Punavirheitä ei kiinnosta suomalainen rokotetuotanto – holtiton rahanjako kaikenlaisille koijareille ja taloutensa pilanneille kunnille kyllä

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007964801.html

”Työ- ja elinkeinoministeriössä ei aiota tehdä erillistä päätöstä Rokote Laboratories -yhtiön tutkimusrahoituksesta.”

Punapellet eivät halua edistää suomalaista rokotettutkimusta ja mahdollista tuotantoa.

Sen sijaan rahaa jaetaan holtittomasti pikavippifirmoille ja kaikenlaisille koijareille sekä miljardi ylimääräistä taloutensa jo ennen pilanneille kunnille.

44 vastausta artikkeliin “Punavirheitä ei kiinnosta suomalainen rokotetuotanto – holtiton rahanjako kaikenlaisille koijareille ja taloutensa pilanneille kunnille kyllä”

 1. Eiköhän tuon rokotteen kehittely liity suurempaan kokonaisuuteen kuin tuo sumute. Tuo on nyt Sakselan oman tuotteen näkemys. Tuo business finandin konsepti oli nopea hätäapu toisenlaiseen hätään.
  Jos tuo rokote on todella virologian ammattiaisten tutkimusten perusteella iso innovaatio, tulee sille rahoitus kuin apteekin hyllyltä.
  Joku mättää yhtälössä, koska ulkomaiset sijoitajat eivät ole jo mukana tällaisessa innovaatiossa.
  Älytön punavihreä heitto.

  1. Yhtälössä mättää se, että ulkomaisia on kiinnostuneina, mutta Suomen valtio jallituksen lupauksista huolimatta ei aio olla auttamassa asiaa.
   Toki lienee arempi, että tyo rokote menee kokonaan ulkomaille, niin Suomessa ei tarvitse pohtia, käyttäisikö kotimaista vai ulkomaista rokotette.
   Puavihreys on yksi perussyy ideologisen typeryyden ylläpitämiseen ja kaikenlaisen yksityisen toiminnan vastustamiseen.
   Se loistaa läpi tässäkin, kuten sotessa.

 2. Täysin pölhöpopulistinen kananotto. Ei rokotteita ja lääkkeiden tuotekehitysrahoitusta napsauttaen totetuteta. Niihin liittyy valtavat ja monitahoiset taloudelliset ym. riskit
  Sattuneesta syystä olen Orionin tuotekehitysasioista aika hyvin perillä.

  1. Sillä, mitä olet perillä, ei ole mitään tekemistä asian kanssa, mutta pääsitpähän taas itseäsi kehumaan.
   Riskit toki liittyvät, mutta sekään ei ole peruste sille, että hallitus ei ole kiinnostunut suomalaisen rokotustekniikan kehittämisestä.
   Kuten totesin, miljardeja jaettiin holtittomasti, mutta muutamaa kymmentä miljoonaa ei pystytä antamaan tällaiseen kehitystyöhön, vaikka hallitus naama punaisena hehkuttaa tuotekehityksen ja innovoinnin ja niiden tukemisen autuutta.

   1. Ei pidä paikkaansa. Ota selvää, mikä on halituksen rooli asioihin. Nythän vasta kotimainen vaihtoehtoto huoltovarmuuden kannalta on nostettu tapetille.
    Nämä ovat lääketeollisuuden isoja juttuja.

    1. Ota selvää ja selitä…
     Hallituksen rooli on tasan se, minkä se päättää ottaa ja minkä se päättää esimerkiksi asettaa sopiville instituutioille.
     Hallitus otti roolin määrätessään Business Finlandin jakamaan rahaa ”tuotekehitykseen” holtittomasti.
     Yhtä lailla hallitus olis voinut ohjata Business Finlandin toimimaan niin, että se olisi jakanut rahaa erityisesti suomalaiseen rokotetuotekehitykseen.
     Korimainen vaihtoehto otettiin esille jo pandemian alkuaikoina, kun tuotiin esille sen järjetön alasajo jokusia vuosia aiemmin.
     Asia vain ei hallitusta näytä kiinnostaneen eikä näytä kiinnostavan edelleenkään.

      1. Kommenttien nimittelijälle kysymys

       Katseleeko sivistynyt ihminen (?) muita pitkin nokanvartta? – juttujesi perusteella siihen ei ole mitään perustetta.

      2. Yle:

       7.5.2021

       Suomalaisen koronarokotteen kehitys vaarantui – hanke on jäämässä ilman toivomaansa avustusta Business Finlandilta

      3. Ei mahda mitään sille, että et Karjalainen kykene ymmärtämään.
       Ylimielinen typertely ei vain tuo mitään asiaa.
       Vaikuttaa siltä, että et ymmärrä mitään yritysten tuotekehittelystä etkä niiden rahoituksesta ja valtion erilaisista mahdollisuuksista osallistua sellaisiin.
       Se tietämättömyytesi taas ei parane millään.

    2. ”Ei pidä paikkaansa. Ota selvää, mikä on halituksen rooli asioihin.”

     No tässä tapauksessa hallituksen rooli on varsin selkeä,nimittäin rokotteen kehittämisellä luvattiin rahat jo aiemmin, tämä on ihan yleistä tietoa asioita seuraavilla ja sen voi ihan itse kukin tarkistaa vaikkapa YLE-areenassa olevista A-studio taltioinneista.

     Toisaalta hallitus on kunnostautunut lupailemaan kaikenlaista, joten vastuu on kuulijalla.

  2. ”Sattuneesta syystä olen .” – on varmaan melkoinen sattuma.

   1. Orionin lääketeollinen kehittely liittyi ”sattuneisiin”
    koulutuksen opinnäytteisiin. ”Sattumaa” on myös se, että yhtiön yksi johtajista on lähisukulainen, joka myös lisää kiinnostusta. Joillakin on elämässään mielenkiintoisia ”sattumia”, kun ei makaa paikallaan vain sohvaperunana tv:n ääressä.

    1. Juu, joku serkun kummin veljen kaima on taas tehnyt Karjalaisesta asiantuntijan…

 3. Suomessa on liikaa latistajia – meidän pitää uskoa itseemme.

  Business Finlandilta on mediatietojen mukaan jakanut varoja mitä merkillisimpiin kohteisiin.

  **************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11886105

  15.4.2021

  Suomalainen koronarokote lähellä toteutumista: Rahoitushakemus jätetty ja rahoitusmalli valmistunut – loppu on poliitikkojen käsissä

  Kotimaisen koronarokotteen rahoitus on ratkaisuvaiheessa. Virkamiestyönä tehty malli kotimaisen rokotetuotannon rahoittamiseksi on valmistunut työ- ja elinkeinoministeriössä, kertoo ylijohtaja Ilona Lundström.

  **************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11919634

  7.5.2021

  Suomalaisen koronarokotteen kehitys vaarantui – hanke on jäämässä ilman toivomaansa avustusta Business Finlandilta

   1. HK ei arvosta tietoa – pitää päästään vetämiä juttuja parempina.
    *

    Jokainen PB:n lukija on huomannut, että tämä nimittelijä on usein tehnyt postauksia, jossa on vain linkki ja pari sanaa jupinaa.

 4. HK:”Ei lääkekehittely istu business finlandin hätäkonseptiin.”

  *
  Mikä h**vetin hätäkonsepti?

  Business Finland on perustettu ennen koronaepidemiaa.

  **************************************************************************************
  https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/tutkimusorganisaatio/tutkimusorganisaatio
  .
  BUSINESS FINLANDIN PALVELUT TUTKIMUSORGANISAATIOILLE
  .
  Onko tutkimusprojektinne maailman huipputasoa? Teettekö tutkimusta tiiviissä yhteistyössä alansa huippuyritysten kanssa? Tarjoamme tutkimusorganisaatioille rahoitusta ja kontakteja sekä edistämme tutkimuksen ja yritysten välistä yhteistyötä.

  ************************************************************************************’*
  Business Finland on yrityksille kansainvälistymis- ja rahoituspalveluita tarjoava rahoituskeskuksesta ja asiakastoimintoja toteuttavasta yhtiöstä koostuva liike-elämän toimija. Se syntyi kun kansainvälistymispalveluja tarjonnut Finpro ja teknologiarahoittaja Tekes yhdistyivät vuoden 2018 alussa. Wikipedia
  .
  Perustaja: Eduskunta
  Perustettu: 1. tammikuuta 2018
  Pääjohtaja: Nina Kopola
  Ministeriö: Työ- ja elinkeinoministeriö

 5. Asiakokonaisuus on hieman yksinkertaista monimutkaisempi, mutta tosiasia on se, että nenäsumuterokotteelle luvattiin hallituksen suunnalta rahoitus ja siitä varmasti kuullaan selityksiä laidasta laitaan lähitulevaisuudessa.

  On kuitenkin myös niin,että Kanadassa taidettiin jo hyväksyä myyntiin nenäsumutelääke koronaan ja vastaavaan suomalaiseen on patenttikäsittely Yhdysvalloissa käynnissä:

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007962356.html

  1. Mikalta ensimmäinen tähän liittyvä oikean suuntainen ja kohdallaan oleva kommentti. Tätä tuotekehitystä ja liiketoimintaa ei hallitus tee, vaan yritykset, joille toivottavasti Suomi asiaankuuluvine toimijoineen antaa resursseja, jos asiat niin vaativat.
   Kansaivälinen kilpailu ja patenttien nuuskinta rahoituksineen ovat avainasemassa varsinkin tällaisessa akuutissa tuotekehityksessä.
   Rahoittajat varmasti löytyvät, jos asiat ovat vaaditusti kohdllaan. Ja niistä jopa kilpaillaan, kuka rahoittaa.
   Niin kuin aikaisemmin totesin, tässä yhtälössä joku mättää, ei Suomen hallitus.

 6. Nenäsumuterokotetta kehitetään jo muuallakin, joten toimiva se mitä ilmeisimmin olisi: se estää koronaa jo tartuntavaiheessa koska annetaan nenän limakalvolle. On käsittämätöntä jos tuohon mahdollisuuteen ei Suomessa tartuta. Business Finland antoi rahaa vaikka mihin kankkulan kaivoon, esimerkiksi Kappiin Jounin kaupalle jonka omistaja äiteineen nosti lehtitietojen mukaan saman verran osinkoja kuin mitä Business Finlandilta sai. Ja kaiken maailman blogisteille sitä mätettiin.

  Punavihreys ei kyllä tässä nyt ole oleellinen asia jos päätös on pääasiassa ministeri Lintilän asia. Saman Lintilän joka vaahtosi siitä miten viime jouluksi ei saatu brittituristeja Lappiin ja joka vastusti rajoitteita koronan kiihtyessä. Lintilä on Kepun ministeri ja näyttää olevan aina siellä missä pölhöyttä esiintyy- Jatkaa Sipilän ja Bernesin viitoittamalla tiellä ja Saarikkokin näyttää oppineen kun leikkaa tutkimusrahoitusta. Hyvä Kepu, noilla se suosio nousee vielä melkein kymmeneen prosentiin. Kunpa päätöksenteko annettaisiinkin vaikka ministeri Kiurulle.

 7. Rokotteen kehittelyn tukeminen ei kiinnosta. – miksi?

  ***********************************************************************************
  BUSINESS FINLANDIN PALVELUT TUTKIMUSORGANISAATIOILLE
  .
  Onko tutkimusprojektinne maailman huipputasoa? Teettekö tutkimusta tiiviissä yhteistyössä alansa huippuyritysten kanssa? Tarjoamme tutkimusorganisaatioille rahoitusta ja kontakteja sekä edistämme tutkimuksen ja yritysten välistä yhteistyötä.

  1. Vieläkään ymmärrystasosi ei yltänyt oikealle tasolle, vaikka edelliset kommentit kertovat, mistä kiikastaa.
   Business Finlandin silloiset miljoona-avustukset kohdistuivat ”hätäapuna” yrityksille, jotka kärsivät koronasta, vastineena suunnitelma, mitä nopeasti ”polkaistua” tuotekehitystä tuella tekevät.
   Siihen konseptiin ei lääketeollisuuden tuotekehityssuunnitelmat istu. Tuossa yksitäistapauksessa, nenäsumutin jutussa, hinnat ja asiat ovat vieläkin leveellä. Ja, se ei ole rahasta kiinni, jos muut asiat ovat kunnossa patenttiviidakossa jne.

   1. Business Finlandin varsinainen toiminta eli tuotekehityksen edistäminen jne. ei ole kiinni tuosta ”hätäavusta”, vaikka jollekin sen ymmärtäminen näyttää olevan mahdotonta.
    Sinänsä ”hätäapu” tuotekehityssepustuksineen oli täysin holtitonta, kun rahaa syydettiin joka suuntaan mm. kaikenlaisille blogi- ja pikavippifirmoille ja kauppiaille, jotka jakoivat sen ”tuen” osinkoina samantien.

   2. HK: ”Vieläkään ymmärrystasosi ei yltänyt oikealle tasolle”

    HK:lle on ymmärrys (-taso) ja äly yleensä rakkaita puheenaiheita.

    Olisiko tässäkin niin, että siitä puhe mistä puute .

 8. Tästä ei täällä kannata kinata, koska perusasiat ovat selvillä, mikä BF:n tehtävä on, jos kriteerit ovat kohdallaan.
  … mutta jokin mättää jo siinä, että julkisuudessa täytyy käydä tätä firman tilannetta ja rahoituskeskustelua, mikä ei tällaisessa tapauksessa ole alkuunsakaan kohdallaan. Eli joku mättää ja pahasti koko projektissa ?

 9. Sarjassa HK:n ihan itse omasta päästään kehittämiä käsitteitä: ” hätäkonseptiin”

  *
  Business Finland’n ainut tehtävä ei ole koronanepidemian ongelmien paikkaaminen.

  Rokotteita on kehitelty Suomessa aikaisemminkin – miksei sitten tulevaisuudessa?

  *********************************************************************************
  Heikki Karjalainen
  7.5.2021 21:38
  Pölhöpopuismia taas. Ei lääkekehittely istu business finlandin hätäkonseptiin. Ei mene perille.

  **********************************************************************************
  Business Finlandin sivustolta. Siis ei kenenkään ’omasta päästä’.
  .
  https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/tutkimusorganisaatio/tutkimusorganisaatio

  BUSINESS FINLANDIN PALVELUT TUTKIMUSORGANISAATIOILLE
  .

 10. Kysymys oli, miksi tälle projektille ei ole lötynyt rahoitusta esim. BF:ltä ?
  Vastatkaa nyt ihmeessä, kun tiedätte jo linkken määrästäkin päätellen ?

  1. HK : ”Kysymys oli, miksi tälle projektille ei ole lötynyt rahoitusta esim. BF:ltä ?”

   ************************************************************************************
   Vastaa nyt itse, kun olet niin kovasti viisasta esittänyt.

   *
   Toivottavasti vastauksesi ei ole aivan kokonaan ’omasta päästäsi’ – jotain faktaakin varmaan tarvittaisiin.

   1. Vastaukseni löytyy kommenteistani. Todellista syytä rahoituksen ongelmiin ei tiedetä, ei lehtijutusta, ei BF:stä, ei asianosaisen kertomuksista, ei täältä. Kriteerit rahoitukselle tiedetään. Jossakin vain mättää.

 11. En ole kiinnostunut sinun ihan omasta päästäsi vedetyistä jutuistasi.
  *
  Sarjassa HK:n ihan itse omasta päästään kehittämiä käsitteitä: ” hätäkonseptiin”

  Heikki Karjalainen
  7.5.2021 21:38
  Pölhöpopuismia taas. Ei lääkekehittely istu business finlandin hätäkonseptiin. Ei mene perille.

  Hah hah ..
  *

  Sinun juttusi ovat irrallaan reaalimaalimasta. Et varmaan lue paljoakaan.
  Linkkien takana olevat tekstit eivät sinua kiinnosta – on kivempi keksiä asioita ihan itse

  1. Vähän väkisin tulee mieleen tuosta virilaisesta ”ternimaitosumutteesta”, että se todellakin on sumute, jolla jallitetaan hölmöjä.

   Toisaalta eipä sitä lääkkeeksi edes väitetä, joten mikäs siinä, hölmöiltä pitää kerätä rahat pois.

  2. Linkkiviidakon asettajan kannattaisi lukea mitä linkin takaa löytyy.

   .
   BioBlock-nenäsuihke kehitettiin Virossa nopeassa aikataulussa
   .
   Viron koronaviruksen vastaisesta suihkeesta tuli hurja hitti
   .
   Koronaviruksen vastaisen nenäsuihkeen kehittäjän Mart Ustavin mukaan suihkeen teho on aukoton, toisin kuin koronarokotteiden.
   [ Siis tuote ei ole rokote.]

   *
   Viron suihke ei ole rokote, kuten Suomessa kehitettävä rokote.
   [Siis joka jäi ilman Business Finland’n tukea – syystä ..?]

   *
   Viron hittituotteesta:
   .
   Yleensä lääkeaineiden hyväksyntä vaatii aikansa – vähintään kuukausia.
   .
   Niin, luultavasti on vain suihke, jonka tehosta ei vielä tiedetä paljoakaan.
   .
   ****************************************************************************************
   .
   Suiomessa:
   .
   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/7e960002-940c-475e-ae33-6c0c6ec42008
   .
   Saksela on kehittänyt yhdessä akatemiaprofessorien Seppo Ylä-Herttualan ja Kari Alatalon kanssa nenään annettavaa koronavirusrokotetta viime keväästä lähtien. Sen valmistuksessa hyödynnetään Suomessa kehitettyä uraauurtavaa geeninsiirtoteknologiaa, jota on kehitelty alunperin syöpärokotteita varten.

 12. ”BioBlock-nenäsuihke menee nyt Virossa kuumille kiville. Suihkeen on määrä antaa suoja koronavirusta vastaan neljän tunnin ajaksi”, on kuvaotsikon teksti.

  Nämä tällaisineen voivat olla syitä, jotka panevat testaajat, rahoittajat ja viranomaiset epäileviksi myös Sakselan tuotteen suhteen.

  1. Vähän vaikea uskoa, tuotteet ovat kuitenkin niin kaukana toisistaanja ainoa yhdistävä tekijä on se, että annostelu tapahtuu sumutteena nenän kautta, joka itsessään ei ole mitenkään uusi innovaatio.

   Eräs asia Sakselan tuotteesta, jota emme tiedä on se onko siitä olleet kiinnostuneet isot lääkefirmat, joiden varpaille ei ole kovin helppo astua markkinoille päästäkseen.

   1. Juuri näin!

    ”Vähän vaikea uskoa, tuotteet ovat kuitenkin niin kaukana toisistaanja ainoa yhdistävä tekijä on se, että annostelu tapahtuu sumutteena nenän kautta, joka itsessään ei ole mitenkään uusi innovaatio.”

 13. Molempia tuotteita yhdistää nenästä annostelu, joiden ”tehoaine” menee sen kautta verenkieroon.
  Sakselan sumute on lääke, virolainen luontaistuote, jolla ei ole lääketieteellistä määritelmää.

 14. Ette te kukaan tunnu tietävän siitä rokotteesta kovinkaan paljon. Kyllähän sen kehittelijät ovat olleet julkisuudessa useinkin ja heidän lausuntojensa mukaan rokote alkaa olla varmaankin näin kesän kynnyksellä elävien joukkotestaukseen menossa. En muista, miten mutta niitä testauksia ollaan tekemässä Kiinassa, tai jossain päin Aasiaa kuitenkin.

  Koko ajanhan tutkijat ovat korostaneet sitä, että he eivät pyri koronamarkkinoille, vaan sen jälkeen tarvittavaan käyttöön kotimaassa ja ulkomailla. Kotimaassa tarvitaan tulevaisuudessa kuitenkin niin pieniä määriä, että on varmasti vaikeuksia saada suuria lääketehtaita taipumaan niihin ja varmasti maksavat paljon.

  Jossain kohdassa mennyttä aikaa muistaisin pääministerin sanoneen, että kotimainen lääketehdas pitää saada aikaiseksi joko kotimaisin voimin, tai yhdessä pohjoismaiden kanssa.

 15. ”Ette te kukaan tunnu tietävän siitä rokotteesta kovinkaan paljon.”
  .
  No niin se on varmaa – edelleenkin. Tuskin PB:n bloggaajista löytyy rokotteiden kehittämiseen perehtynyttä tutkijaa.

  ********************************************************************************
  Tämä vain kismittää:
  .
  Suomalaisen koronarokotteen kehittäjät pettyivät Suomen valtioon, muista maista tarjouksia on tullut
  .
  Työ- ja elinkeinoministeriössä ei aiota tehdä erillistä päätöstä Rokote Laboratories -yhtiön tutkimusrahoituksesta.
  [ Lähde IS ]

 16. Minä uskon, etä oikeita, tarvittavia päätöksiä ei ole vielä edes tehty. Kunhan lehdet kirjoittelevat lämpimikseen.

 17. Tiedämme (?) ettei päätöksiä kotimaisen rokotteen valmistuksen käynnistämiseksi (uudelleen) ole vielä tehty.

  Tullaanko koskaan tekemään, en lähtisi arvailemaan.

  *
  Lehdistössä esiintyy varmasti välillä oikeiden tietojen lisäksi vääriäkin tietoja. En kyllä lähtisi mollaamaan Suomen lehdistöä yleisluonteisesti.

Kommentoi