Kaunis puukko.

Eilen tuli postitse. Huutonetistä tuon ostin.

Puukon kokonaispituus tupessa on 17cm, terä 7cm, taottu, hopeahelat, perä micartaa; suomalaista työtä. Tuppi tuohta, kannike nahkaa.

Puukko on ihan sopivan kokoinen kaikenlaiseen eräilyyn,  ryskätöihin minulla on sitten Marttiinin valmistama pieni vesuri.

Laskeskelin pari viikkoa sitten puukkokonaisuudet; puukko ja tuppi, n 200 kpl, verstaalla n sata kunnostettavaa. Vuosikymmenet olen puukkoja keräillyt, ja jonkin verran kasaillutkin, lähinnä Brusletton teriin.

Se on helppoa ostella tuolta esim Huuto.net:stä mutta kun lähinnä kuvien perusteella kun suorittaa ostoksen, vaatii kuitenkin jonkin verran tietämystä erilaisista puukoista ja niiden reaaliarvoista.

 

5 vastausta artikkeliin “Kaunis puukko.”

  1. Onhan hieno puukko ja kokoelma- puukkomuseo ?

    Minulla oli Heinolassa eräs kenkäkauppiastuttu, jolla oli valtava traktorikokoelma. Kun näin harmaan bensa Fergusonin kysyin hintaa. Sanoi, ettei myy näistä yhtään eikä hinnalla eikä millään. Sinne se jäi ihmisten ihmeteltäväksi.
    Toinen ihailemani oli punainen Porsche sekä Zetor.

    Meillä on paljon hienoja harrastekeräilijöitä eri elämän alueilta.

    1. Heikki; nuo vanhat pikkutraktorit, Valmetit, Fergut, Zetoritkin … jne. Ne ovat haaveissani aina olleet.
      Sitten tuo Polaris toi markkinoille tuon Ace 570, nostalgiahaaveet jäivät. Jäljelle jäi vain arkikäytäntö ja todellisuus. Käytettävät rahavaratkin rajoittivat nostalgiahaaveitani.

  2. Minun vanhimmat puukkoni ovat 1800-luvulta, mm puukko, jossa on ns paskatikun paikka. Siitä maksoin aikoinaan paljon.
    Yksi Setti Keräsen puukkokin minulla on, silläkin ikää jo yli 100v.
    Johannes Laurin puukkoja minulla lienee kaikki mallit, silkkaa turistikamaa mutta joidenkin mielestä kauniita ja Lapin eksotiikkaa, jota en ymmärrä kumpaakaan. Armeijan puhelinmiehen puukkokin löytyy, aika halvalla sain.
    Paljon on ns puukkoja, kuten kengityssepän puukot, kuksapuukot ja erilaiset veitset; no, vanhoja, yli 50v vanhoja pohjalaisten seppien takomia veitsiäkin löytyy.

  3. Minulta hukkui kallis erämessuilta ostamani eräpuukko isojärven kansallispuiston metsikköön. Tupesta oli pudonnut ja se harmittaa vieläkin vietävästi

  4. Ei kait Timo puukko ollut H Rosellin tekemä; niissä on tosi laaduton tuppi ja irrallinen muovilesta, jolloin puukko ei välttämättä mene tuppeen perille.
    Teen ja olen tehnyt kaikki ompelemani tupet ns ”lukkotupiksi”; eivät putoa silloin puukot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *