeni kanta kyseiseen asiaan, mutta minä ehdottaisin, että lapsilisät poistetaan ja siirrytään maksamaan kotihoidontukea aina kuuteen ikävuoteen asti, kun lapsi menee kouluun(esi)

Tämä on neutraali esitys ja väitän, että tällä toimenpiteellä saadaan yhteiskuntaamme ”tervepäisempiä” lapsia ja nuoria, jotka ovat saaneet nukkua ja kasvaa ja kehittyä rauhallisessa kodin harmoniassa ilman meno ja melskettä omaan tahtiinsa ( tietenkin poislukien ongelmaperheet )

Mistähän vaan johtuu, kun lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat räjähtäneet käsiin, kun lastenkasvatus on muuttunut robottimaiseksi yhteiskunnan valvomaksi koelaboratorioksi.

 

16 vastausta artikkeliin “Siitä puhe mistä puute.”

 1. Tuki lienee jossain 500 euron haminoissa ja lapsilisien luopumisista johtuen sen voisi nostaa 1000 euroon ja silti tulos olisi + – o valtiontaloudessa.

 2. Kannatan lämpimästi Arvin ehdotusta. Pienet lapset tulee äidin ja isän hoitaa, se on luonnonmukainen järjestys ja normaaliperheissä tuottaa kelpo kansalaisia. Ongelmavanhempien lapsille ja erikoistilanteisiin tulee yhteiskunnan järjestää lastenhoito.
  Vielä sanon että normaalit vanhemmat ymmärtävät huolehtia myös lastensa kehittymisestä sujuvaksi osaksi sosiaalista elämää. Tämähän on näet yksi usein esitetty tekosyy millä varsinkin vasemmisto haluaa lapset tarhattaviksi.

 3. Perhehoidossa on todettu olevan enemmän ongelmavanhempia tai kyvytyömiä tai ylityöllistettyjä ja työttömiä, että yhteiskunnan tarjoama vaihtoehto päiväkodeissa on monin verroin turvallisempi ja parempi. Puhumattakaan korona-ajasta.

  1. Juhani on varmasti oikeassa kun puhutaan erikoistilanteista. Normaalivanhempien pienten lasten paras paikka on äidin tai isän lähellä, näin on mielestäni luonto asian ajatellut ja rakentanut, tämä on minun järkähtämätön mielipiteeni.

   1. Ihanne ja hyvässä normaaliperheesdä asiat voivat olla juuri noin eli hyvin.
    Toisaalta sopivan kokoisissa joko pienisssä perhehoitoryhmissä sekä päiväkodeissa lasten sosiaalset selviytymistsidot kehittyvät sekä leikkitouhut toteutuvat vrt. vain vanhemman tai vanhempie hoteissa. Myös säännöllinen ruokailu ja tavat vahvistuvst.
    Olen seurannut ja osallistunut tähäm touhuun niin kotona kuin Saksassa kolmen tyttären lasten kansss.
    Vaika kotona sielläkin ovat asiat hyvällä mallilla, päiväkotia ei siinä korvaa mikään. Vanhemmat ovat vaativissa hommissa ja energiat ovat aika puhalletut työpäivien jälkeen.
    Minä olen laadukkaiden päiväkotien kannalla vanhempien tuella.

  2. Samalla tavalla niitä ongelmavanhempia on niissä, jotka laittavat lapsensa tarhaan ja pakertavat tukka putkella uraa työpaikalla, jottei tarvitsisi vastata lastensa kasvatuksesta.
   Tuo sosialistinen utopia yhteiskunnan kasvatuksen autuudesta ylikuormitettyjen hoitajien tekemänä on osoitettu monessa suhteessa puhtaaksi valheeksi.

 4. Onkohan noinkaan kaikilla ja kyllä tuo vanhempien työssä käynti saa aikaan ettei hoito paikkoja voi korvata kotihoidolla kokonaan
  Olipa se sitten kuinka hyvää tasoa terv tepivaari

  1. Enhän minä Teuvo väitäkään että kaikilla kelpo vanhemmilla olisi mahdollisuus lapsiaan kotona hoitaa vaan että niin olisi paras.

 5. Meillä aikanaan hyvinkin tarkkaan mietittiin, että kannattaako äidin käydä töissä vai jäädä lasta hoitamaan ja kasvattamaan. Taloudellisesti ero oli niin pieni, että laskimme sen lapsen kasvatuksen hyödyn niin suureksi, että ei voinut edes kyseenalaistaa töistä pois jääntiä.

  Nyt voi sanoa, että tyttö on elämässä pärjännyt hyvin. Kävi kolme vuotta yliopistossa lasten kasvatuksesta ja nyt hoitaa omia tyttäriään. Eikä se vielä mitään, hoitaa ja auttaa omia vanhempiaan.

 6. Samat kokemukset, tai vaimo ei oikeastaan edes pohtinut, lastenhoitaja ammatiltaankin, kun kotiin jäi lapsia hoitamaan.

 7. Taisin jo alustuksessanikin poissulkea ongelmapereheet ja olipa järjestelmä mikä tahansa, niin niitä tulee aina olemaan.

 8. Arvi ei ne kaikki mitään onkelma perheitä silti ole jotka joutuu lapsensa viemään mm päivä kotiin kun itse ovatkin töissä molemmat terv tepivaari

 9. Ei Arvi millään tavalla väittänyt tai edes vihjannut, että lapsensa hoitoon vievät olisivat ongemaperheitä.
  Tepi lukee taas aivan omiaan.
  Sinänsä tuon työryhmän työllistymispuheet ovat samaa potaskaa kuin työttömyysputken poistamisessakin.
  Osa äideistä ei työllisty, vaikka kuinka pakotettaisiin.
  Osalla taas työhönpaluu tarkoittaa, että heidän työtään väliaikaisesti tehneet saavat kenkää eli työllistyminen on +/- nolla.

 10. Työpaikat eivät lisäänny kotihoidontuen poistolla!
  Sensijaan lapsilisät tulisi antaa vain sosiaalisin perustein.
  Kyllä naiset lähtee töihin jos töitä on
  poislukien tietyt ryhmät joissa naisen paikka on kotona.

  1. Lapsilisien jakaminen sosialistisin perustein olisi uusi verotuksellinen progressio, mikä Suomessa on jo nyt tavallisia palkan- ja eläkkeen saajia koskien törkeä.

Kommentoi