”Kunniamurhat” lisääntyvät Ruotsissa – tekijöiden taustaa ei saa julkisesti kertoa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007964667.html

”Ruotsissa kuohuu: Kuusi naista surmattu viidessä viikossa”

”syyttäjien mukaan useilla naissurmista epäillyillä miehillä on ulkomaalaistausta,”

Itä- ja kaakkois-Eurooppalaisissa maissa naisiin kohdistuva väkivalta on tutkimusten mukaan yleisempää kuin Suomessa, mutta edelleen vouhkataan vanhasta tutkimuksesta, missä väkivallaksi kelpuutettiin jo ilkeiden sanojen käyttö naista kohtaan.

Ruotsissa lähisuhdeväkivaltaan kuolee keskimäärin 16 naista vuodessa ja useimmissa kyse ns. ”kunniamurhista”, mistä ei kuitenkaan saa Ruotsissakaan julkisesti kertoa.

Myöskään Suomessa ei rikostilastoissa kerrota vahingossakaan ukomaalaistaustasta, vaikka epäsuorasti ollaan huolissaan ulkomaalaistaustaisten naisten asemasta.

8 vastausta artikkeliin “”Kunniamurhat” lisääntyvät Ruotsissa – tekijöiden taustaa ei saa julkisesti kertoa”

  1. Shhhhh, vihapuhetta, ei siitä saa puhua,,,,

    Tätähän tämä nykyään on, lähi-itä on saapunut Skandinaviaan.

  2. Mamututtavani teki kunniamurhan asunnossaan yläpuolellani. Äkkiä oli pihassa viisi poliisiautoa, ambulanssi ja helikopteri, mutta asiaa ei voinut auttaa.

  3. IS: ”Huhtikuun puolivälissä surmattiin nainen Linköpingin juna-asemalla keskellä kirkasta päivää”

    ” ..medborgare i tidigare Serbien och Montenegro –”

    ’************************************************************************************
    .
    https://bulletin.nu/misstankte-mordaren-i-linkoping-domd-i-februari-for-valdsbrott
    .
    16 apr 2021 17:46
    .
    Den 44-åriga kvinnan höggs ner och dog i en tunnel under tågstationen i Linköping på torsdagen. Nu har den misstänkte 40-årige gärningsmannen – kvinnans tidigare sambo – häktats, uppger SVT. Mannen hade dussintals tidigare domar och i februari dömdes han för bland annat försök till våld mot tjänsteman. Straffet – skyddstillsyn.
    .
    Den nu häktade mannen – medborgare i tidigare Serbien och Montenegro – misstänks för att ha gått till attack mot den 44-åriga kvinnan och huggit ner henne på torsdagsförmiddagen.

  4. Luin saman ja selitukset olivat melkoisia taas, Kun Ruotsidemokraattiien Jimmy Äkesson sanoi Ruotsiin hiipineen maahanmuuton myötä arvoja joista jo oli luultu jo päästyn eroon niin ”vastaväitteeksi” esitettiin että Ruotsissa oli 1970-luvulla enemmän naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kuin nyt. What???

    Ja väkivalta on kertoman kukaan ”rakenteellista”. Rakenteetko ne naisia tappavat? Koko asia koetetaan selittää joillain yleisillä syillä johon kaikki miehet ovat syyllisiä koska ovat miehiä. Sen sijaan että ttukittaisiin missä vika ja yritettäisiin puuttua siihen.

  5. Sinänsä summittainen maahanmuuttajien syyllistäminen ei auta.

    Sen sijaan summittainen idioottipäättäjien syyllistäminen huonosta maahanmuuttopolitiikasta on ehkä ensimmäinen askel asian tunnustamiseen ja korjaamiseen.

  6. Siellä ruotsalaiset tapoivat suomalaisia kasapäin viinaan ja suomalaiset puukoilla 70- luvulla Göteborgin autoteollisuuden asuinparakeissa.
    Ei mitään uutta kunnian varjelussa Suomessakaan, mutta niistä ei paljoa puhuta.

  7. Jos vikaa on johonkin kultturiin liittyvissä asenteissa niin sen tunnistaminen ja tunnustaninen on välttämätöntä jos asialle aiotaan yrittää tehdä jotain. ”Ulkomaalaistaustainen” ei kerro vielä juuri mitään, paitsi että ongelma on paljolti tuontitavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *