Keksit vuosimallia 1991 ja sinihomejuusto vuosimallia 2021 sopivat hyvin yhteen

Minulla on ollut (ja on edelleen) kaapissani saksalaisista taistelumuonapakkauksista keksejä Hartkeks ”BW Vorrat” valmistettu vuonna 1991. Ne on pakattu 125 g nettopainoisiin alumiinipinnoitetusta muovista tyhjiöpakkauksiin. Niitä on ollut minulla varmaankin neljännesvuosisadan – ja ovat syöntikelpoisia varmaan vielä toisenkin neljännesvuosisadan.

Keksit ovat kovia hieman makeita vehnäpohjaisia ja ilmeisesti tarkoitettu syötäväksi samaisissa taistelumuonapakauksissa (joita me Viron Suojeluskunnassa kutsuimme NATO-pakkauksiksi) olevien esimerkiksi maksapasteijoiden kera.

Tähän mennessä en ole keksinyt niille käyttöä, mutta en ole myöskään heittänyt menemään – jospa joskus tarvittaisiin.

Kun viimeisimmältä ”sotareissultani” Baltiaan minulla oli (ja on edelleen) hyvää pehmeää levittävää sinihomejuustoa (saksalaista Bavaria Blu – Bavarian alppien maidosta), niin mieleen tuli kokeilla miten ne sopivat yhteen. Kaikki kokeiluni eivät ole onnistuneet hyvin, mutta tämä kokeilu onnistui. Nyt tiedän miten niitä kovia vanhoja keksejä voi hyödyntää. En tosin tiedä miten hyvin se sinihomejuusto säilyy varustekätkössä. 🙂

7 vastausta artikkeliin “Keksit vuosimallia 1991 ja sinihomejuusto vuosimallia 2021 sopivat hyvin yhteen”

  1. Mä tykkään laittaa aurajuustoa hapankorpun päälle, mutta mielenkiintoinen juttu nuo taistelumuonakeksit.

    1. Hapankorppu on hapan ja aurajuusto on myös suolainen sekä ”kirpeä” – siten puuttuu toisiaan täydentävä vastakohtaisuus. Jo etukäteen voi arvata, että se on hyvää.

      Minä en yleiseti ottaen tykkää makeasta – vaikkapa virolaiset jälkiruoat ovat mielestäni liian makeita.

  2. Niissä taistelumuonapakkauksissa on yleensä ollut myös mm. jotakin hilloa, mutta en ymmärrä miksi jo ennestään hieman makean keksin päälle pitäisi laittaa makeaa hilloa.

    No, jotkut ovat ilmeisesti makealle persoja.

    Saksalaiset ovat hyvin kekseliästä kansaa, mutta suomalainen ruisnäkkileipä hakkaa kyllä tällaiset makeahkot vehnäkeksit menne tullen.

  3. Kotimaisista Vaasan ylhäisten täysjyväruisnäkkileipä on parasta. Pikkaisen hinnakkaampaa mutta on se hyvääkin sen edestä.

    1. Sellaista en ole koskaan kokeillut – kiitos vihjeestä. Minulla sitä Vaasan Koulunäkki Maukas on aina varastossa ja myös varustekätköissä siellä sun täällä.

      Vaasan Koulunäkki Maukas on Tumma täysjyvärukiinen näkkileipä – valmistettu Suomessa.

  4. Vänkä konsepti.

    Itse kävin juuri alkuviikosta Helsingissä (ikävä kaupunki) ja vierailin Juustoansassa (ihana myymälä), ostin vähän kokoelmaa juustoja lahjaksi. Sunnuntaina vien lahjan saajalle.

    Keksejä kuulemma talossa jo on, mutta ei varmasti näin hienolla tarinalla varustettuja.

  5. Nykyisissäkin virolaisissa taistelumuonapakkauksissa on yleensä vaaleita kovia keksejä – joko makeita tai suolaisia. Minä en tykkää kummistakaan – mutta kaitpa ne ovat parempia kuin ei mitään. Jostakin syystä virolaiset eivät ole oppineet ruisnäkkileivälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *