Ruohonleikkuukausi.

Niin sitä sitten tuli avattua ruohonleikkuukausi. Hyvin pörähti kone käyntiin ensistartilla.

Nyt oli hyvä ajaa ensimmäiset kierrokset kun kasvusto on vielä suht koht harvaa; ei tarvinnut löytää ”outoja kiviä”. Hetki vain kesti taas totutella noihin hallintalaitteisiin viime kesän jäljiltä.

Kyllä se tuo B&S kone vaan on mukavan nöyrästi käynnistyvä.

7 vastausta artikkeliin “Ruohonleikkuukausi.”

  1. Noinhan se heinän teko alkaa kun vihreä alkaa kasvunsa kesä nyt onkin tuloillaan terv tepivaari

  2. Ei ole kuvaa nyt mutta minulla on mökillä kaurapuurolla toimiva ruohonleikkuri, eli siis ei moottoria, vain lihasvoimaa. Tunti sen kanssa niin on kyllä fiilis kun olis jotain tehnytkin.

    1. Kyllähän sillä kelaleikkurillakin työntelee, työleveys n 50 – 60cm mutta kun minulla on tuota leikattavaa pintaa, nurmikoksi sitä en kehtaa sanoa mutta kun ajoleikkurin työleveys on n 100cm, ei liene ihme tuo valintani.

  3. Murray oli minulla ajettavana leikkurilla kun asuin vuokralla mökissä jossa oli iso tontti.

  4. Tulihan sitä ajeltua täälläkin, oikeastaan jo toista kertaa tuolla aurinkoisella seinustalla. Hiukan rällläkällä teroitttelin ensin teriä ja vaihdoin öljyt, sitten menoksi. Kyllä tuo 12hv teollisuusmoottori on varmaan ikuinen. Minulla edellisestä leikkkurista hajosi kaikki muu ympäriltä, mutta moottori toimi virheettömästi

  5. Unohdin tuossa mainita; syksyllä vaihdoin öljyt ja nyt keväällä, puhtaan näköistä tuo näytti olevan, silti vaihdoin. On muuten helppoa tuo B&S:n huoltohomma, paitsi tuo hydrostaatin öljyt, imemällä joutuu ottamaan.

  6. Minäkin latasin trimmerin ja pelasi. Sirppi ja viikate odottavat kovasinta kopissa.
    10 vuotta sitten etelärinteen puoli hehtaaria oli ajettu jo kahteen kertaan Porvoossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *