Liukasta luvassa .

Ulkona  sataa alijäähtynyttä vettä, jolla nyt ei ole suurta merkitystä kun en ole mihinkään lähdössä, mutta autoillessa ilmiö on varsin ikävä.

Tuulilasiin muodostuu hyvin nopeasti panssarijää ja tienpinnat ovat kuin luistinrata.

Muutoin ilmiö on mielenkiintoinen, kun sen ihan silmällä näkee miten vesipisara osuessaan  vaikkapa juuri auton tuulilasiin muuttuu välittömästi jääksi.

Kaikkea sitä luontoäiti keksii ihmisten iloksi ja suruksi.

 

 

7 vastausta artikkeliin “Liukasta luvassa .”

 1. Sitä tuota alijäähtynyttä tihkua vastaan on keksitty hyvä ase. Lämmitetty tuulilasi, usein vielä lämmitettävät sivulasit ja peilit.
  Marketin parkista on mukava lähteä kun hetken odottelee, tuulilasi, sivulasit ja peilit sulina.
  Muuten nuo Hankookin nastarenkaat ovat jälleen kerran osoittautuneet onnistuneiksi valinnoiksi.

  1. Kalle, totta puhut. Lämmitettävä tuulilasi on oiva keksintö varsinkin alijäähtyneen veden kohdalla.

 2. Lämmitetty tuulilasi ollut eri autoissa toistakymmentä vuotta meillä, perusvarustus meidän autoissa. Ihan hyvä varsinkin jos joutuu tien päällä alijäähtyneeseen vesisateeseen.

  1. Lisäys:

   Meillä ollut myös pitkään lämmitettävät tuulilasin pyyhkijät jotka vakiovaruste meillä.

   Tässä myös jälkiasenteisena:

   https://sulax.fi/

   ”Lämmitettävät lasinpyyhkimet ovat saatavilla lähes kaikkiin ajoneuvoihin joihin käy rungollinen sulka. Ne ehkäisevät jään ja lumen kertymistä pyyhkimiin jolloin näkyväisyys sekä havainnointi helpottuu ja ajaminen on turvallisempaa.”

   ”…ovat parhaimmillaan silloin, kun sataa lunta, räntää tai alijäähtynyttä vettä! ”

   1. Sulax:han noita pyyhkijöitä mainosteli. En vaan keksi mihin niitä käytetään. Eivät ne poista lämpöelementtien tarvetta tuulilasin alaosasta.

 3. Eivät ne tuulilasin lämmitykset ja nastarenkaat aina riitä. Minä olen janut montakin kertaa kelillä kun oli pakko pysähyä bussipysäkille odottamaan suola- auton tuloa. Kerrankin oli niin paha keli, että koko pitkä aukee oli raskasta kalustoa täysi matelemassa, kun eivät uskaltanet pysähtyä. Minullakaan eivät melkein uudet nastarenkaat auttaneet yhtään mitään. Pahinta noissa keleissä on se, kun ne alkavat ihan yhtäkkiä, samoin loppuvat.

 4. No onneks ei tarvii tien päälle lähteä koko viikonloppuna terv tepivaari

Kommentoi