Melkein unohdettu EU:n elpymispaketti.

EU:n elpymispaketti on kadonnut julkisesta keskustelusta, mutta sen käsittely  jatkuu valiokunnissa ja äänestys asiasta tapahtuu sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

Puolassa taisi yksi hallituspuolue ilmoittaa kielteisen kannan asiaan ainakin näennäisesti.

Espanjassa sen sijaan ollaan suunniteltu akkuteollisuuden käynnistämistä ja siihen elpymispaketista  tulevia rahoja Espanjan valtio on valmis laittamaan yli miljardin.

Toki voidaan kysyä, että kuinka järkevää Suomen on osallistua rahoittamaan kilpailijaa pääsemään samalle teollisuuden alalle, joka on lähtenyt meillä hyvin käyntiin ?

Kuten tiedämme elpymispaketista osa on suoria avustuksia ja osa lainoja, onko joku nähnyt julkisuudessa keskusteltavan siitä, entä jos kukaan ei ota noita lainoja?

Millaisen kuvan se antaisi koko paketista?

Ajatushan on teoreettinen, mutta samalla se on aivan mahdollinen.

 

3 vastausta artikkeliin “Melkein unohdettu EU:n elpymispaketti.”

 1. Ilmeisesti mediassa on alkanut radiohiljaisuus, jonka tarkoituksena on avittaa punahallitusta viemään Suomi tulonsiirtounioniin ja sitä kautta EU:n liittovaltioon.

 2. Kun lautakasa Vanhanen sanoi Kreikan tukipaketista, että mehän tienataan tällä, niin nyt on sama lautakasa taas vannomassa tämän ”elpymispaketin” nimeen ja hokee meidän hyötyvän siinä, kun otamme valkaa, että voimme auttaa välimeren maita alentamaan verojaan ja saamaan kilpailuetua suomeen nähden investoinneillaan.

 3. Valiokuntakäsittelyt ovat vain eräänlaista varjonyrkkeilyä – tuloksena on varma hyväksyntä

  *
  Kun kreikan pakettia oltiin käsittelemässä, Jutta Urpilainen totesi ensimmäiseksi, että pakettiin osallistuminen on Suomen Perustuslain vasteista. Myöhemmin hän tuli täysin toisiin ajatuksiin.

  ****************************************************************************************

  https://timoheinonen.fi/eun-koronan-elpymisrahasto-rikkoisi-eun-omia-saantoja-suomen-palattava-nuukan-nelikon-seuraan/

  05.06.2020

  EU-komissio esittää 750 miljardin euron elvytyspaketia eli ns. elpymisrahastoa koronakriisin jälkihoidon rahoittamiseksi. Paketti on massiivinen, mutta suurin ongelma siinä on se, että rahan jaosto valtaosa eli 500 miljardia olisi avustuksia ilman takaisinmaksu velvollisuutta holtittomimmin talouttaan hoitaneille jäsenmaille.

  Tämä rikkoo jo EU:n omia perussopimuksiakin. EU siis ottaisi historiassaan ensimmäistä kertaa lainaa toimiakseen. EU:n perussopimuksessa kuitenkin todetaan, että Euroopan Unioni ei saa rahoittaa toimintaansa velaksi. Näin nyt EU on kuitenkin toimimassa.

Kommentoi