Kun kala tappaa ilon kalastuksesta.

Hassulta kuulostava otsikko, mutta kun joka heitolla kala on heti kiinni niin kalastelu muistuttaa pensasmarjojen poimintaa ja nyt juuri on ahvenen suhteen sellainen aika näillä lähivesillä.

No tunnustan, että pakkasessa on filettä vähintäänkin riittävästi ja onhan tässä se hyvä puoli, että jos tekee mieli paistettua ahventa tahi soppaa niin kipaisee tunniksi rantaan hakemaan tuoretta kalaa suoraan merestä.

No viikoloppuna voisi lähteä Enskerin edustalle taimenta kokeilemaan, siinä onkin aivan erilainen haaste.

 

4 vastausta artikkeliin “Kun kala tappaa ilon kalastuksesta.”

 1. No minulle harrastelijakalastajalle on käynyt pari kertaa samainen moukantuuri, kun olen lähtenyt ns ammattilaisen mukaan ikäänkuin oppiin ja olen saanut kalaa mutta mestari ei.
  Toisella kerralla virvelillä heittelemään ja sain eka heitolla hauen ja rannalla kun oltiin sanoin että tämä riittää minulle ja lähdin kotiin…

 2. Täällä kyseessä on joka syksy toistuva ilmiö, alkaa näin syyskuussa ja jatkuu hyvänä oikeastaan melkein jäiden tuloon saakka.

  Oikeilla syoteillä ahventa saa nostaa ihan urakalla, kunhan kelit ja varsinkin tuulet ovat oikealla suunnalla.

  Toki nytkin vaikka tuuli on kaakossa, jonka sanotaan vievän kalat kattilastakin, niin sitä vaan tulee.

 3. Oon tuon saanut kokea merialueella muutamankerran syksyllä ja ahventa tulee sellasia määriä että pakkanen täyttyy
  No sieltä saa talvella sitten onkia niitä parempiin suihin en enää viitsi kykkiä nässyn jäällä saan sieltäkin mutta ei tule sellasia määriä terv tepivaari

Kommentoi