Ennuste hallituksen tulevaisuudesta- sitä ei ole?

Politiikkaa verrattain aktiivisesti seuraavana,  jopa jonkinlaisena politiikan penkkiurheilijana uskallan poikkeuksellisesti veikata, että nykyinen hallitus ei tule kestämään vaalikauden loppuun.

Saatan aivan hyvin olla väärässä ja jos niin on, niin tunnustan sen avoimesti, mutta ”merkit ilmassa” eivät hallituksen kannalta lupaa hyvää.

Elvytyspaketti ja  juuri käyty budjettiriihi ovat pisaroita meressä, kun kyse on keskinäisestä luottamuksesta ja sitä ei ole.

Edessä ovat kunnallisvaalit ja  syksyllä edessä on jälleen  uusi budjettivääntö ja jo nyt esim. Vihreät yrittävät noukkia rusinoita pullasta, eivätkä ole olleet hyväksymässä mitään leikkauksia.

Demarit vs. Kepu riitelevät kuka halusi leikata ja mistä, Vasemmistoliitossa ollaan sitä mieltä, että ilman maakuntaveroa ei tule maakuntasotea jne.jne.

Rajoituksista huolimatta, poliittinen teatteri elää ja voi hyvin.

24 vastausta artikkeliin “Ennuste hallituksen tulevaisuudesta- sitä ei ole?”

 1. Ei mitään uutta auringon alla.

  Näin on aina ollut ja näin on aina oleva.

 2. Heikoin lenkki on Keskusta jonka kannatus ei ole alkanut nousta. Toisaalta Keskustalla ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja joten hallituksessa olo saattaa kuitenkin maistua.

  1. Norppa, olen osittain kanssasi samaa mieltä, mutta hallituksessa on alkanut kipuilemaan myös kaksi perinteistä tuittuilijaa, eli Vasemmistoliitto ja Vihreät, eikä edessä olevat asiat tule tilannetta helpottamaan.

  1. Heikki, iltapäivään mennessä ennusteeseen reagoi sekä kansallinen, että kansainvälinen lehdistö, enkä yllättyisi jos ennuste nousee puhenaiheeksi illan A-Talk:issa.

   😉

   Vakavasti puhuen, kyllä ns. perstuntuma kertoo hallituksen vakavasta sisäisestä kipuilusta, eikä tulevaisuudessa edessä olevat asiat tuota kipuilua ainakaan helpota.

   1. Kipuilu ei koske muita kuin niitä, jotka näkevät unta hallituksen kaatumisesta. Uni ei ainakaan kepun lähdöllä toteudu.
    Nyt kun eletään vielä edellisten Eduskuntavaalien tuloksella.

 3. Jos on vähänkin uskominen lehdistön ja ministerien lähipiirin puheisiin, niin Mika on aika oikeassa. Ministeriöista on vuotanut ulos aika vakaviakin asioita, siellä puolueiden puheenjohtajat kuulemma riitelevät kuin kotioloissa konsanaan. Pääministeri Marin ja ministeri Saarikko ovat suoranaisesti haukkuneet toisiaan, ihan katukielellä. Ulospäin ovat kuin mitään ei ikinä olisi tapahtunut, mutta eivät ne asiat pysy kauan piilossa.

  1. Pentti, no näinhän on taustoista vuodettu ja kirjoitettu, eikä se nyt mikään salaisuus ole, että Marinin ihmissuhdetaidot ovat kovin pinnallisia ja vähän kun raaputtaa niin ääni kellossa muuttuu, no ehkä se on demarinaisilla geeneissä.

   1. Näiden oppositiokoheleiden ja muden änkyröiden huutoon pitää vastata samalla mitalla. Marin on tunnettu siitä, että rivistä ei nokille hypitä ja hyvä näin.

    1. Marin on tunnettu äkkipikaisena kiukuttelijana, jolla ei hyviä päiviä ole ja muistuttaa näin Tarja Halosta, mutta kuten sanoin, ehkä se on demarinaisilla geeneissä.

     1. Tämä punarobotti nimesi eräässä haastattelussa Halosen esikuvakseen.

 4. Kyllä tuo hallituksen eripuraisuus on ollut selvää jo pitemmän aikaa. On selvää, että ristivetoa syntyy, kun hallituksessa on talouslinjauksissa jakolinja- keskusta vastaan muut (RKP joissain asioissa keskustan linjoilla).

  Paljon on myös erimielisyyttä muissakin asia kokonaisuuksissa. Energiapolitiikka, koulutuspäätökset, perhepolitiikka jne.

  Hyssälältä hyvä huomio sen suhteen, että pääministeri Marin jättäytyy mielellään taustalle ja antaa yksittäisten ministerien puolustaa hallituksen tekemiä linjauksia.

  Salataan ja väistellään. Siinä päällimmäiset tunnot, mitä minulla tulee mieleen pääministerin toiminnasta.

   1. ”Marin on fiksu johtaja…”

    Tavallaan kyllä ja se näkyy esim. EU-toiminnassa, joissa hän ei suostu antamaan haastatteluita suoraan neuvotteluiden jälkeen, joka onkin fiksua, kun ei ole ymmärtänyt neuvotteluiden tulosta.

     1. Ei tuon huomaamisen erityistä terävyyttä tarvitse,mutta sitä lukutaitoa kyllä.

 5. Olikohan Keskustapuolueen puheenjohtajan vaihto epäonnistunut teko, ei nykyisen kiukuttelu, eikä toisten haukkuminen mitään auta. Saattaa se yllätys muhia pohjois Suomessa, kyllä se istuu myös eduskunnassa.

  1. Pentti, hyvä kysymys ja uskon ainakin sen olevan selviö, että Saarikko ei ole kyennyt toimittamaan sitä mitä häneltä odotettiin.

   1. Harvoinpa komeljanttari sopii vakaviin rooleihin näyttömällä, omaapa minkälaisen suuvärkin hyvänsä.

Kommentoi