Katainen, Stubb, Orpo- Kansallisen Kokoomuksen tie kohti…

jotain tuntematonta ?

Näin verrattain aktiivisena ja asioihin vähintäänkin välttävästi syventyvänä politiikan penkkiurheilijana olen hieman ihmeissäni Kokoomuksen viime vuosien kehityksestä.

Ensinnäkin perinteinen ”kansallinen Kokoomus” , haudattiin jo kauan sitten, ylikansallisen Kokoomuksen tieltä. Eihän EU-liittovaltiokiimaisempaa puoluetta löydy edes etsimällä, ei meiltä, eikä muualta.

Päivän politiikassa Kokoomus vaikuttaa olevan joka mieltä, joka asiassa, jonka lopputulos on se, että ei olla oikeastaan mitään mieltä missään asiassa, voisikohan tätä kutsua jo populismiksi, vai vaaditaanko siihen vielä jotain lisää ?

Paavo Väyrysen legendaariset sanat ”en ole puolesta, enkä vastaan, pikimminkin päinvastoin”, kuvaa nyky Kokoomusta verrrattain hyvin, kuin myös monia muita puolueita.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Katainen, Stubb, Orpo- Kansallisen Kokoomuksen tie kohti…”

 1. Orpo on hyvä niin kauan kun ei tarvitse tehdä paljoa vaan antaa muiden tehdä virheitä. Hän on ihan mukava juttelija, ihan ok taustat tuntee, mutta täysin hajuton ja mauton.

  Jos minulta kysyttäisiin, ajaisin puoluetta voimakkaasti markkinaliberalismiin päin, vähemmän holhousta ja enemmän perusasioiden hoitoa, vahvasti natoon päin.

 2. Orpolla on nykyään ”mukavat silmälasit”…ei tuu mieltä muutakuin Batman leffan kohtaus jossa Jack Nicholson (Jokeri) sanoo Batmanille kesken tappelun nostaen lasit silmille: ”ethän olisi silmälasipöistä kaveria”…

 3. Eilisessä paneelikeskustelussa ympäristö-ja ilmastoasioissa Orpo sanoi EI ! Tarkoitti mahdollista hallitusyhteistötä persujen kanssa, koska persut vastustavat jo tehtyjä ympäristö-ilmastoasioiden toimeenpanoa.
  Tervetuloa kokoomus takaisin järkevien joukkoon. Hyvästi PS.

  1. Heikki, näinhän Orpo tosiaan totesi ja tämä kannattaakin pitää mielessä, sillä Kokoomuksen puheenjohtaja linjasi ettei hallituksen ilmastotoimissa ja niiden seurauksissa ole mitään arvosteltavaa.

   Henkilökohtaisesti en kyllä saa itseäni sellaiseen hurmostilaan, jotta unohtaisin realismin ja kykenisin valehtelemaan itselleni Suomen poliittisten valintojen kykenevän pelastamaan glopaalin ilmaston.

 4. Kokoomus ei aio lähteä Persujen kassa hallitukseen. Tämä on paljon löysempi syy kuin yhtäläistä perusihmisarvoa vastustava puheenjohtaja. (Kokoomus ”unohtaa” sen käytännössä ja vääristelee, mutta ymmärtää puheissa ja paperilla pysyä kansainvälisen laillisuuden kirjaimessa kiinni.)

  https://yle.fi/uutiset/3-12143190

 5. Kyllä kokkarit osaavat kansaa verottaa siinä, missä vasurit, demut ja virheet.

Kommentoi