Maallikon koronapohdintaa 2.0

Edellisessä koronapohdinnassa peräänkuulutin sitä, että miten korona ja varsinkin sen pitkäaikaisoireet voisivat vaikuttaa lapsiin, vai voisivatko ollenkaan ja pitäisikö asiasta olla huolissaan?

Ja toisaalta miten se, että koronan annetaan tavallaan aika vapaasti levitä lasten keskuudessa, vaikuttaa kokonaistilanteeseen kuin myös viruksen potentilaaliseen muuntumiseen.

No kenelläkään ei ole noihin varmoja vastauksia, mutta uusi Norjassa tehty tutkimus antaa varsin mielenkiintoisen tuloksen lapsille tehdyistä koronatesteistä:

”Tulokset olivat osin ristiriidassa aiempien tietojen kanssa. Lasten tartuntoja on pidetty läpi pandemian merkittävästi aikuisten tartuntoja epätodennäköisempinä. Tulosten perusteella jatkotartuntoja tuli kuitenkin kotitalouksissa suurin piirtein saman verran aikuisille ja lapsille. Tässä havaittiin mielenkiintoinen yksityiskohta. Oireilevien, mutta negatiivisen tuloksen PCR-testissä saaneiden kohdalla vasta-ainetestit paljastivat koronatartunnan jopa 42 prosentilla.”

Eli tutkimuksen perusteella voidaan ajatella, että koronatartuntojen määrä lasten keskuudessa on mahdollisesti huomattavasti suurempi kuin ollaan ajateltu.

Hmm…

P.s. Verkkoutisten otsikointi ”yllättävästä” tutkimuksesta on vähän hassu, nimittäin yllättävää olisi se jos ei aihealueesta ilmenisi yllättyksiä, ei se, että niitä ilmenee.

6 vastausta artikkeliin “Maallikon koronapohdintaa 2.0”

 1. Kyllähän tätä on tiedetty että lapsiin tarttuu mutta vaikutus heidän terveyteen on 99,99999(jne)% ”vesi hanhen selästä” -tasoa.

  1. Tämän hetkeisen tiedon mukaan kyllä, mutta kuten linkkaamani tutkimus ”yllätti” niin yhtä hyvin voi yllättää jokin muukin asiaan liittyvä.

   Toki toivon, että niin ei kävisi.

 2. Onko nyt jotenkin muutettu linjaa niin että koronan annettaisiin levitä enemmän lasten parissa? 12-vuotta täyttäneillehän on rokotusta tarjottu ja suurin osa sen on varmaan ottanutkin.

 3. Ei linjaa ole muutettu mutta käytännössä deltavariantti leviää siihen tahtiin että de facto lapset altistuvat sille hyvin helposti.

  Meidän linja pysyy, mutta viruksen linja muuttuu.

 4. Euroopan lääkevirasto on nähtävästi lähiaikoina suosittamassa myyntilupaa 5-11 vuotiaiden koronarokottelle ja hyvä niin.

Kommentoi