Kysymyksiä hallituksen viestinnästä.

Ihan uteliaisuudesta kysyn onko hallituksen viimeaikainen koronaviestintä ollut onnistunutta, selkeää, ymmärrettävää ja yhdenmukaista?

Ymmärrättekö logiikan sunniteltujen ja toteutettujen koronarajoitusten välillä ja ovatko suunnitelmat / rajoitukset mielestänne perusteltuja?

Pyydän kommentoimaan henkilökohtaisilla mielipiteillä, ilman hallitus – oppositio asetelmaa.

 

 

 

24 vastausta artikkeliin “Kysymyksiä hallituksen viestinnästä.”

 1. Ei ole.
  Sekavuutta on erityisesti hallituksen ja ministeriöiden välillä sekä hallituksen/ministeriöiden ja asiantuntijoiden välillä.
  Sekavuutta todennäköisesti lisää tuo hallituksen halu käskyttää, mitä asiantuntijat saavat sanoa.
  Suunnitellut rajoitukset ovat loogisia, mutta aiemmin tehdyt toteutukset ovat olleet jälkijättöisiä ja lepsuja, mistä esimerkkinä rajatarkastukset ja testit sekä maskipelleily (ei millään ilveellä pakkoa edes kulkuvälineisiin ja julkisiin tiloihin) vielä viime viikkoina.

 2. Blogin kysymyksenasettelu on provokatiivinen, joka hakee kritiikkiä. Ensinnäkin tämä blogi on kommunikaatiota, halliutksen viestintää.

  Viesti ovat olleet vaarmaan asiantuntijoilta aihellisia.
  Poliitikoilta oman puoluekannan tukemia.
  Alueila, Aveilt ja ertyisesti Hesalta oman profiilin nostoa.Kandalaisilla keskenään oma tarkoitushakuinen miniminoudattamisesta seniorien maksimiin.
  Hallitukselta erittäin sekavan tilanteen koordinointia vielä sekavammassa lainsäädäntö-ja lakiviidakossa.
  Perusasiat ovat koronastrategia mukaisesti selviä kaikille; etäsyys, hygienia, maskit, jos hiukankin itse ajattelee, rajoitukset.
  Koordiniointi ulostuloisss on ollut hyvin puutteellista.
  Nyt sen vsstuunotto hallitukselle on mitä oikein vaihtoehto. Nyt halitus saa sen oman pöytänsä lyödä nyrkkiä siihen.

   1. Heikki, kyllä se asia selväksi tulee vaikka pari painovirhepaholaista eksyy joukkoon, no hätä.

 3. Hallituksen päätökset ovat hyvinkin sekavia, jos niitä yleensäkin joskus sattuu tulemaan. Tapana on piiloutua asiantuntijoiden ja lainlukijoiden selän taakse. Kummallista on, kun Euroopan muissa maissa voidaan tehdä päätöksiä, eikä koko ajan vedota perustuslaillisiin ongelmiin. Meillä puhutttaa tälläkin hetkellä maskipakko, liikkumiskiellot ja onko se rajavalvonta vieläkään täysin viranomaisten hallussa. Nämä asiat ovat jo pitkään olleet Euroopassa toteutettuna.

 4. Täällä Suomessa pitää perustella työryhmiä ja kuunnella sammokkomiestä sekä kysyä neuvoa maahisilta. Kyllä siinä se vuosi menee että päästään miettimään millaisia päätöksiä voidaan mahdollisesti tehdä, sitä ennen on tietenkin lakia ja pykäliä muutettava ja se aiheuttaa sen että palkataan lisää henkilökuntaa pitämään korttitalo pystyssä 🤠👍

  1. Haapala on täysin selvillä tilanteesta, missä hallitus ei tiedä edes mistä pitäisi päättää.

 5. Haapala tapansa mukaan puhui paskaa.
  Kokous keskeytettiin jatketaan siitä syystä, että kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että ehdotus ei mene läpi perustuslakivaliokunnassa, Ja siksi tänään jatketaan sovittelua uusissa puitteissa.
  Lööppilehdistö sekä niitä tarkoitushakuisesti siteeraavat sekoittavat tarkoituksella viranomaisten viestintää.

  1. Ihan ehkä sinulle yllättäen Karjalainen nyt ei ollut kyse pelkästään tuosta liikkumisrajoitusasiasta, vaan hallituksen koko korona-aikaisesta viestinnästä.
   Jos olisit lukenut kommentin loppuun asti, olisit en ehkä ymmärtänyt.
   ”Lööppilehdistö” ei voi sekoittaa viranomaisten viestintää, koska se toistaa sen kultakin viestijältä tulleen viestin ja keskenään ristiriitaiset viestit osoittavat hallituksen ja viranomaisten viestinnän sekavuuden.

   1. Lööppilehdistö ei ole hallituksen virallinen viestittäjä. Se muotoilee viestit myyntilööpeikisi.
    Kukaan ei ole eri mieltä sekamelskata, joka on vallinnut. Lue 1. kommenttini.

  2. ”Haapala tapansa mukaan puhui paskaa.”

   Missä kohdassa?

   Miten viranomaisten viestintä voi seota Haapalan artikkelista tai siihen linkityksestä?

   Ei ymmärrä.

 6. Jo otsikko on väärin. Normaalia puolueiden ja nyt myös opposition kanssa kartoitusta ja selvittelyä. Eli aivan normaalia. Haapala uneksii jo kauheaa seuraava skuuppia. Haapala ei tiedä edes missä mennään. Yle tietää.

  1. Ahaa, YLE on nyt siis tällä kertaa se ainoa totuuden tietäjä.

   No kun nyt muutakin mediaa ja YLE:n ajankohtaisohjelmia mm. illan A-studiota seurasi, niin sen pohjalta Haapala osui kyllä kirjoituksessaan ihan naulan kantaan.

 7. Sanon ihan henkilökohtaisesti, että juuri kuulin joitain uutisia ja edelleenkö neuvotellaan. Ihan niinkuin olisin saman kuullut ennenkin?

   1. Kyllähän tässä tulee mieleen vähän sellainen vallasta huumaantuneitten toiminta, kun toimitaan sekä vastoin lakia, että omaa hallitusohjelmaa.

  1. Jos näin on, Marinia ja hallitusta voi syyttää todella pahasta salaiusta.
   Lisäksi tuollainen päätös olisi asiantuntijoidenkin kesken ristiriitainen ja osan mielestä perusteeton.
   Myös se, että ohjeista ja määräyksistä piittaamatonta sakkia ”palkittaisiin” ja rokottamalla annettaisiin entistä suuremmat syyt olla niistä piittaamatta, ei ole oikeudenmukaista.

Kommentoi