Ihan vaan ihmettelen polttoaineiden hintoja ja kyvyttömyyttä vaikuttaa niihin…

Mikäli hallitukseen on uskominen ja miksi ei olisi, niin hallitus ei voi mitenkään vaikuttaa polttoaineiden hintoihin, koska hintojen korotukset johtuvat raakaöljyn maailman markkinoista.

No ni, tämä on selvä asia!

Hmm…jokainen voi toki ihan omasta uteliaisuudestaan tutustua polttoaineiden hinnanmuodostuksin ja vetää sen jälkeen omat johtopäätökset siitä, että voisiko hallitus tosiasiallisesti vaikuttaa polttoaineiden hintoihin vaiko ei?

No jos joku nyt aidosti tutustuu asiaan, niin toivon ymmärrtävän sen, että ei itselleen kannata valehdella vaikka kuinka olisi henkilöpalvonnan sokeuttama.

34 vastausta artikkeliin “Ihan vaan ihmettelen polttoaineiden hintoja ja kyvyttömyyttä vaikuttaa niihin…”

 1. No hiukan otti nuppiin kun otin vahinkossa 2v-poveria L hinta 1.989 n sitten enää vaihtanu kuitenkaan pistoolia annoin tankin tulla täyteen
  Mutta kassalla vasta sitten huomasin että voihan kyrsä no nyt on tannkki täynnä autokauppiaat myy lähes aina tankki melkein tyhjänä auton no katsotaan terv tepivaari

 2. Itse kävin tuossa Vantaalla työmatkalla tänään (eilen…tiistaina kuitenkin) ja piti tankata. Täytyy sanoa että täyttä vappusatasta on väitteet että diesel maksaisi yli 2 euroa litra – selvästi alle oli!

  1. Laitan tankkiin tuota samaa eli 95 nyt sattu itsellä moka kun tankkasin oudolla asemalla ja siellä oli 95 paikalla tuo future
   No sattuu sitä terv tepivaari

 3. Voihan sitä miettiä myös, mikä on polttoaineveron merkitys valtiontalouteen ja toisaalta paljonko se vähentää tuloja sekä tulonhankintaan liittyvää liikennettä ja näin verotuloja. Sitten, mistä kompensoidaan tulojen menetys budjettiin ?
  Oleellinen muuttuja on maailmanmarkkinahinta, joka on hinnanmuodostuksen pohja. Simppeliä, eikö niin. Hinnat vain alas ”sa….n hölmö hallitus”.

 4. Miksi olemme maailman onnellisin kansa, vastaus on että koska meitä verotetaan ankarasti ja verorahoilla mahdollistetaan hyvät julkiset palvelut. Suomalainen on onnellinen vaikka kulkee synkkä tai poissaoleva ilme kasvoillaan, ei tervehdi vastaantulijaa, jupisee ja arvostelee melkein kaikkea mikä liikkuu, kadehtii ja onnensakin kätkee ja akkansa pieksee.

  Polttoaineiden verotusta voi ja pitää arvostella siltä kantilta että se ei kohtele kansalaisia tasapuolisesti eli reilusti koska toisille auto on pakollinen toisille ei.

 5. Tuolle asialle pitäisi jotain osata tehdä, mutta miten ?
  Ammattiautoilijoilla sen pitäisi mennä hintoihin, eli maksaja löytyy. Maaseutu on hankala, mutta tarttis tehrä jotain.

 6. Avauksen pointti on hyvin yksinkertainen, eli voisiko halitus tahtoessaan vaikuttaa polttoaineiden hintoihin ja toisin kuin hallituksen suunnalta halutaan antaa ymmärtää, kyllä voisi.

  Toisaalta mikäli hallitukseen on luottaminen ja miksipä ei edelleen olisi, niin loppujen lopuksi sähkölaskut maksaa sossu ja bensan hinnan noustessa pienituloisille alkaa tilille ropista rahaa, joten no hätä.

  1. ”lopuksi sähkölaskut maksaa sossu ja bensan hinnan noustessa pienituloisille alkaa tilille ropista rahaa, joten no hätä”

   Huumoripuhetta vakavilla asioilla.

   1. Myllymatti, huumorillahan noihin pitää suhtautua, vaikka suoria lainauksia ministerien sanomisista ovatkin.

  2. Kyllä vois ja paljonkin mutta eri asia onkin se onko heillä haluja terv tepivaari

 7. Pienituloiset ovat ne eniten kärsivät eli ei kannata kadehtia niitä heidän saamiaan sossutukia.
  Polttoaine on kallista, mutta pieneläkeläisenä autoiluni matka lyhenee sitä mukaan kun hinta nousee ja haen evääni vaikkapa kävellen. Eläkkeen ostovoima on alentunut ja alenee…

  1. Pien- tai ei – nysse kulkee kilometrien päästä, joten on pakko kulkea omalla autolla.
   Muutto kivikylän betonikopperoon nyssen reitille ei todellakaan ole vaihtoehto paitsi, jos haluaa nopeuttaa loppuaan ryyppäämällä päivät pitkät kulmakapakassa.
   Se on helppo ministeriauton takapenkiltä jaella ”viisaita” ihjeit ja lisätä kustannuksia niille, joilla ei ole vaihtoehtoa edes teoriassa.

 8. Enpä maalle muuttaisi enää 20 vuotta olisin voinut jopa sellasta harkita nuot terveys palvelut on nyt tärkeitä vaikka en niitä ole tarvinnutkaan
  Mutta ei sitä koskaan tiedä eteenpäin
  Mutta kyllä täällä kivikylässä on alueita joissa on mukava asua esim tää muotiala etupäässä ok asutusta
  Kerrostaloja on mutta etupäässä nekkin kaksi kerrosta terv tepivaari

 9. Ei kauniimpaa ole kuin vanha Viinikka, Muotialan ruotsalaiskylä, Vanha Koivistonkylä-Hallila Messukylän-Kalevan rinteet, Käpylä, Pyynikki-Kaakinmaa, Pispala-Tahmela. ”Kivikyliä” ?

 10. ”60-75 prosenttia bensan hinnasta on veroa” – eli valtiolla olisi kyllä keino bensan hinnan alentamiseksi

  .. mutta kun valtio tarvitsee verotuloja

  ***********************************************************************
  https://projektiloota.fi/2021/11/26/miksi-bensan-hinta-nousee-ja-mika-vaikuttaa-hintaan/

  26.11.2021

  Bensan hinta nousee, koska raakaöljyn hinta nousee. Myös koronarajoituksien purku nostaa bensan kysyntää, kun ihmiset ajavat enemmän autoilla.
  Suomessa myös verotus vaikuttaa bensan hintaan paljon, noin 60-75 prosenttia bensan hinnasta on veroa. Moni muukin asia kuitenkin vaikuttaa hintaan.

 11. Tuossa ajamisessa on vain yksi syy kukaan ei uskalla mennä julkiseen ajoneuvoon koska kuka siitä vastaa kuka siellä on aivastellut
  Siksi oman auton käyttö on lisääntynyt terv tepivaari

 12. Jos ei siitäkin enemmän kun niihin ei uskalla mennä tartunta riski on liian suuri terv tepivaari

    1. ”Puhe oli nyssellä menosta” – siitäpä juuri
     .
     Uskallan mennä Nyssellä – kuten kymmenet tuhannet tamperelaiset
     [ Korona voi tulle muualtakin]

     Niin, että mitä?

 13. Tampereella ei voi aina turvata nysseen taikka ratikkaan meillä on iso kaupunkin osa Aitolahti Teisko jossa ilman omaa autoa ei pääse minnekkään
  Ja maksoi bensa mitä hyvänsä sitä on ostettava se vaan on totuus terv tepivaari

 14. Kolmea autoa tankatessa tuntuu vähän lompakossa, ajot kylläkin näin talvella vähemmän eli siinä se tasaantuu. Kesällä tuon huomaa lie paremmin…

 15. Mistähän se johtuu, kun meikäläisen kommentit menee aika usein johonkin muualle. Se on jo melko pitkään jatkunut ongelma ja useammallakin blogilla. Eikö kirjoittajat kestä totuuden julkaisuja.

Kommentoi