Keskustan kuntavaaliavaus.

Keskusta avasi eilen kuntavaalikampanjansa ja julkaisi vaalilupauksensa.

Kautta koko maan pitkospuista tehdään tiedon valtateitä ja jokainen savu liitetään valokuituun. Ymmärtääkseni ( nämäkin) kustannukset katetaan niistä vähenevistä Eu-eplpymispaketin maksupalautuksista, joita Suomen osalle jaetaan.

Kansalaisia kehoitetaan antamaan ääni sellaiselle, jolle antaisi kotinsa avaimen ja jatkoksi kannatetaan mm. alalle kouluttamattoman henkilöstön pääsyä kotihoidon avustaviin tehtäviin, no henkilökohtaisesti pitäisin kotiavaimestani kyllä tarkempaa huolta.

Syystä tai toisesta Keskusta on painottanut voimakkaasti sitä miten nyt on kyse kuntavaaleista, mutta puolueen esittämistä vaalilupauksista iso osa menee kyllä päätettäväksi valtakunnan tasolla ja lakimuutoksin.

Toisaalta ehkä epähuomiossa on jäänyt sanomatta, että sote-uudistukseksi nimetty hallintouudistus vie läpimennessään  puolet kuntien rahoista ja jäljelle jäävistä merkittävä osa on sidottu jo valmiksi oppivelvollisuuden laajentamiseen ja ihan siihen perusinfraan, jota kunnissa on.

Näin ollen sinne kuntatasolle kohdistuvien lupausten suhteen pitää olla aika tarkkaa harkintaa, vaikka kertaluonteinen kuntavaalimiljardi onkin jaossa.

 

 

7 vastausta artikkeliin “Keskustan kuntavaaliavaus.”

 1. Kepulla ei ollut mitään uutta, jos jotain ”mahtavaa” avausta odotettiin.
  Kepulle kunnalta maakunnalle vietävät verotulot ei ole ongelma, koska kepu itse on maakuntien Suomen takana.
  Todellisuudessahan on kysymys kuntien budjeteista, joka on pääosin hukkunut soteen ja sen kasvaviin kuluihin. Ja, joista eivät pääosa Suomen kunnista selviä mitenkään ilman soten muutosta.
  Nämä isot menestyvät kaupungit sen sijaan ruikuttavat rikkauksiensa pienemmistä apua tarvitseville kunnille.
  Minä en usko yhdenkään puolueen isoihin lupauksiin varsinkin sellaisten, jotka eivät pysty kunnissa yhteistyöhön muiden kanssa. Se on havaittu Tampereella erityisesti, Ja sen arvaatte, mikä puolue ei ole saanut mitään aikaan, ainoastaan vastustanut kaikkia hankkeita.
  Kepu täällä vastusti ratikkaa ja jäi hopealle. Keskusta Alatalon johdolla on ja oli kumipyöräpolitiikan kannalla.
  Se on kuitenkin pystynyt yhteistyöhän muiden kanssa muissa asioissa.

 2. Keskusta sanoo olevansa kotimainen toimija. Noh, tietotekniikkaihmisenä katsoin mitenkä pätee.

  Kepun sisäinen viestintä ja jäsenistön ylläpido hoidetaan Saksassa, Ranskassa ja USA:ssa. Heidän analytiikkansa on ulkoistettu Intiaan. Heidän verkkotunnushallinta on Tanskassa.

  Kepulla on ilmeisesti ns. laajennettu käsitys kotimaisuudesta.

 3. Heikki, onhan tuota liikkeellä. Perussuomalaisillakin on osa jutuista ullkoistettu Ranskaan, osa Tanskaan, osa USA:han, mutta ei ihan niin laajalti kuin kepulla.

  Silti, se on valinta. Nämä puolueet ovat valinneet, että haluavat käyttää ulkomaalaisia palveluita eikä kotimaisia.

Kommentoi