Kateus estää järkevän toiminnan

Eläkkeiden taitettu indeksi on johtanut eläkkeiden ostovoiman pienenemiseen jo 16 vuotta.

Se on johtanut rahastojen kasvuun 35 miljardista 200 miljardiin samaan aikaan.

Jos eläkkeet palautttaisiin arvoon, mikä vastaisi arvoa ilman taitettua indeksiä, valtio saisi vuosittain verotuloja lisää n. 1 miljardin ilman merkittävää panostusta eläkkeisiin valtion kassasta.

Tämä seikka on tuotu julki moneen kertaan, mutta se ei demuille ja vasureille kelpaa.

Virheet lienevät saman linjan takana, koska Osmo Soininvaara aikanaan taitettua indeksiä päätettäessä julisti, etteivät eläkeläiset enää rahaa mihinkään tarvitse.

Este asian korjaamiselle lienee puhdas kateus, koska tuo sakki sitä vastustaa ja Rinne tässä taannoin vastasi asiasta korjaamista kysyneelle, ettäe i ikinä.

Kun kyse olisi likimain ilmaisesta miljardista yhteiskunnan kassaan, ei voi kuin ihmetellä tuon sakin ymmärrystä ja kateuden suuruutta.

6 vastausta artikkeliin “Kateus estää järkevän toiminnan”

 1. Asiassa on huono seikka, kun sakki jää eläkkeelle ja eläke ei ole häävi = vähän ostovoimaa = enemmän työttömyyttä = yritykset ahtaammalla = pöljää.

  1. Eurottaminen on murhannut kotimaista tuotantoa Holkerin hallituksesta alkaen niin pahasti, ettei elvytys rahaa jakamalla onnistu.

   Jos nyt antaa jollekulle rahaa, niin se ryntää kauppaan ja ostaa kiinalaista paskaa kaatikselle kuskattavaksi.

   1. Olisi huolehdittava siitä, että nuorena kuolevat köyhät saisivat ”myöhennetyn palkkansa”. Näin asumistukia ja muita sosiaaliperusteisia siirtoja voitaisiin vähentää.
    Varmaan moni ottaisi mieluummin paremman eläkkeen kuin sosiaalituet.

    Sosiaalituissa on myös keinottelumahdollisuuksia omaisuuden piilottamisen keinoin. Parempi eläke pienentäisi tätä mahdollisuutta.
    Jos omistaa sadan tonnin sähköauton, niin pummi voi elää siivellä, jos kulkuneuvoa ei katsota omaisuudeksi.

    Siipisällejä ovat myös suureläkeläiset, jos heidän eläkkeisiinsä ei sovelleta todennäköiseen elinikään perustuvaa elinaikakertointa, vaan imbesillien kehittämää elinaikakerrointa, joka perustuu syntymävuoteen.

    1. Tässä viimeisiä laskelmia, joissa eläkevarallisuus on lisääntynyt. Ehkä jatkossa varallisuus vähenee samoin eläkemaksutulot todennäköisesti pienenevät ja eläkemaksumenot puolestaan lisääntyvät.

     https://www.etk.fi/tutkimus-tilastot-ja-ennusteet/tilastot/tyoelakkeiden-rahoitus/tyoelakejarjestelman-elakevarat-ja-rahavirrat/

     ——–

     Ensi askel systeemi korjaamiseen voisi olla elinaikakertoimen poistaminen pieneläkkeistä. Onhan mielipuolista soveltaa pienituloisiin leikkaavaa elinaikakerrointa, kun tiedetään heidät lyhytikäisiksi.

     Selvimmän mielipuolisuuden poisto tulee kuitenkin johtamaan kateellisten kauheaan kapinaan Kauniaisissa. Köyhiä kateelliset ja kaunaiset saattavat ampua pertaanilla perään, jos menevät Kauniaisiin kiertelemään.

Kommentoi