Käytetty auto.

Täällä on väitelty siitä, ostaakko auto yksityiseltä vaiko autoliikkeestä.

Minun tuli nyt sitten ostettua yksityiseltä ja katsoin onnistuneeni hankinnassani.

Papereita täytellessämme sain virallisten papereiden mukana myöskin myyjän allekirjoittaman paperin, jossa hän sitoutui kolmeksi kuukaudeksi takaamaan auton kunnon, jos yllättävää ilmaantuisi.

Autoa tuodessani, soitti vielä matkanvarrelle ja kysäisi, toimiiko kaikki kuin pitäisi. Minulle auto sisälsi siin paljon uutta (näppäimet, säätimet yms), kestipä kotvan saada ilmastointi vähän lämpimämpään suuntaan. No, nyt on kaikki opeteltu ja jopa parkkeerausavustin (kuusi ”kameraa” kaikkiaan).

Kyllä se tuo Volvo on ajettavuudeltaan, ainakin minulle, on huippuluokkaa. Polttoaineen kulutuskin on varsin, mukavissa lukemissa, maltillisesti ajaessa. Edes vakionopeussäädin ei tunnu nostavan kulutusta. Hetkellisen kulutuksen pystyy saamaan kulutusmittarista.

Niin, nahkaverhoiluhan tuossa Volvon tapaan on.

 

12 vastausta artikkeliin “Käytetty auto.”

 1. Kelpaa tuolla ajella. Täytyy kuitenkin olla alaa harrastanut, että saa myytyä oma alta pois ajoituksineen uuteen nähden.
  Uudenkin ostamisessa täytyy olla pirun osaava yleensä autosta ja rahat taskussa.
  Nuo takuut privaatisti ovat niin ja näin. Liike on laillisesti vastuussa.

 2. No, Pentti, meidän suurperhe on 2 henkilöä takapenkin selkänojat ovat aina alas kipatut.
  Auton kun ostimme, käteisellä maksettiin kun tuote oli tarkastettu; kuten olen sanonut, osamaksulla en osta, jos rahaa on vähän, jätän ostamatta. Tämä nyt vaan ihan paikan päällä oli siksi hieno yksilö, että ostopäätös tehtiin.
  Toisaalta, suurperhe oltaisiin jos kaikki laskettaisiin mukaan. Autoon tosin ei vaimon lisäksi muilla asiaa ole.

  Tavaratilaa tässä autossa riittää, ainakin meille ja 3m pitkä tavarakin mahtuu kyytiin jos vaimo ei ole mukana. Katon taakkatelineetkin tulivat mukaan vaan minä en auton katolla mitään kuljeta.

 3. Turhahan entisen käytettyjen autojen kauppiaalta tähän toista avausta on tehdä.
  Minä mielestäni tein asialliseen hintaan hyvät kaupat ja se siitä.
  Olen käytettyjen autojen kauppiaalta ostanut montakin autoa ja varsin usein se takuu; ”niin kauan kuin perävalot näkyvät”, montakin autoa ja aina hinta/laatusuhde ei ihan ole ollut kohdillaan.
  Liikkeen käytettyjen autojen myyjän on on palkkansa ansaittava ja sellaiseen liikkeeseen kuin Kamux, on luottoni varsin vähäinen. Potkaisihan tuo Varkaudessakin kaikki myyjänsä pihalle ja lopetti.

 4. Muuten tilastojen mukaan käytettyjen autojen kauppias ja siivooja asemoituvat arvostuksessa samalle tasolle.
  Minä nyt arvostan siivooja/laitoshuoltajaa huomattavasti korkeammalle tasolle.

 5. On se käytetyn ostaminen aina jossain määrin arpapeliä.
  Audin kun ostin, niin myyjä kertoi, että pissapoika ei toimi, mutta se varmaan on jokin pikku juttu.
  Poikani tutki läppärillä autoa, mutta ei mitään hälyttävää löytänyt ja auto ostettiin.
  Pissapoikaa vaan ei saatu toimimaan ekä vikaa löydetty. Jokin muukaan juttu ei toiminut.
  Sitten n. 9 kk myöhemmin ennen katsastusta tutkittiin autoa oikein huolella läppärillä ja ihan yllättäen yhteen ohjuspalikkaan ei päästy millään systeemillä katsomaan. Näkyi vain tieto, että se ”mukavuus”-palikka oli lukittu.
  Ei muuta kuin marmorille tutkittavaksi ja siellähän sen saivat aukaistuksi. Samalla ilmeni, että se palikka oli vaihdettu – ilmeisesti jossakin pikkuverstaalla tai joku ”ammattitaitoinen” tuttava, mutta sitä ei oltu osattu/kyetty koodaamaan oikein.
  Marmorireissu maksoi 160 ja sen jälkeen kaikki toimi.
  Nykyautojen ongelma on, että vaikka vaihdat jonkin osan täysin samanlaiseen, se ei toimi ilman koodauksia.

 6. No, minä kun tämän Volvoni ostin; kaikki toimii niin kuin myyjä sanoikin. Huoltokirja oli aukoton.
  Joten siis auton ostin.
  Tänä päivänä kaikki toimii, tuo vaan tuo näppäinlogiikka tuottaa vielä töitä.
  Auto toimii kuin unelma, kaikki on kuten pitääkin. Mitä muuta voisi toivoakkaan?
  Auton ruostesuojaus näyttää virheettömältä, alustassa paljon galvanoituja osia.
  En voi olla muuta kuin tyytyväinen hankintaani.

 7. Onnea valinnasta jos se oikealta tuntuu.

  Vähän fiilis että omaa volkkaria pitää kaupitella lähimmän parin vuoden sisään, jahka sähköautomarkkinat ovat kypsiä. Viimeksi myin suoraan yksityisenä, oli se niin helvetillinen säätö. Jos annan vaihdossa, saan vähän rahaa mutta myös vähän päänsärkyä.

  Valintoja valintoja…

 8. Eiköhän Kalle, kokenut torikettu hoitele yhden autokaupan maaliin. Ei se kuluttajasuojakaan voi olla mikään uusi asia. Melkein päivittäinhän sitä on tarvittu liike- elämässä

 9. Oman Volvo 850:n ostin aikonaan jampalta jonka omakotitalon pihaan oli ilmestynyt uudempi Volvo s70. Siitä näki, että on asiallinen tyyppi, vaihtoi vaan uudempaan. Yhden vian kyllä jätti kertomatta: bensatankin läpän moottori ei toiminut ja läppää ei saanut lukittua. Kun sen huomasin niin ajatteli, ettei sillä varmaan ole väliä: Vaan eikös kohta joku oli lappoineen vienyt bensaa. Loipulta irrotin sen lukon ja putsasin, sen jälkeen se toimi moitteetta. Autolla tuli ajettua joku kymmenen vuotta ja yli 200 000 kilometriä.

  Uusimman autoni ostin liikkeestä. Huomasin rekisteriotteesta, että se oli saanut katsastuksessa korjauskehotuksen rikkinäisestä vetoakselin nivelen suojakumista. Vika oli yhä korjaamatta ja valitin liikkeeseen, josta olin auton juuri ostanut. Myyjä ja ilmeisesti kaupan omistaja käski viedä sen erääseen tamperelaiseen autokorjaamoon. Sovin ajan ja vein auton sinne aamulla, hain iltapäivällä. En sitten ryöminyt auton alle asiaa enää tutkimaan. Puolen vuoden päästä kun vein auton omaan korjaamooni niin sama kumi oli yhä rikki. Tuttu korjaajani arveli että olivat ehkä pyyhkäisseet rasvat siitä päältä. Vetoakselin nivelkin oli tietysti sökö. Sellaista ”luottamusta herättävää palvelua palvelua” olen esimerkiksi saanut autoliikkeestä. Muitakin kokemuksia on. Yksityiseltä voi löytää todella hyvän yksilön, kaupastakin joskus jos on nopea. Tai jos on rahaa ja ostaa uuden tai ainakin melkein uuuden. Ainoa hyvä puoli kaupasta ostaessa on että pääsee vanhasta eroon ja luulee saavansa siitä vielä hyvityksenkin.

 10. Komea Volvo muuten. Ei niissä kaikissa ole nahkaverhoilua. Se vaihtelee mallin mukaan. Halvemmassa on vaan kangasverhoilu ja ehkä manuaali-ilmastointi. Tuo 2.4 litran moottori on hyvä, kunnon Volvossa on sellainen.

Kommentoi