Avovesiuinissa pitää olla rohkea, mutta ei tyhmä.

”Kaikken aikojen kesä” on mahdollistanut uintikilometrien olevan ihan kohdallaan ja kausi toki jatkuu edelleen, vaikkakin kevyttoppa-asuihin sonnustautuneiden ”turistien” silmissä saaristolaiset ovat alkukantaisia, evoluution hylkäämiä, lähinnä hylkeisiin rinnastettavia nisäkkäitä 😉

Kyllä se vaan niin on, että kun joka tapauksessa niveliä riepoo ja lihaksia vihloo, niin meri kyllä on ihan paras ”asperiini”.

No toki se tarvitsee hyvän uimataidon ja jos sitä ei ole niin suosittelen sellaasen hankkimaan, vaikka tuntuisi hetken nololta.

6 vastausta artikkeliin “Avovesiuinissa pitää olla rohkea, mutta ei tyhmä.”

 1. Kaveri oli juuri Rauhaniemen uimalassa, ja kertoi, kuinka ihmishylje puikahti veteen. Ukkeli oli niin lihava, ettei oikein mahtunut teräskaiteiden väliin vaan
  liu`utteli niiden päällä Näsijärveen. Oli siinä kuulemma parilla ulkomaalaisella
  riu´u lla ihmettelemistä.

 2. Avovesiuintia en ole harrastanut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, lukuunottamatta paria pullahdusta kalastushommissa. Siinä uintiharrastukseni.
  Se tuo paukkuliivi pitää ehdottomasti ja aina olla varusteena, tai ainakin ns veneilyliivi.

 3. Taisin uida hallissa viimeksi -85. Silloin ukkovarpaani sujahti yhden neitsykäisen bikineihin. Sain hältä pehmolelun.

 4. Jos nyt on kyseessä ne oikeat ulkoalueet, joissa ei ole seiniä, eikä kattoa, eikä muutakaan valvontaa. Minulle kerran yksi entinen kilpauimari sanoi, ”emme me ammattilaisetkaan koskaan mene yksin uimaan”. Se oli niin sattuvasti sanottu, että minä olen pyrkinyt sitä noudattamaan.

  Jos nyt kumminkin joskus ja jostain syystä tuppaan yksin järveen, niin takuulla pidän laiturin päässä olevista portaista toisella kädellä kiinni.

 5. Itse kyllä nautin avovesiuinnista ja onnekseni en ole edes kovin poikkeava yksilö täällä saaressa, vaan samaa harrastusta aina jäiden tuloon asti toteuttaa myös muutama muu kylähullu.

 6. Kerran oli Onkijärven uimarannalla vaatteet ja kengät, mutta ei omistajaa missään.
  Soitin 112:een. Mutta ei tainnut johtaa toimenpiteisiin.

Kommentoi