Hallituksen EU-linjaukset, onko niitä ?

EU:ssa suunnitellaan kaikenlaista ja tänään eduskunnassa on käyty keskustelua hallituksen EU-selonteosta, jonka lopputulema on lähinnä se, että onko hallituksella minkäänlaista linjaa ?

Toissa viikolla Ylen ykkösaamussa haastateltiin Nallea, joka hyvin osuvasti vastasi toimittajan kysymykseen hallituksen talouspoliittisesta osaamisesta, ”onko sellaista” ja ihan samaa kyllä voi aivan perustellusti kysyä EU- politiikan suhteen.

Pitää kyllä ihmetellä miten esim. Kepu voisi hyväksyä EU:ssa vedettyjä linjoja metsäpolitiikassa, muilta hallituspuoleilta ei edes sovi odottaa mitään muuta kuin syvää kumarrusta kohti Brysseliä ja iän ikuisia selityksiä ”rakentavasta jäsenyydestä”, jonka maksaja ollaan aina me suomalaiset.

 

 

8 vastausta artikkeliin “Hallituksen EU-linjaukset, onko niitä ?”

 1. Ei haittaisi pohtia mitä EU:lta haluamme ja mitkä ovat ykkösongelmia.

  Sitten ratkaista niitä, sen sijaan että hosutaan tuhat kivaa pientä projektia jotka eivät ole tärkeitä eivätkä koskaan valmistu.

 2. Lulu Ranne kiteyttää aika hyvi EU:n toimintamallin:

  ”– EU:n toimintatapa on holtiton. Kun EU:n integraatio aiheuttaa ongelmia, EU ajaa lisää integraatiota, kun EU ei noudata sääntöjään, se kirjoittaa niitä lisää, kun EU ei saavuta tavoitteitaan, se laatii uudet kovemmat tavoitteet. Kun EU ei saa oikein mitään valmiiksi, se lisää aloitteiden, hankkeiden ja painopistealueiden määrää. Kun EU ei tiedä, mitä tosimaailman ongelmalle tekisi, se perustaa rahaston tai viraston. Lista on loputon! Hallituksen lisäksi myös kokoomus on tukenut tätä holtittomuutta, vaikka esittääkin hetkellisesti EU-kritiikkiä.

  – Ainoa asia, jonka EU on tehnyt hyvin ja johon sen pitäisi pääosin keskittyä, on yhteismarkkinoiden ylläpito ja kehittäminen, päättää Ranne.”

   1. Jaa ja demut punavirheineen ovat saaneet ennätyksen munimisessa senkin edestä kepulien kumartaessa nöyrästi..

 3. EU on se vähäinen turvamme, mutta paljonko saataisiin lisäturvaa niillä rahoilla joita nyt liukenee…

 4. Näen brysselin poppoon toimissa Unkaria ja Puolaa kohtaan vallanhalun – halutaan näyttää näille maille kaapinpaikkaa

  Kyllä EU-maissa on todellisiakin ongelmia – esimerkiksi Valko-Venäjän toimet näitä maita kohtaan

  Miten brysselin poppoo on auttanut tässä ongelmassa?

  ************************************************************************
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008369801.html
  .
  20.10.2021
  .
  EUROOPAN parlamentti on perjantaina nostanut kanteen Euroopan komissiota vastaan komission ”hitaudesta” ja ”toimettomuudesta” Puolan ja Unkarin suhteen, kertoo uutistoimisto AFP.
  .
  Parlamentin mukaan komissio ei ole toiminut tarpeeksi nopeasti sen suhteen, että Euroopan unionin jakamat tuet linkitettäisiin ehdollisuusmekanismilla oikeusvaltioperiaatteen toteutumiseen jäsenmaissa. Viime joulukuussa EU:ssa käyttöön otettu mekanismi antaa komissiolle mahdollisuuden keskeyttää rahoitus EU:n talousarviosta niihin jäsenmaihin, joissa oikeusvaltioperiaate on vaarassa.
  .
  Parlamentti ilmoitti jo viime viikolla valmistelevansa oikeustoimia komissiota vastaan. Valmistelu olisi keskeytetty heti, jos parlamentti olisi todennut, että komissio on käyttänyt sillä olevia keinoja Puolaa ja Unkaria kohtaan.

Kommentoi