Kyllä Ahven on hyvä, ellei jopa aivan loistava ruokakala.

Jos äkkiseltään pitäisi mainita yhtä moneen taipuva kala ahveneen verrattuna , niin mikä se olisi ?

Itseni on vaikea keksiä vastausta, siinä määrin moniulotteinen tuo usein niin kovin arkipäiväiseksi koettu meri, joki kuin myös järvivesien herkku on.

Ahven on kala joa sopii niin arkiseen kalakeittoon kuin myös kulinaristien hienoinpiin herkkuihin ja hassua kyllä, ahventa saa jos vaan vähänkään kalastus kiinnostaa.

 

 

 

13 vastausta artikkeliin “Kyllä Ahven on hyvä, ellei jopa aivan loistava ruokakala.”

    1. Savustettu ahven on mitä mainioin herkku ja kyllä kukkokin kannattaa väntää vaikka siitä vähän vaivaa onkin niin palkinto on sen väärti.

  1. Suomen yksi parhaista kaloista jota saa sekä merellä että järvistä ja joista sopii moneen ruokaan kuten Kalle tuossa muutaman kertookin
    Itse savustan suurimman osan ahvenista ja vetelen kuumana tuulen suojaan terv tepivaari

    1. Tikkuahventa avotulella, mikäs sen parempaa ja tuli tänäkin kesänä tuota pikkuihmisten kanssa tehtyä.

      Sanotaan, että nykyajan kakaroita ei kiinnosta muut kuin digivempaimet, mutta kyllä kiinnostaa kunhan joku aikuinen vaan näyttää, opettaa ja antaa tehdä.

      Lapsen ilme kun se ensimmäisen ihan alusta lopuun asti laitetun kalan pistelee suuhunsa on jotain sellaista, jota ei rahalla saa ostettua.

    2. Noinkin voi tehdä tikku ahven on maukasta kyytipoikansa voi kukin valita itse terv tepivaari

  2. Jos yhden kalan saisin valita autiolle saarelle niin ahvena se olisi. Järvimuikku olisi seuraava.

  3. Eilen Eteläpuistossa oli Pirkanmaan kalastajien esittely, jossa opetettiin ihmisille fileerausta ym, kalan käsittelyä. Y-ruoto lähti kuhasta ja hauesta ammattilaiselta parilla tarkalla viillolla.
    Ahvenen nylkemisestä ei paljoa syötävää jäänyt ja nahat soppaan.
    Joskus ihmetelin mitä työkaverini teki sadalla pilkkiahvenella. No, nylki ja pani kukoiksi.
    Ei ihme, että avatut lohet ovat ihmisten suosiossa vaikka peraten helppoudessaan.

    1. Niin, helppous kait on se tämän ajan myydyin artikkelli, oli kyse sitten melkein mistä tahansa.

      Kalan fileoinnin oppii kuitenkin jokainen joka sen haluaa oppia ja harjoitus tekee siinäkin lajissa mestarin.

      ”Juutuubi” on sekin täynnä esimerkkivideoita miten kalasta tehdään ruodottomia fileitä ja yleensäkin videoita kaikesta kalaan ja kalastukseen liittyvästä.

    2. Ahvenen nylkeminen on taitolaji. Ahvenet kun laitat vuorokaudeksi pakastimeen ja sitten varaat kuumaa vettä, kastele jäinen ahven kuumaan veteen. Nylkiessä irtoaa ainoastaan ohut suomukerros, kalan lihaa ei joudu ensinkään hukkaan.

  4. Oikein pyydettyä kalaa ei saa kuin itse pyytämällä ja osaamalla käsitellä se heti ja oikein. Sekä kauppahallin Nygreniltä.
    Kuha on vaikein verkkopyynnissä. Se kun kuolee nopeasti.

  5. Siksi niitä kuha verkkoja pitää kokea aika usein silti sinne jää myös kuolleita juuri siksi kun ne ei kestä verkossa oloa
    Ja kun toiset on töissäkkin verkkojen nosto ei aina ole kohdillaan terv tepivaari

Kommentoi