Maailman paras pihvi tulee Suomesta.

Ellet usko otsikkoa niin:

Atrian suomalainen ulkofileepihvi makurasvalla on voittanut maailman parhaan pihvin tittelin World Steak Challenge -kilpailussa Dublinissa. Voittajapihvi on nurmirehulla ruokittua ayrshire-rotuista naudanlihaa, joka on lähtöisin Hautakorven nautatilalta Karvialta.”

World Steak Challenge sivut löytyvät täältä.

Suositaan suomalaista lihaa !

35 vastausta artikkeliin “Maailman paras pihvi tulee Suomesta.”

  1. Ei suomalainen kelpaa hipstereille ja ulkomaiden ihailijoille.
    Minusta suomalainen lihan on ollut hyvää tähänkin asti ja hormonitonta ja muutenkin turvallista.

    1. Juhak, lisäksi meillä ei käytetä turhia antibiootteja, kuten tehdään monissa maissa myös EU:n alueella.

      1. Anteeksi nyt Mika mutta kyllä suhtaudun tähän Atrian pihvisijoitukseen; kaiketi nyt jo kolmannen kerran, ainakin vähintäänkin hieman skeptisesti. Enemmänkin tuo vaikuttaa Atrian mainokselta, mene ja tiedä.
        Suomessa kyllä kasvatetaan erittäin laadukasta pihvilihaa, esim hyvin marmoroitunut Black Agnus, se vaan ei yleensä kulje lihayhtiöiden vaan pääosin suoramyynnin kautta.
        Toisaalta, ei kait nyt kukaan väittäne, että esim japanilainen Kobe härän liha häviäisi Atrian bulkkituotteille. Espanjassakin kasvatetaan siksi laadukasta pihvilihaa, että tuskin Atrian tuotteet pärjäävät.

        1. Kalle, kilpailun säännöt ja se miten arvostelu on tehty löytyy molemmista avauksessa olevista linkistä ja osallistujien keskuudesta voittajaksi valikoitui suomalainen naudanliha. Itse en näe tämän olevan Atrian mainos, mutta Atrialle, kuin myös muille suomalaisille toimijoille tällä on kyllä mainosarvoa vientimarkkinoille, joka nähdäkseni on hyvä asia?

          Yleisiminkin en pidä ollenkaan mahdotomana ajatuksena sitä, että meillä Suomessa tehdään jotain erittäin hyvin, vaikka tällainen ajattelu ei kovin suuressa suosiossa nykyään ole.

          Suomessa valmistetaan myös esim. maailman parasta Giniä ja Vodkaa.

          1. Kyllä Mika tuo kommenttisi on aiheellinen mutta kuitenkkin; maailman paras pihviliha. Mielestäni ei vastanne todellisuutta.
            Tamperelaiset lienevät huomanneen, että heidän ykköspihvipaikkansa luopui Kobe härästä (125g pihvi 170€) siirtyivät espanjalaiseen härkään; ei menestynyt.
            Huippuhyvä pihvi ei synny todellakaan Atrian tuotteista.

            1. Kobe härän lihalla on tuskin tarvetta osallistua kilpailuihin sen maine, ehkä jopa jonkinlainen mystiikka kantaa ns. maailman loppuun saakka.

              Tuotehan ei ole Atrian vaan Hautrakorven nautatilan enkä usko sen muuttuvan huonommaksi jos sitä Atrian kautta viedään ulkomaille.

              Itse kyllä olen saanut nauttia omasta mielestäni huippuhyvistä, suomalaisesta lihasta tehdyistä pihveistä ja aika monessa maassa olen minäkin pihvejä syönyt.

              1. No, Kobehärän pihveihin minulla, ei Suomessa kuin ei ulkomaillakaan ole ollut koskaan varaa.
                Kuitenkin Suomessa kasvatetaan mm laadukasta Agnus härkää. Siihen minullakin ehkä jossain tapauksissa olisi ehkä varaa.
                Vaan Tammisen pihvilihoihin olen tottunut luottamaan.

            2. Miksi huippuhyvä pihvi ei voisi syntyä Atrian tuotteista? Onko siihen joku perustuvan laatuinen syy? Vai riittääkö vain se, että toimija on suomalainen?

              1. Turha minulle on ”virsuilla” suomalaisen lihan kielteisyydestä.
                Minä kun paistan pihvin, aina on pannulla suomalaista lihaa.
                Sitten kun mennään maailman parhaisiin pihvilihoihin; kovin heikosti suomalainen pärjää.

              2. Kommenttini koskikin lähinnä tuota bulkki nimitystä.

                En tunne sen paremmin Tammisen lihaa kuin Hautakorven tilankaan lihaa, mutta lienee kasvuolosuhteet kuitenkin lähes yhdenvertaiset. Kummankaan tuotteet tuskin ovat ”bulkkia”

                Lähinnähän tuo bulk -termi alunperin on tarkoittanut tukuttain myytävää tavaraa. Sittemmin se on otettu käyttöön tarkoittamaan jotenkin huono aatuista tai ala-arvoista tuotetta.

                Jos joukko maistelijoita on tuon Hautakorven lihan sokkotestissä 400 pihvin joukosta parhaaksi valinnut, niin ei se nyt niin kovin huonoa voi olla

              3. ”Turha minulle on ”virsuilla” suomalaisen lihan kielteisyydestä.
                Minä kun paistan pihvin, aina on pannulla suomalaista lihaa.
                Sitten kun mennään maailman parhaisiin pihvilihoihin; kovin heikosti suomalainen pärjää.”

                No tuossa yli 20 maan osallistujajoukossa suomalainen liha voitti ja hieman ihmettelen miksi se on mahdotonta, että Suomessa olisi erinomaisia lihantuottajia?

  2. Suomi lihaa käytän joulu possukin on aina kotimaista ja aina ollut myös hyvää terv tepivaari

    1. Tepi, juurikin näin. Kotimainen joulukinkku on joulupöydän kunkku.

      Kaikki liha, oli se sitten nautaa, possua, karitsaa, riistaa on hyvä olla kotimaista ja sama kyllä koskee pääosin myös kalaa.

      Ei toki kannata hirttää itseään kiinni kotimaiseen, jos on jotain eksoottisempaa tarjolla ja tekee mieli kokeilla, meillä kun ei esim mustekalaa tahi vaikkapa tonnikalaa ole omasta takaa, eikä kengurua.

      1. Oon muutaman kerran saanut kenkurua ei ollut hääviä
        Oikea tonnikala pihvinä on herkkua Mustekala ei niin suuresti
        Ja oikea tenon koukkunokka parasta kalaa kuitenkin raavina taikka muutoin laitettuna terv tepivaari

  3. On tuo saksan hirvi yks jota lihana ostan muttei se Suomi hirvelle pärjää kuitenkaan
    Ja oikea Lapin poro on se jolle sytyn aina se kun on helppo tehdäkkin terv tepivaari

  4. Tuosta poron käristeestä sen verran tehkää se poromiehen tyylillä saatte oikean kosketuksen lapin erämaihin
    Sinne ei kuulu olut sinne ei kuulu monetkaan mausteet vaikka kuinka väitätte
    Sen salaisuus on helpossa ja mutkattomassa valmistuksessa jossa perusaineina on purosta otettu vesi talvella lumi suola siankamaraa pannun rasvaamiseen
    Tuota käristelihaa on poromiehellä rapussa kuivattuna useimmiten jonkin verran leipää
    Mutta älkää sotkeko käristeeseen ihan mitä vaan valmista käristettä leivän päälle sitten se ei tarvii mitään muuta päälle kun ylähuulen
    Ei tuolla poromiehellä mitään oluita ole mukana kun kairaan menee terv tepivaari

  5. Kyllä suomessa on muutakin lihaa kun naudan ulkofileet ja sen varmaan Mikakin tietää eikä varmaan ole pahoillaan vaikka tuo esiin muutakin lihaa
    Poron liha muuten voittaa aina naudan terv tepivaari

    1. Tuosta poron lihasta on sitten pakko olla Tepin kanssa eri mieltä, ainakin hieman.
      Kaksi asiaa; nykyisin aidalla teurastetaan porot liian lämpimässä, toinen asia on teurastamoon vienti. Ken on nähnyt porokuljetuksen , ehkä ymmärtää; stressiä siitä seuraa.
      Viimeiset poronruppini ostin 90-lu9vun loppupuolella Ranualta. Kotimatkalla lämpötila oli n -20 – 25, siis hyvin poronraato säilyi kuormassa. Kotonakin lämpötila -15; Makulihaan menivät paistit savustettavaksi, lavat irroittelin erilleen, paloittelin pienkappaleiksi ja fileet eritoten irroittelin. Olihan siinä poroa moneksi kuukaudeksi.
      Enää nykyolosuhteissa en poroa osta em seikoista johtuen.

  6. Hyvää käristettä saa hirvestä ja peurastakin.
    Ruskistus voissa, kun tuota sian silavaa ei ole kaapissa, vettä sekaan, suolaa ja mustapippuria ja sitten hautumaan.

    Sen kanssa aitoa kunnollista perunoista tehtyä muussia voilla höystettynä ja puolukkahilloa tai sen puuttuessa Tapolan mustamakkarapuolukkakastiketta.

      1. Kuinka monella poromiehellä on olutta kairassa ei kuule monellakaan puroja on ja talvella lunta vesi suola joitakin pippureita siinä sulle käriste lihana voi olla oikea poro mutta kyllä siihen sopii muutkin riista lihat terv tepivaari

      2. Tuossa olen kyllä Heikin kanssa samaa mieltä; laadukas tumma olut on lihan valmistuksessa ehdottoman hyvä lisuke, tekee sitten käristystä, pataa yms.
        Käristyksen paistaminen pelkässä voissa on karkea virhe, toisaalta, jos pitää palaneen voin mausta.

        1. En käytä voita poron tekemiseen ainoa rasva on sian kamara jolla rasvaan pannun tuolla se ei pala terv tepivaari

          1. Käristykseen ei mitkään oluet kuulu mutta omapa on asianne jos sellasta käytätte
            Itse en pidä oluen mausta missään muodossa terv tepivaari

  7. Joo saa oikeasti hyvää näistä meidän riista eläimistä tulee ei ne ole lainkaan possuljettuja käristeen muodoissa
    Tuo lisuke kylkeen menee kelle hyvänsä
    Tuo mustamakkara soosi pitää kokeilla uusi tuttavuus muualla kun mustan makkaran kera terv tepivaari

  8. Harmi vaan, jos ihan oikein olen ymmärtänyt niin se myydään Tanskalaiselle välittäjäyritykselle ja se sitten myy tanskalaisena lihana. Tanskalainen on taas tunnetusti menettänyt maineensa ajat sitten.

  9. Jos Atria myydään Tanskaan loppuu minun ostoni sieltä kokonaan kun en osta nytkään Arlan tuotteita lainkaan
    Koska kaikki sen tuotteet on suoraan peräkammarista terv tepivaari

    1. Tepi, sanoin hiukan huonosti, eli epäselvästi, tuskin Atria on myynnissä, mutta se pihvi ja sen kunnia, siitä tanskalaiset yrittävät ottaa ansaitsemattoman osansa.

  10. Kyllä vaan ja pitääkin kehua silloin kun on aihetta nyt on
    No Pentti sain sen kuvan että Atria olis myynnissä terv tepivaari

Kommentoi