Krista Kiurulta meinasi tukka lähteä päästä.

Otsikko on suora lainaus ministeri Kiurun tänään eduskunnassa esittämästä puheenvuorosta, joka liittyi koronarajoituksiin.

Hän pioneerina ( ministerin oma ilmaisu) totesi vaatineensa kireämpiä rajalinjauksia jo elokuussa, mutta elokuussa ei sellaista eduskuntaa löytynyt, joka olisi tämän mahdollistanut, mutta keskustelu oli niin kiivasta, että meinasi tukka lähteä päästä.

Ymmärrän toki ministerin turhautuneisuuden, mutta samalla ihan kevyesti kyseenalaistan hänen puheensa, nimittäin eduskunta oli elokuussa istuntotauolla, eikä mistään löydy asiaan liittyvää eduskunnan kokoonkutsumisesta kertovaa asiakirjaa, joten on hieman epäselvää kenen kanssa keskustellessa se tukka oli lähteä päästä.

Muutoinkin tämän päiväinen salikeskustelu oli hallituspuolueille varsin vaivaannuttava ja kuin kissa kuumaa puuroa, kiertelivät ministerit ja hallituspuolueen edustajat sitä ikävää tosi asiaa, että rajakontrolli on ollut mahdollista koko korona-ajan ja vastuu siitä on hallituksella / ministeriöillä, eikä suinkaan Aveilla.

 

8 vastausta artikkeliin “Krista Kiurulta meinasi tukka lähteä päästä.”

 1. Ennen kesää oli selvää, että rajoilla tauti torjutaan. Ennen kesää hallitus lupasi että koko kesä tehdään töitä sen eteen. Asian edistämiseksi annettiin kaikille tuplapitkä loma. Paitsi hoitajille ei lainkaan, mikään ei ole hirveämpää kuin hoitajat.

 2. Mikään hallitus ei juuri koskaan myönnä tehneensä virheitä. Vähän kumma juttu sillä ainakin minä ymmärrän ettei virheetöntä ihmistä eikä hallitusta voi olla olemassa.
  Itse pikemminkin sympatiseeraisin jos kiertelemättä edes joskus tunnustettaisiin ilmiselvä virhe.

 3. Jos nämä asiat olisivat helppoja kuin heinänteko, hallitusta ei tarvittaisi saati lakeja, saati Eduskuntaa, joka on aivan pihalla kaikesta. Pitää olla Vapaavuori kinginä ja Uusimaa omana valtakuntanaan. Rajat kiinni, eikä kukaan uusimaalainen saa mamuna=simuna=sisämaahan muuttajana ylittää uutta rajaa tauteineen. Saataisiin sisämaan persuillekin uusi ”simu”ongelma äänien turvaamiseksi.
  Nämä virusvalitusvirret alkavat olla kohta vanhempia kuin hoosianna.

 4. Hallitus on lepsu. Hallituksen pitäisi ottaa vastuu, laatia säännöt koko maalle eikä jaotella päätösvaltaa sinne sun tänne. Hallitus pelkää että tekisi virheitä, siksi jakaa vastuuta. Koronan alussa olisi hallituksen pitänyt perustaa nyrkki jossa mukana soveliaat ministerit, virkamiehet ja tiedemiehet ja antaa sille valta.

  Tämä oli suurta viisautta, jälkiviisautta ja provosointia lyhyessä kappaleessa.

 5. Mitä pitemmälle tämän hallituksen taival etenee ja mitä kauemmin koronakurimus kestää, sitä sekavammalta touhu näyttää.

  Kylmä totuus on se, että kenellekään ei näytä olevan kokonaisuus hallussa. Pääministerin johtamalla hallituksella on oma totuutensa, yksittäisellä ministeriöllä (STM) oma totuutensa ja sitten lusikkansa soppaan heittää vielä THL ja Avit.

  Poliitikot syyttelevät virkamiehiä ja pakenevat omaa vastuutaan virkamiesten selän taakse.

  1. Juha U, mainitsemiesi lisäksi hallituksen sisällä vaikuttaa erimielisyydet kasvavan asian hoitamisen suhteen.

   1. Hallituksen sisällä kepu/ Lintilä vetää kapakka-yrittäjämyönteistä linjaa. Henriksson jotain tiukkapipoista lakilinja demarit, vasurit ja vihreät tiukempaa. Virkamiehet sitä ja tätä.
    Uusimaa lastensuojelulinjaa.
    Ja THL vielä omaansa. Siitä vaan THL:n ja HUSsin linja ja pulinat pois.

    Ei ole helppoa heinänteko.

Kommentoi