Erilaisia eksymisiä parin päivän aikana.

Teinpähän parin päivän aikana erilaisia eksymisprosesseja useitakin.

Osasyynsä oli se, että navigaattori jäi vaimon autoon; minä kun siihen ja aiheesta, olen luottanut.

Kaikki alkoi siitä kun minun piti mennä hotelli Ilmariseen Pöhja pst 21. Reittihän on minulle tuttuakin tutumpi, kunnes jouduin ajamaan ohi Ilmarisen porttikäytävästä Telliskiven suuntaan.

Yritin sitten kiertoliikettä ja paluuta; ei onnistunut, jouduin Kalamajan pikkukujille, ken ei siellä koskaan autoillut ole, tuskin osaa ymmärtää lukuisten yhdensuuntaisten katujen tuottamaa ongelmaa. Harhailu jatkui, kävin Uus-amerikassa kunnes tunnistin Kristine keskuksessa paikan.

Seuraava eksymiskokemus oli edessä; piti poiketa Nömmen torilla, siitähän hotellilta ajelin Liivalaialle ja Stockmanin kohdalla olivat kyltit Tartu ja Pärnu, sinne Pärnumnt:lle olikin aikeeni. Sitten löysinkin itseni Raevaldista, ei kun takaisin sinne Stockmanin risteykseen ja Liivalaiaa pitkin taas eteenpäin.

Se tuttu risteyshän sitten tunnistettiin ja Pärnu mnt olikin edessä ja sieltä Nömmelle.

Kuvaa muuten Eestin huonoa valkosipulisatoa; vain kahdella myyjällä oli küüslaukkaa. Ostin siis torin tyhjäksi valkosipulista (se Venäjän punainen), koko saalis 6,3kg.

Pitänee muistaa, että eestiläinen torikauppias, ei heillä ole edes mahdollisuutta ostaa isoa varastoa sesonkituotteita.

Muutamaa vanhaa mammaa kävi sääliksi; ostin kaikkien kolmen punajuuri-ja kurkkusäilykepurkkit, saalis 7purkkia. Mummot tyytyväisiä.

Sitten hotelliin; päivien lääkäri- ja hammaslääkärikäynnit suoritettu, Sada-markettiin parturiin. Parturiliikehän on tyypillinen eestin-venäläinen, kaikki työntekijät myös eestin-venäläisiä. Ensiluokkainen tukan (se vähän jäljellä oleva) ja parran siistimiminen ja uskokaa tai älkää, kun maksoin tälle parturirouvalle sen 20€ ja hänelle vielä 5€ tippiä; rouva ihan kätteli ja lausui englanniksi, tervetulotoivotuksen. Harvinaista jos eestiläiseltäkään vielä vähemmän eestin-venäläiseltä. Sitten vielä Rimiin hakemaan pikkupurtavaa satamajonon ajaksi.

Helsinkiin tultiin ja Länsiväylää kehä II:lle, piti kääntyä liittymän kohdalta Turunväylälle mutta asfalttimiehet olivatkin liittymän sulkeneet, siis eteenpäin. Päädyin Leppävaaraan, sieltä Pitäjänmäelle kunnes bongasin vihreän kyltin; Turku. Uskokaa tai älkää, siitä eteenpäin en eksynyt.

Eksymisen suhteen pätee muuten; kun etenet, päädyt vääjäämättä jonnekkin, ehkä jopa tunnistat paikan.

Lapin mieheltä kysyttiin; mitä jos eksyt? No, sillon mie lähen kottiin.

4 vastausta artikkeliin “Erilaisia eksymisiä parin päivän aikana.”

  1. Pieni eksyminen tekee ihan hyvää, itse harjoitin puoliharkittua eksymistä pitkin Satakuntaa eilen ja se oli ihan mukavaa. Joskin aina nuo nelinumeroiset tiet vähän pelottavat kun rajoitus on 80 ja joku kiireisempi perässä.

  2. Niin, olihan minulla pieni eksyminen ko päivänä myös jalan kulkien. Normaalisti kuljen Starilla ja laivan tunnen kuin taskuni. Nyt vaihteeksi oli tuo Megastar ja lisäksi jouduin paapuurin puolelle. Tapani mukaan lähdin etsimään hissiä ja tietysti sieltä paapuurin puolelta, kunnes tajusin, että hissi onkin siellä toisella puolella. Edelleen tapani mukaan sitten painoin hissin 8-täkille ja jouduin ostoskerrokseen, jossa luonnollisestikkaan en koskaan ole kummallakaan laivalla käväissyt edes. Takaisin hissille ja 9-kerrokseen ja johan tipahdin ”kartalle”.

  3. Eihän nuo mitään, mutta seuraava on:

    Opastin tuttavamme Heinolasta tarkalla osoitteella Porvoon Kulloon asunnollemme n. 11 km Porvoosta Hesaan päin. Osoite navigaattoriin, ja saapuminen Kullooseen Sipoon Nikkilän kautta ns. Öljytietä.
    Naapuri ihmetteli, kun reitin ohjaus tapahtui metsätietä Kulloon kartanolle, sieltä takaisin huoltoasema Kotituvalle, Helsingintien risteykseen. Eteenpäin kartanotietä ja löysivät itsensä Kullo Golf- radan 3. tealta kukkulalta autossa istuen.
    Silloin kaverilla hermo petti ja soitti, että missä havumajassa te oikein lähellä asutte, kun navigaattori näyttää, että perillä ollaan. Opastin hänet puhelin kädessä gollf-radalta alas viralliselle lähitielle ja siitä perille.
    Soitin järjestelmän ylläpitäjälle ongelmasta ja he olivat jättäneet ohjelmaan jonkun ”100 vuotta vanhan” Kulloon kylätien ohjelmaansa, Lupasivat korjata, en tiedä ovatko ?

  4. No, nuo navigaattorivirheet aikaa myöten myös ”itsekorjaantuvat”, toisaalta, jos navigaattoriaan ei päivitä, ongelmia voi syntyä.
    Käsittelemiä eksymisiä; aivan omassa päässäni tapahtuneita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *